Σάββατο, 13 Μαΐου 2023 19:50

Ισίδωρος Παλαμάρης: «Στην τελική ευθεία για το Syros Run»

Ο Πρόεδρος των Δρομέων Σύρου Ισίδωρος Παλαμάρης μίλησε στην εφημερίδα «Ο Λόγος των Κυκλάδων» για το Syros Run που πλησιάζει, αναλύει το αγωνιστικό πρόγραμμα μέχρι το τέλος της χρονιάς και παράλληλα αναφέρεται στα προβλήματα των αθλητικών εγκαταστάσεων στο νησί.

Για πες μας δυο λόγια για το Syros Run που έχει μπει πλέον στην τελική του ευθεία;

«Ναι, το Syros Run θα γίνει το Σάββατο απόγευμα 3 Ιουνίου. Είναι ένας αγώνας 3, 5 και 10 χιλιομέτρων για ενήλικες. Μετά έχουμε το Family Run που είναι μικροί μεγάλοι παρέα 600 μέτρα και φέτος εντάξαμε και Σπέσιαλ Run για ΑΜΕΑ 100 μέτρων. Περιμένουμε την συμμετοχή του κόσμου. Καλό είναι να μην αφήνει ο κόσμος τις εγγραφές την τελευταία στιγμή γιατί οι εγγραφές θα κλείσουν και μετά θα είναι δύσκολο. Μέχρι μια εβδομάδα πριν τον αγώνα θα δεχόμαστε εγγραφές. Όποιος επιθυμεί να λάβει μέρος μπορεί να επικοινωνήσει στο σάιτ του συλλόγου το Syrosrunners.gr. Το επόμενο event είναι 2 Σεπτέμβρη το Trail Challenge με τα σκαλάκια σε 3 και 10 χιλιόμετρα.

Οι δρομείς βλέπουμε ότι συμμετέχουν σε αγώνες εκτός Σύρου. Θα θέλαμε το σχόλιο σου σε αυτό.

«Πάντα συμμετέχουν. Και τώρα στην Αμοργό είχαμε συμμετοχές Συριανών. Στο Βελιγράδι πριν το Πάσχα είχαν πάει Συριανοί για τον Μαραθώνιο και τον ημιμαραθώνιο. Γενικά οι Συριανοί δηλώνουν συμμετοχή όπου μπορούν»

Αυτές θα είναι φέτος οι διοργανώσεις στην Σύρο;

«Το καλοκαίρι συνήθως Πανσέληνο, Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο διοργανώνουμε μια πεζοπορία παρέα… . Κάθε χρόνο τέτοια περίοδο κάναμε Foul Moon walking Run. Μαζευόμαστε βραδάκι με φακούς και με πανσέληνο και κάνουμε ένα περπάτημα ή τζόκινγκ. Άρα πρώτα είναι το Syros Run, μετά το Walking Run και μετά 2 Σεπτεμβρίου είναι το Trail. Αν όλα πάνε καλά, μετά θα κάνουμε και το «Πισκοπειό Run» σε συνεργασία με το σύλλογο Επισκοπείου. Αυτός ο αγώνας θα γίνει τέλη Σεπτέμβρη με αρχές Οκτώβρη. Τέλος λίγο πριν τα Χριστούγεννα θα κάνουμε ξανά το Santa Run»

Σε γενικές γραμμές σαν πρόεδρος των Δρομέων είσαι ικανοποιημένος από την παρουσία των αθλητών στους αγώνες;

«Δόξα το Θεό. Μετά την καραντίνα ήταν πολύ δύσκολο να επανέλθουμε, αλλά σιγά σιγά ο κόσμος πάλι ξεκινάει και μπαίνει σε πρόγραμμα. Αρκετοί Συριανοί ανα διαστήματα βάζουν στόχους σε διάφορους αγώνες είτε στην Αθήνα, είτε Κυκλάδες, είτε και εκτός Ελλάδος και συμμετέχουν σε αγώνες πιο μεγάλους»

Με το προπονητικό κέντρο έχουμε νεότερα; Που προπονείστε;

«Τα μικρά παιδιά κάνουν προπονήσεις στο γήπεδο του Πάγου, οι ενήλικες δυστυχώς στο δρόμο ή αν μπορούν κάποιοι μπαίνουν στα Πευκάκια. Περιμένουμε στη Βάρη αν πάνε όλα καλά με την Περιφέρεια να τελειώσουν τα έργα όπως μας είχαν πει, ώστε από Σεπτέμβρη να ξεκινήσουμε. Τα έργα η αλήθεια είναι δεν προχωράνε όπως τα περιμέναμε, αλλά θέλουμε να ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε καλά»

Με το γήπεδο της Βάρης είμαστε έτοιμοι να φιλοξενήσουμε πλέον κάποιες διοργανώσεις;

«Ο Στίβος θα είναι 200ρης. Σχολικοί αγώνες και κάποια event σίγουρα θα μπορέσουμε να οργανώσουμε και μάλιστα πολύ καλά. Από εκεί και πέρα να γίνουν διασυλλογικοί αγώνες όπως γίνονται σε Μύκονο , Μήλο και Νάξο, δύσκολο. Μόνο αυτό θα λείπει από την Σύρο»

Άρα αυτό το «όνειρο» δεν θα το ζήσει ποτέ το νησί μας;

«Έτσι όπως το βλέπουμε όχι. Αλλά να κάνουμε διάφορα event , θα μπορούμε. Συγκεκριμένα αθλήματα που έχουν σχέση με ρήψη, Μήκος και ταχύτητα θα μπορούμε. Στο ΣΕΓΑΣ να κάνουμε διασυλλογικούς αγώνες που γίνονται για τα σωματεία κάθε χρόνο θα είναι δύσκολο»

Δεν είναι πλήγμα για το νησί μας να μην έχει ένα στάδιο που θα πληροί όλες τις προδιαγραφές;

«Δυστυχώς δεν είναι μόνο το στάδιο και ο Στίβος. Καμία εγκατάσταση στην Σύρο δεν δουλεύει σωστά. Αυτό είναι το πρόβλημα. Όλα τα αθλήματα με βάση το Στίβο μπορούν να πάνε καλύτερα. Να δουλέψουν στην αντοχή. Η κύρια προετοιμασία κάθε ομάδας περνάει από το Στίβο. Αλλά και πάλι. Τι δουλεύει σωστά στην Σύρο από τις εγκαταστάσεις;. Δουλεύει το μπάσκετ;, Το γήπεδο του Βόλεϊ; Ίσως μόνο το τένις να πηγαίνει καλά, αν και αυτοί νομίζω έχουν κάποια παράπονα. Ανα διαστήματα επειδή φιλοξενούμε και αθλητές, πολλοί μας λένε πως είναι δυνατόν η Πρωτεύουσα των Κυκλάδων να μην έχει στάδιο; Κάποιοι έρχονται για διακοπές ή δουλειές στην Σύρο και μας στέλνουν μηνύματα που μπορούν να κάνουν προπόνηση».

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares