Παρασκευή, 21 Απριλίου 2023 12:46

Οι 162974 επιβήτορες των Βρυξελλών

Θα ξεκινούσα με την απαραίτητη δεοντολογική προσημείωση πως όλα τα παρακάτω είναι προ μεγάλου ερωτηματικού σεβόμενοι την επικείμενη δικαστική διαδικασία. Όμως, τόσο η στάση του ΣΥΡΙΖΑ όσο και οι εκατέρωθεν αναφορές, δικαιολογούν το ύφος του σημερινού κειμένου παρά τις όποιες επιφυλάξεις.

Είναι γνωστό πως οι Βρυξέλλες είναι ένα Ολυμπιακό Χωριό σε περίοδο Ολυμπιακών αγώνων. Μακριά από τα εντός έδρας βλέμματα και σχόλια, πολλοί ευρωβουλευτές και αξιωματούχοι όλων των χωρών, βρίσκουν πεδίο δόξης λαμπρό για international καυλάντισμα και dolce vita. Οι κοινοβουλευτικές τους υποχρεώσεις έρχονται σε δεύτερη μοίρα, προέχουν τα αχνιστά μύδια στα εστιατόρια των Βρυξελλών, το lobbying και η επιβεβαίωση της μισθοδοσίας κάθε πρώτη του μήνα. Άλλωστε, ποιος τους ελέγχει; Ποιος τους αξιολογεί;

Η Λαρισινή brutal αντρίλα του Γεωργούλη δεν πέρασε απαρατήρητη από τις εξημμένες εργαζόμενες στην Ευρωβουλή (δεν αναφέρομαι στην καταγγέλουσα). Η αύρα ήταν αμοιβαία μόνο που ο τρόπος παρέπεμπε περισσότερο σε Ντομινίκ Στρος Καν παρά σε σοβαρό στέλεχος Ευρωβουλής. Ο ίδιος, φαντάζομαι πως σκέφτηκε … δουλειά δεν έχω εδώ μέσα, δεν το ρίχνω στο ψαροντούφεκο; Πως θα περάσουν 4 χρόνια; Μόνο που η παράπλευρες απώλειες αυτού του πάθους ήταν οδυνηρές και βασανιστικές για μία γυναίκα που έδρασε όπως έπρεπε, όταν έπρεπε.

Η υπόθεση Γεωργούλη έχει μία σοβαρή διάσταση που κανένας δεν έθιξε εκτός από τον Δ. Κουκλουμπέρη στο Kontra Channel. Ο Γεωργούλης εκφράζει όλες εκείνες τις επιλογές των κομμάτων στη λίστα υποψηφίων που θυσιάζονται στους νόμους της επικοινωνίας και αναγνωρισιμότητας. Η ταύτιση του αμόρφωτου πολιτικά κοινού με τα πρόσωπα του life style και της τηλεοπτικής καθημερινότητας, εξασφαλίζει μία άκοπη αποδοχή στην κάλπη ανεξάρτητα από τις αντικειμενικές ικανότητες του υποψηφίου να ανταποκριθεί στο ρόλο που θα του ανατεθεί. Όσο το Ελληνικό χαζοπόπολο εξακολουθεί να τιμάει τέτοιες υποψηφιότητες, τόσο τα κόμματα θα βγαίνουν προεκλογικά για ψάρεμα τέτοιων «συναγρίδων». Ήρθε όμως το κάρμα και φώτισε αυτή την ύβρη.

Ανατρέχω στα στοιχεία των εκλογών του 2019 :

Ψήφοι εκλεγέντων Ευρωβουλευτών με τον ΣΥΡΙΖΑ :

Παπαδημούλης Δημήτριος : 272835

Κουντουρά Έλενα : 236961

Αρβανίτης Κωνσταντίνος : 220816

Κούλογλου Στυλιανός : 198436

Γεωργούλης Αλέξανδρος : 162974

Κόκκαλης Πέτρος : 140404

Από τους 6 εκλεγέντες, η Κουντουρά είναι μία δεξιά προσκεκλημένη στο καράβι ΣΥΡΙΖΑ που ανταμείφθηκε για την ψήφο της στη συμφωνία των Πρεσπών, ο Κόκκαλης εκφράζει (δια του πατρός του) όλη την κρατικοδίαιτη διαπλοκή που χτυπούσε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο guest star Γεωργούλης τη life style αναγνωρισιμότητα που πάλι χτυπούσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Τρεις στους έξι επιτυχόντες είναι όχι μόνο ιδεολογικά αλλότριοι με το συγκεκριμένο κόμμα αλλά εκφράζουν και κατεστημένα που έχουν (θεωρητικά) απαξιωθεί από την παραδοσιακή Αριστερά.

Η υπόθεση Γεωργούλη μπορεί να προκύψει σε κάθε πολιτικό φορέα ανά πάσα στιγμή. «Πυρσόκαυλοι» εξτρεμιστές υπήρχαν, θα υπάρχουν και θα εκδηλώνονται ανεξάρτητα από την ιδεολογία που υπηρετούν. Ωστόσο, το συγκεκριμένο γεγονός πρέπει να είναι μία εξαιρετική αφορμή για τον ΣΥΡΙΖΑ να αξιολογήσει ξανά την ανθρωπογεωγραφία του η οποία το 2019 αποδείχθηκε φθηνή και ανάξια των περιστάσεων. Τα μεγάλα κόμματα δεν αποτελούνται από ομοειδή ιδεολογικά κύτταρα, μεγάλες μάζες τους συμπεριφέρονται με μία κοινή μικροαστική, απολιτίκ κουλτούρα, δύσκολα χειραγωγήσιμη. Αν η ηγεσία θέλει να γίνει έρμαιο σε αυτήν, ας συνεχίσει να βάζει υποψηφίους τύπου Γεωργούλη και Μυθριδάτη. Αν όμως θέλει να επιβάλει το πολιτικό της ύφος ας αλλάξει ρότα. Η συγκεκριμένη παρατήρηση αφορά και τον κόσμο της ΝΔ όπου με την υποψηφιότητα Ζαγοράκη ανέδειξε την ασχετοσύνη, την ανεπάρκεια και την αργομισθία σε κριτήριο επιλογής.

Το δεύτερο καμπανάκι για το υποτιθέμενο κόμμα της Αριστεράς έχει να κάνει με την ιδεοληψία περί ηθικού πλεονεκτήματος. Η αίσθηση αυτή έχει διαχυθεί έντεχνα ΄στον εγκέφαλο όλων των οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ και κάθε φορά που προκύπτουν γεγονότα τύπου Γεωργούλη, το δεξί ημισφαίριο απορρυθμίζεται και εκδηλώνονται συμπεριφορές τουλάχιστον γραφικές. Μόνο προχθές, σε συζητήσεις με φίλους προσκείμενους στο ΣΥΡΙΖΑ, οι εκτιμήσεις όλων (ναι, του 100%) αφορούσαν συνωμοσιολογίες προεκλογικές που είχαν σκοπό να βλάψουν το κόμμα. Στην πορεία αποδείχθηκε πως ούτε ένας δεν είχε διαβάσει στο ρεπορτάζ ότι το θύμα είχε κάνει καταγγελία από το 2020 σε μία αρχή (Βέλγικη αστυνομία) που δεν επηρεάζεται από τα μικροκομματικά της Ελλάδας.

Κλείνω, προσπαθώντας να μπω στο μυαλό του ευπατρίδη Ευρωπαϊστή Παναγιώτη Ιωακειμίδη ο οποίος είδε τη νύχτα των Ευρωεκλογών του 19 να παίρνει 147.942 !!! ψήφους λιγότερους από τον κατηγορούμενο ηθοποιό. Τι να σκεφτόταν άραγε αυτός ο άνθρωπος; Με τι φιλοδοξία να ασχοληθεί κάποιος με τα κοινά όταν το Materia Prima αυτής της χώρας επιλέγει «Εραστές Δυτικών Προαστείων» ; Οι 162974 τιμητές του Γεωργούλη ζουν πλέον με κάποια ενοχικά ή συντάσσονται με την ανόητη υπερασπιστική γραμμή των δικηγόρων του;

Γιώργος Νομικός Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κατηγορία Μαγνητική

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares