Τετάρτη, 19 Απριλίου 2023 20:55

Αγώνας ενίσχυσης του Νοσοκομείου Σύρου στο γήπεδο της ΕΠΣ Κυκλάδων με συμμετοχή Μπασινά-Κυριάκου [pics]

Με τη συμμετοχή δύο τεράστιων ποδοσφαιριστών, του Άγγελου Μπασινά και του Σωτήρη Κυριάκου, διοργανώθηκε στο γήπεδο της ΕΠΣ Κυκλάδων φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου από τον Καλλιτεχνικό Πολιτιστικό Σύλλογο Γαλησσ «Αγ. Στέφανος» σε συνεργασία με τον Μιχάλη Κονδύλα.

Αντίπαλες ομάδες η U18 Σύρου από παίχτες των ακαδημιών της Βαλένθια – Αίαντα – Νέος ΑΟΣ και Πάγου εναντίων της μεικτής των χορηγών – υποστηρικτών του αγώνα . Μια σημαντική στιγμή, καθώς τα έσοδα του αγώνα θα διατεθούν για την ενίσχυση του Νοσοκομείου Σύρου.

Στο ημίχρονο υπήρξαν κληρώσεις δώρων με μεγαλύτερη αυτή της εμφάνισης Euro 2004 της εθνικής Ελλάδος με υπογραφές του Άγγελου αλλά και του Σωτήρη!

kyriakos

Για την ιστορία, έστω και αν μικρή σημασία έχει, η ομάδα των Χορηγών του αγώνα, του Σωτήρη Κυριάκου και Άγγελου Μπασινά επικράτησε 4-3 των επίλεκτων Κ18 της Σύρου.

Το σκορ άνοιξε για την Κ18 o Συριανός. Η ισοφάριση ήρθε με τον Σωτήρη Κυριάκο. Οι χορηγοί προηγήθηκαν 2-1 με γκολ του Ψυλλάκη. Το 2-2 έγραψε ο Μάνος Καπέλλας. Στην συνέχεια δυο γκολ του Μιχάλη Κονδύλα έδωσαν προβάδισμα δυο τερμάτων στην ομάδα των Χορηγών και το τελικό 4-3 διαμορφώθηκε στο φινάλε από όμορφη κομπίνα κατά την εκτέλεση πέναλτι των Νομικού-Κατσάμπα.

filanthropiko mpasinas

Προπονητής των χορηγών ήταν ο Χρήστος Ζαχαρίου. Από την άλλη πλευρά προπονητής της επίλεκτης ομάδας της Σύρου που πλαισιώνονταν από παίκτες του Πάγου, Βαλένθιας, Αίαντα και Νέου Α.Ο.Σ ήταν ο Δημήτρης Κάμπαξης. Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Λάμπρος Μενδρινός με βοηθούς τους Καλόγερα και Σαμοθράκη.

Τα παιδιά της Κ18 επίλεκτων της Σύρου που αγωνίστηκαν ήταν τα εξής: Βλάχος, Καπέλλας, Ρούσσος, Βλαχάκης, Μπαλόπητας, Νομικός, Καμπάνης, Ρούσσος, Ρούσσος, Χάμζα, Κατσάμπας, Βουτσίνος, Ραουζαίος, Κίφας, Καλλίγερος, Τρόκα, Συριανός, Ευαγγελόπουλος, Κουκουλάς, Μιχάλοβιτς, Νομικός, Μπουντούρης, Καλιακάτσος, Αρώνης, Μαραγκός, Καπέλας

Αξίζει να τονιστεί πως ξεχωριστό χρώμα στον αγώνα έδωσε με την παρουσία της η Χορευτική ομάδα Bella Dounce Academy, όπως και ο «MR Πλάκα έχει» που ταξίδεψε στην Σύρο για τον αγώνα.

Πριν από την έναρξη του αγών καλέστηκαν στο χώρο του γηπέδου για να μιλήσουν ο Διοργανωτής Μιχάλης Κονδύλας, ο πρόεδρος της κοινότητας Άνω Σύρου Πέτρος Ραουζαίος, ο υπεύθυνος αθλητισμού του Δήμου Γιάννης Βρούτσης, η εκπρόσωπος του Νοσοκομείου Κατερίνα Καλογεράκη και οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Αλέξης Αθανασίου και Άρης Ρώτας.

Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα ο Άγγελος Μπασινάς σε δηλώσεις του στο Logotypos.gr τόνισε: «Στο νησί έρχομαι τα τελευταία 7-8 χρόνια. Είναι πάρα πολύ ωραίο και το θεωρώ σαν το «σπίτι» μου. Έχει πολύ ωραίο κόσμο εδώ. Στον φιλανθρωπικό αγώνα, εμείς από την πλευρά μας σαν παλαίμαχοι έχουμε υποχρέωση να ανταποδώσουμε στην κοινωνία αυτό που έχουμε εισπράξει σαν ποδοσφαιριστές με την Εθνική ομάδα. Οπότε ήταν το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε και πολύ περισσότερο όταν αυτό που κάναμε ήταν για το Νοσοκομείο της Σύρου που το έχει ανάγκη. Ήταν πολύ εύκολη η απόφαση μας να έρθουμε εδώ».

Πρέπει να γίνονται περισσότερα τέτοιο παιχνίδια φιλανθρωπικού χαρακτήρα με εσάς τους Παλαίμαχους που σίγουρα τραβάτε τον κόσμο;

«Πρέπει να γίνονται αλλά όχι μόνο από ένα άτομο. Έκανε τεράστια προσπάθεια ο Μιχάλης Κονδύλας για να το οργανώσει όλο αυτό. Κανονικά αυτό πρέπει να το κάνουν οι τοπικές κοινωνίες από μόνες τους. Αν οι τοπικές κοινωνίες και οι αρμόδιοι μπορέσουν και το στηρίξουν ακόμη περισσότερο θα είναι ακόμη καλύτερο το αποτέλεσμα. Όλοι εμείς οι Παλαίμαχοι είμαστε διαθέσιμοι ανα πάσα στιγμή να βρεθούμε σε όλα τα σημεία της Ελλάδας και να βοηθήσουμε με την σειρά μας τέτοιες αξιέπαινες προσπάθειες».

Πηγή: logotypos.gr

Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares