Τετάρτη, 24 Μαΐου 2023 20:34

Στη Γ΄Εθνική ο Ηλυσιακός, προβάδισμα η ΑΕΡΑ, μονόδρομος η νίκη για την Ελλάς Σύρου

Με νίκες συνέχισαν οι πρωτοπόροι του ομίλου των μπαράζ για την άνοδο στη Γ' Εθνική στο οποίο συμμετέχει και η Ελλάς Σύρου.

Συγκεκριμένα, ο Ηλυσιακός νίκησε 0-3 στη  Λέσβο τον Αετό Λουτρών, κάνοντας το 3 στα 3 που της δίνει το εισιτήριο ανόδου στη Γ΄Εθνική, ενώ μεγάλο βήμα για την άνοδο έκανε και η ΑΕΡ Αφάντου που νίκησε 6-1 τον Πυθαγόρα Σάμου.

Από την πλευρά της η Ελλάς Σύρου θα κάνει την προσπάθεια της να μπει στην διεκδίκηση της ανόδου, επιδιώκοντας τη νίκη στο παιχνίδι της Παρασκευής κόντρα στον Αετό Λουτρών.

Επίδειξη δύναμης με επιβλητική «εξάρα» για την Α.Ε.Ρ.Α.!

Πετυχαίνοντας τρία τέρματα σε κάθε ημίχρονο η Α.Ε.Ρ.Α. επικράτησε δια περιπάτου εντός έδρας του Πυθαγόρα με 6-1 και έκανε τεράστιο άλμα για την εξασφάλιση της ανόδου στην Γ’ Εθνική.

Φερεντίνος με χατ-τρικ, Σπαχιού, Σαράντος(αυτ.) και Αρφαράς οι σκόρερ για τους νικητές, ενώ για τους φιλοξενούμενους μείωσε προσωρινά ο Κάρσας.

Το ματς

Κυρίαρχος ήταν από το ξεκίνημα της αναμέτρησης η Α.Ε.Ρ.Α. που είχε την πλήρη κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων στον αγωνιστικό χώρο. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν με πολλές εναλλαγές στην μπάλα να διασπάσουν την άμυνα του Πυθαγόρα, με την ομάδα της Σάμου να προσπαθεί κυρίως να βρει χώρους στην αντεπίθεση. Γενικότερα, το πρώτο 45λεπτο είχε αρκετά καλό ρυθμό με τους «ερυθρόλευκους» να ανοίγουν το σκορ στο 8ο λεπτό όταν ο Τομόρι, «σέρβιρε» έτοιμο τέρμα στον Λυκοπάντη, όμως ο τελευταίος υποδέχθηκε σε αντικανονική θέση. Ένα λεπτό αργότερα ο Δημητρίου αφού κέρδισε την μπάλα από τον Φυλακούρη, αστόχησε από πλεονεκτική θέση για γκολ.

Στο 13′ η Α.Ε.Ρ.Α πήρε το προβάδισμα με τον Σπαχιού να εκμεταλλεύεται την κάθετη πάσα του Κιοσέογλου και με ωραία διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα αρχικά στο δοκάρι και στην συνέχεια στο βάθος της εστίας του Κατσουρίνη. Στο 20′ ο τερματοφύλακας του Πυθαγόρα έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ το σουτ του Λυκοπάντη από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, ενώ στην συνέχεια της φάσης μετά την εκτέλεση του στημένου ο Σαράντος είδε την μπάλα να χτυπάει στο σώμα του και να καταλήγει στα δίχτυα της ομάδας του. Λίγο πριν την συμπλήρωση μισής ώρας ο αγώνα οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά και σε τρίτο τέρμα, όμως το τελείωμα του Σπαχιού σταμάτησε αυτή την φορά μόνο στο δοκάρι του Κατσουρίνη. Τρία λεπτά αργότερα, ο Κατσουρίνης απέκρουσε ενστικτωδώς το σουτ που επιχείρησε ο Ρούσσος έξω από την περιοχή.

Στο 38′ ήταν η σειρά του Νίκου Αρφαρά να χριστεί σκόρερ ο οποίος με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον τερματοφύλακα του Πυθαγόρα δίνοντας έτσι «αέρα» τριών τερμάτων στην ομάδα του. Ένα λεπτό πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μειώσουν στο σκορ με ωραία απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κάρσα με αποτέλεσμα το 3-1 να είναι και το σκορ του 45λεπτου.

Στην επανάληψη η Α.Ε.Ρ.Α. συνέχισε να είναι καταιγιστική και μέσα σε 13 λεπτά κατάφεραν να πετύχουν ακόμα τρία τέρματα έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Φερεντίνο. Αρχικά, στο 50′ ο Τομόρι με ωραία διαγώνιο μπαλιά βρήκε τον μεσοεπιθετικό των «ερυθρόλευκων» ο οποίος με σουτ στην κίνηση τελείωσε υποδειγματικά την φάση. Δυο λεπτά αργότερα, ο Φερεντίνος με όμορφη σέντρα-σουτ έστειλε την μπάλα συστημένη στην απέναντι γωνία του Κατσουρίνη, ενώ στο 58′ ο Αρφαράς με παράλληλο γύρισμα βρήκε τον Φερεντίνο που από κοντά δεν είχε πρόβλημα να ολοκληρώσει το προσωπικό του χατ-τρικ.

Ο Παναγιώτης Μπεκιάρης συνέχισε να μοιράζει το χρόνο συμμετοχής στους ποδοσφαιριστές που είχε στην διάθεση του, όμως η ομάδα του εξακολουθούσε να είναι κυρίαρχη. Στο 66′ ο Πελαρδής δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την φάση, καθώς το σουτ που επιχείρησε από το ύψος του πέναλτι σταμάτησε σε πόδια αμυνόμενων, ενώ λίγο αργότερα ο νεαρός μεσοεπιθετικός της Α.Ε.Ρ.Α αστόχησε από το ίδιο σημείο. Όσο περνούσε η ώρα ο ρυθμός του παιχνιδιού άρχισε να πέφτει με τον Ρούσσο να έχει δοκάρι στο 81ο λεπτό. Η τελευταία καλή στιγμή άνηκε στον Πυθαγόρα με τον Κεφάλα να σταματάει εξ’ επαφής τον Αργυρή κρατώντας έτσι το 6-1 που ήταν και το τελικό σκορ.
Μαράνος (Αθηνών)

Βοηθοί: Ανδρέου, Καραγεώργος (Αθηνών)

Οι συνθέσεις
Α.Ε.Ρ.Α.(Παναγιώτης Μπεκιάρης)
: Κεφάλας, Κορλός(58′ Γιατσιάτσος), Τομόρι, Αθανασίου(75′ Σαββούλης), Φυλακούρης, Ρούσσος, Κιοσέογλου, Αρφαράς(58′ Πελαρδής), Σπαχιού, Λυκοπάντης(58′ Χατζηκυριαζής), Φερεντίνος(75′ Κριεζής)

Πυθαγόρας(Στέλιος Σταματάκης): Κατσουρίνης, Σαπουνάς, Σαράντος, Πουρλιδάρης(78′ Αργυρής), Ιωαννίδης, Μεντεσίδης, Δημητρίου(70′ Χρυσανθόπουλος), Κοκκινάκης, Κάρσας, Αναστασίου

Τρία χρόνια (εκ των οποίων το πρώτο ατελές λόγω πανδημίας) μακριά από τις εθνικές κατηγορίες, ήταν ούτως ή άλλως πολλά για τον Ηλυσιακό.

«Τέλειωσε» τη... δουλειά ο Ηλυσιακός και επέστρεψε στη Γ' Εθνική

Στου Ζωγράφου έβαλαν από το ξεκίνημα της σεζόν ως μοναδικό στόχο την άνοδο στη Γ' Εθνική, μόχθησαν για αυτόν, πέρασαν με απόλυτη επιτυχία όλες τις δοκιμασίες και από σήμερα (24/5) γιορτάζουν για την επίτευξή του! Η ασταμάτητη ομάδα του Ανδρέα Μαντζούνη πέρασε νικηφόρα -και- από τη Μυτιλήνη, όπου επιβλήθηκε με 3-0 του Αετού Λουτρών, πανηγύρισε την τρίτη της νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια στο ξεκίνημα της διαδικασίας και με δεδομένο ότι έχει να προσθέσει στη συγκομιδή της τουλάχιστον άλλο ένα «τρίποντο» (από το παιχνίδι με την πρωταθλήτρια Χίου που δεν συμμετέχει στα μπαράζ), έχει «σφραγίσει» πλέον το ένα από τα τρία εισιτήρια στον 8ο όμιλο!

Οι κιτρινόμαυροι, που είχαν επίσης δύο δοκάρια και αρκετές ευκαιρίες, προηγήθηκαν μόλις στο 5ο λεπτό. Αρχικά ο Κουμπάς απέκρουσε το σουτ του Λέκκα, με τον τελευταίο να γίνεται πάλι αποδέκτης της μπάλας, να κάνει το γύρισμα και τον Παρασκευόπουλο να σκοράρει με δυνατό σουτ για το 0-1! Στο 29' ένα σουτ του Λέκκα έφυγε άουτ, ενώ στο 38' ο Μπαλασάκης μπλόκαρε σε σουτ του Τοπάλι. Στο 41' ο Ηλυσιακός εδραίωσε το προβάδισμά του χάρη σε πλασέ του Τσέργα μετά από σέντρα του Λέκκα (0-2). Στο 45' ο Κουμπάς απέκρουσε σε σουτ του Κασσιανού και στο 54' σημειώθηκε το 0-3. Μετά από απόκρουση του Κουμπά σε σουτ του Λέκκα, ο Τσεργάς που ακολουθούσε τη φάση έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα και «κλείδωσε» τη νίκη. Στο 60' ο Κασσιανός είχε δοκάρι με μακρινό σουτ, στο 65' ο Μπαλασάκης απέκρουσε σε σουτ φάουλ του Τσομπανέλλη και στο 73' ήταν η σειρά του Γαλημίτη να «σημαδέψει» δοκάρι με κεφαλιά.

Αυτή ήταν και η τελευταία σημαντική στιγμή στην αναμέτρηση, η λήξη της οποίας βρήκε τους ποδοσφαιριστές να πανηγυρίζουν την άνοδο στη Γ' Εθνική!

Διαιτητές: Αλαφογιάννης (Βοιωτίας)

ΑΕΤΟΣ ΛΟΥΤΡΩΝ (Θεαγένης Διονυσάτος): Κουμπάς, Καλαφάτης, Τοπάλι, Μπάρκας, Πιπεράς, Κριπιντίρης, Τσομπανέλλης (76' Βόικος), Κουνιάρης (60' Αγριμάκης), Βλαστέλλης, Μιχαλάκης (71 Ν. Μωϋσίδης), Σεφουλάι (71' Σιβρής)

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ (Ανδρέας Μαντζούνης): Μπαλασάκης, Κάρδαρης (39' λ.τρ. Άνχελ), Παρασκευόπουλος (77' Σαρρηασλάνογλου), Κούτρας, Ρέτζο, Ταχιράι, Κασσιανός (77' Νικολόπουλος), Τσέργας (70' Γαλημίτης), Χριστόπουλος, Μαρίνου (77' Λόμπι), Λέκκας.

(Ανταπόκριση: Μανώλης Λαγουτάρης)

1η αγωνιστική

ΚΥΡΙΑΚΗ(14/05)

Α.Ε.Ρ.Α.- Ελλάς Σύρου 1-0
Ηλυσιακός- Αστέρας Βάρης 1-0

Ρεπό: Αετός Λουτρών-Πυθαγόρας Σάμου

2η αγωνιστική-Τετάρτη 17 Μαϊου

Ελλάς Σύρου-Ηλυσιακός 0-1

Αετός Λουτρών -Πυθαγόρας Σάμου 4-0

Ρεπό: Αστέρας Βάρης-Α.Ε.Ρ.Α

3η αγωνιστική-Τετάρτη 24 Μαϊου

Α.Ε.Ρ.Α-Πυθαγόρας Σάμου 6-1

Αετός Λουτρών -Ηλυσιακός 0-3

Ρεπό: Ελλάς Σύρου-Αστέρας Βάρης

4η αγωνιστική-Κυριακή 28 Μαϊου

Ελλάς Σύρου-Αετός Λουτρών

ΑΕΡΑ-Αστέρας Βάρης

Ρεπό: Πυθαγόρας-Ηλυσιακός

ΘΕΣΗ ΟΜΑΔΑ ΑΓ Β
1 Ηλυσιακός (3-0) 3 9
2 Α.Ε.Ρ Αφάντου (7-1) 2 3
3 Αετός Λουτρών (4-3) 2 3
4 Αστέρας Βάρης (0-1) 1 0
5 Ελλάς Σύρου (0-2) 2 0
6 Πυθαγόρας Σάμου (1-10) 2 0

5η αγωνιστική-Τετάρτη 31 Μαϊου

Πυθαγόρας-Ελλάς Σύρου

Ηλυσιακός-ΑΕΡΑ

Αστέρας Βάρης-Αετός Λουτρών

6η αγωνιστική-Κυριακή 4 Ιουνίου

Αετός Λουτρών-ΑΕΡΑ

Αστέρας Βάρης-Πυθαγόρας

Ρεπό: Ηλυσιακός-Ελλάς Σύρου

7η αγωνιστική-Κυριακή 11 Ιουνίου

Ελλάς-Αστέρας Βάρης

Πυθαγόρας-Ηλυσιακός

Ρεπό: ΑΕΡΑ-Αετός Λουτρών

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο Ατρόμητος Αγίου Γεωργίου αποχώρησε εμπρόθεσμα από την διοργάνωση οπότε δεν μηδενίζεται. Κάθε αγωνιστική δυο ομάδες έχουν ρεπό.

Ρεπορτάζ: xxsports.org / soccerlive.gr 

Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares