Δευτέρα, 22 Μαΐου 2023 13:09

Δημήτρης Βέρμπης: Πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία ο πρώην άσσος του Πανθηραϊκού, με 161 γκολ!

Μέχρι τις 30/4 του 2023 πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία ήταν ο πολύπειρος και δεινός γκολτζής Θωμάς Κυπαρίσσης. Αυτό όμως πριν από είκοσι περίπου μέρες άλλαξε. Εξάλλου τα ρεκόρ υπάρχουν για να σπάνε. Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Πανθηραϊκού Δημήτρης Βέρμπης, φιγουράρει πλέον στα 39 του χρόνια στην κορυφή της σχετικής λίστας.

   Ο Δημήτρης Βέρμπης γεννήθηκε στα Γιάννενα το 1984. Από πολύ μικρός όμως βρέθηκε στο Μόναχο της Γερμανίας με την οικογένειά του. Όπως ήταν φυσικό εκεί ξεκίνησε και την καριέρα του στα παιδικά τμήματα της Μόναχο 1860.  Στα δεκατρία του χρόνια μετακόμισε στα εφηβικά τμήματα της Ουντερχάκινγκ, όπου και έμεινε μέχρι την ενηλικίωσή του. Στα δεκαεννιά του χρόνια πήρε τη μεγάλη απόφαση να επαναπατριστεί.  Πέρασε στο ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης και επέστρεψε στην Ελλάδα, όπου και ξεκίνησε την πολυετή καριέρα του.

   Αρχικά έκανε ένα σύντομο πέρασμα από τον Άρη, για να καταλήξει στον Απόλλων Σμύρνης, με τη φανέλα του οποίου αγωνίστηκε για τρία χρόνια (2004-2007). Συνέχισε την επόμενη χρονιά με τη φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου (2007-2008) και τη μεθεπόμενη μ’ αυτή του Πιερικού (2008-2009). Επέστρεψε στον Απόλλωνα Σμύρνης τη διετία (2009-2011) και συνέχισε τη σεζόν (2011-2012) στον Ελπιδοφόρο. Τα επόμενα τέσσερα χρόνια του (2012-2016) τα πέρασε στην Α.Ε. Κηφισιά. Το δεύτερο εξάμηνο του 2016 ο Δημήτρης Βέρμπης τίμησε το κυκλαδίτικο ποδόσφαιρο αγωνιζόμενος με τα χρώματα της ομάδας του Σαντορίνης, του Πανθηραϊκού. Συνέχισε την καριέρα του στο ιστορικό Αιγάλεω την τριετία (2016-2019). Επέστρεψε για έναν χρόνο (2019-2020) στην Α.Ε. Κηφισιά και τα επόμενα δύο χρόνια (2020-2022) αγωνίστηκε με τα χρώματα του Αχέροντα Καναλακίου. Από τότε  και μέχρι σήμερα, ο Δημήτρης Βέρμπης αγωνίζεται με τα χρώματα της Α.Ε. Λευκίμμης.

   Ο Δημήτρης Βέρμπης όπου κι αν αγωνίστηκε έδειξε τον επαγγελματισμό του και τον ακέραιο χαρακτήρα του. Βοήθησε όλες τις ομάδες με τις οποίες αγωνίστηκε να εξελιχθούν. Κατέκτησε ανόδους σε παραπάνω κατηγορίες (συνεπώς και πρωταθλήματα κατηγοριών), τίτλους πρώτου σκόρερ και πριν λίγες μέρες έγραψε και τη δική του προσωπική ιστορία. Σκοράροντας δύο φορές με την Α.Ε. Λευκίμης κόντρα στον Βύζαντα Μεγάρων (30/4) έγινε ο πρώτος σκόρερ της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας με 161 γκολ!

   Η πορεία του Δημήτρη Βέρμπη δεν είναι τυχαία. Ποτέ στη ζωή του δε φοβήθηκε την πολλή δουλειά, ήταν πάντα προσηλωμένος στους στόχους του, και προτιμούσε πάντα ομάδες που έβγαζαν υγεία, απορρίπτοντας προτάσεις ακόμα κι από ομάδες μεγαλύτερων κατηγοριών. Έχει ήδη αποκτήσει δίπλωμα UEFA C και ένας από τους επόμενους στόχους του είναι να ασχοληθεί με τις ποδοσφαιρικές ακαδημίες. Να του ευχηθούμε καλή επιτυχία, όπως κι αν αποφασίσει να συνεχίσει την καριέρα του μετά τη φετινή χρονιά, και γιατί όχι να τον δούμε κάποια στιγμή και προπονητή στο κυκλαδίτικο ποδόσφαιρο. 

Στην Ένωση Λευκίμμης για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ της Γ΄Εθνικής ο Δημήτρης Βέρμπης

Κατηγορία Γ΄ΕΘΝΙΚΗ
Μανόλης Κατεινάς

Γεννήθηκα στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 1975. Μεγάλωσα στον Ταύρο και κατάγομαι από την Απείρανθο της Νάξου.

Σπούδασα στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Επιμορφώθηκα στην Αθλητική Δημοσιογραφία στο ΚΕΔΙΒΙΜ του ίδιου Πανεπιστημίου.

Έχω επίσης γράψει τέσσερα λογοτεχνικά βιβλία και έχω συμμετάσχει σε πολλές συλλογές Ελλήνων λογοτεχνών.

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares