Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2023 20:53

Κούγιας για την παραίτηση του Αστέρα Βάρης: «Πλήρης απόδειξη το τι κενά νομικά υπάρχουν στους κανονισμούς της ΕΠΟ»

Με αφορμή την παραίτηση του Αστέρα Βάρης από τον αγώνα με την Ελλάς Σύρου η Κοινή Γνώμη επικοινώνησε με τον δικηγόρο και τον επί χρόνια αθλητικό παράγοντα, Αλέξη Κούγια, ο οποίος αναφέρθηκε στα νομικά κενά που υπάρχουν στους κανονισμούς της ΕΠΟ και τα οποία δυστυχώς, πολλές φορές καθορίζουν τις τύχες των ομάδων.

Αναλυτικά όσα είπε:

“Δυστυχώς οι κανονισμοί της ΕΠΟ είναι διάτρητοι. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τίποτα ως προς την ερμηνεία των συγκεκριμένων κανονιστικών διατάξεων. Οι κανονισμοί της ΕΠΟ για αυτή την περίπτωση που δημιουργήθηκε με το παιχνίδι της Ελλάς Σύρου με τον Αστέρα Βάρης είναι δυστυχώς μία πλήρης απόδειξη το τι κενά νομικά υπάρχουν στους κανονισμούς της ΕΠΟ. Αυτοί οι κανονισμοί έχουν φτιαχτεί στο “πόδι”, κατά το παρελθόν τους έφτιαχνε ο νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ κατά το δοκούν. Μιλάμε για διάτρητες κανονιστικές διατάξεις, οι οποίες νομοτεχνικά δεν έχουν καμία αξία και όμως καθορίζουν την τύχη ομάδων”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κούγιας.
Μάλιστα, μίλησε και για τις κινήσεις που θα πρέπει πλέον να κάνει η ομάδα της Ελλάς Σύρου σε νομικό επίπεδο, στην προσπάθειά της να δικαιωθεί.

“ Αυτό που συμβαίνει είναι μεν σύννομο, αλλά από την άλλη πλευρά υπάρχει μία νομική διέξοδος να προσφύγει η ομάδα της Ελλάς Σύρου στην ΕΠΟ και να κάνει καταγγελία για δυσφήμιση του αθλήματος. Δηλαδή να αποδειχτεί ότι τα κολλήματα που επικαλέστηκε ο Αστέρας Βάρης ότι δεν είναι υπαρκτά και ότι θα μπορούσε να έρθει και να αγωνιστεί. Το σημαντικό είναι ότι η συγκεκριμένη ομάδα δυσφήμισε το άθλημα. Αυτή είναι η νομική μου άποψη”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μόνο αγανάκτηση και θλίψη επικρατεί στο στρατόπεδο της Ελλάς Σύρου μετά από αυτή την αρνητική εξέλιξη, με τον πρόεδρο της ομάδας Νίκο Ζιάβρα να δηλώνει πως “είναι λυπηρό να κρίνεται μια άνοδος έτσι.. τόσοι κόποι και τόσες θυσίες πάνε χαμένες, επειδή ένα κενό νόμου δίνει το δικαίωμα στον καθένα να κάνει ότι θέλει. Έτσι ολοκληρώνεται ένα γαϊτανάκι παράξενων αποτελεσμάτων και συμμαχιών που τελικά άφησαν την Ελλάς εκτός γ εθνικής. Δεν μας δόθηκε ούτε καν η ευκαιρία να προσπαθήσουμε. Λυπάμαι για την κατάντια του ελληνικού ποδόσφαιρου”.

Ο κ. Ζιάβρας, ακόμα σοκαρισμένος από αυτή την εξέλιξη, δεν έχει αποφασίσει ακόμα ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις της ομάδας, ωστόσο επισημαίνει πως “δεν θα το αφήσουμε έτσι. Έχει γίνει αρκετές φορές αυτό, αλλά πρώτη φορά σε αγώνα μπαράζ που κρίνει μια άνοδο σε εθνικές κατηγορίες. Θλίβομαι γιατί όλα αυτά μου δείχνουν ότι δεν θέλουν ομάδες με κόσμο και όραμα μέσα στα πόδια τους. Θέλουν να κάνουν παιχνίδι αλλιώς. Θέλουν να μας διώξουν; θέλουν να σταματήσουμε να προσπαθούμε; Νομίζω ότι έχει δικαιωθεί ήδη στην συνείδηση όλου του φιλάθλου κόσμου η Ελλάς με αυτό που έγινε. Θα εξαντλήσουμε όλες τις πιθανότητες που έχουμε”

Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares