Κυριακή, 16 Απριλίου 2023 10:39

Ξύπνησαν όμορφες μνήμες και φέτος στον φιλικό αγώνα ''Νίκος Βλησίδης / Νίκος Βλακός''

Νίκος Βλησίδης και Νίκος Βλακός. Δύο προσωπικότητες που έφυγαν από κοντά μας εντελώς αναπάντεχα και μας συγκλόνισαν όλους.

Δύο ''Ζορμπάδες'' της ζωής και του ποδοσφαίρου που έχουν μείνει βαθιά μέσα στις μνήμες όλων εμάς που τους ζήσαμε εντός και εκτός των γηπέδων στις Κυκλάδες.

Ότι και να πεις, ότι και να γράψεις είναι λίγο για τους Νικολήδες που έφυγαν νωρίς από τη ζωή, αλλά άφησαν σε όλους εμάς πολλές αναμνήσεις. Κάποιες από αυτές τις αναμνήσεις ''ξύπνησαν'' χθες Μ. Σάββατο, στο καθιερωμένο φιλικό παιχνίδι στο γήπεδο ''Νίκος Βλακός'' της Τραγαίας. Όλοι είχαν κάτι να θυμηθούν, κάτι να πουν ή κάτι να κάνουν για να διεξαχθεί ένας ακόμα όμορφος αγώνας μνήμης.

DSC 0023

Μεγάλη η αξία και δυσαναπλήρωτο το κενό των δύο.. στο ''πηγαδάκι'' μας επιχειρήσαμε να κάνουμε ένα μίνι γκάλοπ για να βρούμε ποδοσφαιριστή αντάξιο του Νίκου Βλακού, αλλά μάταιαμ, αφού όσο και να ψάξαμε δεν βρήκαμε κάποιον με τα χαρίσματα του. Το  ίδιο ίσχυσε και για τον Νίκο Βλησίδη... έναν ιδεολόγο παράγοντα, που είχε άποψη την οποία πάντα κατέθετε τεκμηριωμένα στο τραπέζι της συζήτησης και πολύ συχνά με τις προτάσεις του έδινε λύσεις σε προβλήματα που ταλαιπωρούσαν το ποδόσφαιρο που τόσο αγαπούσε. 

DSC 0027

Χθες λοιπόν, για ακόμη μία χρονιά τιμήσαμε τη μνήμη των δύο ''Μεγάλων'' στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός που γίνεται τη σημαντική ημέρα του Μεγάλου Σαββάτου στις Κυκλάδες. Για ακόμη μία χρονιά ο κόσμος που θέλησε να συμμετάσχει ήταν πολύς. Μικροί - μεγάλοι, θεσμικοί, μέχρι και ο Πρόεδρος του Πανναξιακού και υποψήφιος Βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, κ. Γιάννης Πολυχρονάκος, ο οποίος μάλιστα αγωνίστηκε και σκόραρε... 

Προεδρική παρουσία είχαμε και από πλευράς ΠΑΣ Νάξου, με τον Φρέντυ Κρητικό να αγωνίζεται ένα ημίχρονο ως τερματοφύλακας και να δέχεται μόλις ένα τέρμα... και αυτό από «ύποπτο» αφού προήλθε από τον προπονητή του Πέτρο Μαράκη .

DSC 0060

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, κ. Λεονάρδος Χατζηανδρέου, που συνοδεύτηκε από τον δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Μαράκη, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με ποδοσφαιρικές προσωπικότητες όπως αυτές που διακρίνονται στη φώτο, του Νίκου Κατσάνη και του Ηλία Χουζούρη, οι οποίοι σταθερά δίνουν το παρόν στην αναμέτρηση.

DSC 0015

Παρόντας και ο πρόεδρος της Κοινότητας Μονής Νάξου και βετεράνος ποδοσφαιριστής, Αντώνης Λεγάκης, που τα είπαν σε καλό -όπως δείχνει η φώτο- με τον πρόεδρο της ΕΣΚ Κυκλάδων και βετεράνο ποδοσφαιριστή, κ. Γιώργο Ονάσογλου.

DSC 0021

Ποδόσφαιρο παίχτηκε και μάλιστα πολύ όμορφο, αφού η ποιότητα των συμμετεχόντων ήταν σε υψηλό επίπεδο. Σκορ μη ρωτάτε, δεν κρατήθηκε ή μάλλον χάθηκε το μέτρημα. Τρανό δείγμα των προσωπικοτήτων αποτελεί η ακόλουθη φωτογραφία για την οποία δεν χρειάζονται σχόλια:

DSC 0051 

Και εδω, η καθιερωμένη φώτο που βγαίνει κάθε χρόνο. Η ''Καρδιά του Αγώνα'' Ανδρέας Κατσούλης και ο Γιάννης Ζαφείρης που συμβάλει σημαντικά στην οργάνωση του. Δύο άνθρωποι που έχουν γράψει την δική τους ιστορία στα  γήπεδα των Κυκλάδων και εκτός της ποδοσφαιρικής τους αξίας ξεχωρίζουν για τον αδαμάντινο χαρακτήρα τους.

DSC 0061

Σε κλίμα συγκίνησης και οι τιμητικές βραβεύσεις για τους δύο εκλιπόντες που έγιναν σε νεαρά μέλη των οικογενειών τους, υποδηλώντας έτσι τη συνέχεια...

DSC 0087  

DSC 0091

Συγκινητικός στο λόγο του για ακόμα μία χρονιά και ο πρόεδρος του Αστέρα Τραγαίας, κ. Μιχάλης Παραράς, που ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλλαν και συμμετείχαν στον αγώνα.

Το happening της ημέρας φυσικά και υπήρξε. Μάλιστα τείνει να καθιερωθεί. Μιλάμε για το πέναλτι που εκτελεί ο Βετεράνος, Κυριάκος Τσιμπλάκης και ''ΠΑΝΤΑ'' αποκρούει ή μπλοκάρει ο 75χρονος σήμερα Αλέκος Χωριανόπουλος. Μία δυνατή στιγμή του αγώνα, η οποία εμπεριέχει μεγάλη δόση ''χαβαλέ'', αλλά παράλληλα και υψηλό συμβολισμό...

Το ραντεβού ανανεώθηκε για την επόμενη χρονιά, με την ευχή να είμαστε όλοι καλά και να γεμάτοι ενέργεια για να συμμετάσχουμε σε μία εκδήλωση που αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής στους δύο αυτούς ανθρώπους που τόσο μας λείπουν....

Νίκο Βλησίδη και Νίκο Βλακό ζείτε μέσα στις καρδιές και τις σκέψεις μας! 

Φωτογραφίες και βίντεο από τον αγώνα:

 

 

 

Δημοσιεύτηκε από sportcyclades στις Σάββατο, 15 Απριλίου 2023

 

Φιλικός αγώνας Νίκος Βλησίδης - Νίκος Βλακός

Φιλικός αγώνας Νίκος Βλησίδης - Νίκος Βλακός στο γήπεδο της Τραγαίας

Δημοσιεύτηκε από sportcyclades στις Σάββατο, 15 Απριλίου 2023

 

Φιλικός αγώνας Νίκος Βλησίδης - Νίκος Βλακός στο γήπεδο της Τραγαίας

Ημίχρονο στον φιλικό αγώνας Νίκος Βλησίδης - Νίκος Βλακός στο γήπεδο της Τραγαίας

Δημοσιεύτηκε από sportcyclades στις Σάββατο, 15 Απριλίου 2023

 

 

Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares