Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024 09:06

Παναγιώτης Χριστοφιλέας: «Η Ελλάς Σύρου τη φετινή σεζόν θα κάνει πρωταθλητισμό!»

Ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Ελλάς Σύρου ένα χρόνο πριν, κατά τη διάρκεια των μπαράζ ανόδου για τη Γ’ Εθνική σε μια ομολογουμένως δύσκολη συγκυρία!

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΗ ΚΑΛΥΜΙΩΤΗ

Η ομάδα τελικά κατάφερε να πάρει το εισιτήριο ανόδου με τη διοίκηση να του δείχνει εμπιστοσύνη, να τον κρατάει και στη Γ’ Εθνική και να δικαιώνεται. Αναμφίβολα ο Παναγιώτης Χριστοφιλέας έβαλε τη δική του υπογραφή στην πορεία των Συριανών στη σεζόν που ολοκληρώθηκε στο τέλος Απριλίου.

Τόσο τα νούμερα όσο και η απόδοση της Ελλάς στα περισσότερα παιχνίδια αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Τερμάτισε στην 4η θέση του ομίλου της ανάμεσα σε 18 ομάδες, έχοντας την καλύτερη επίθεση (και 4η σε ολόκληρη τη Γ’ Εθνική) παίζοντας κατά γενική ομολογία πολύ καλό ποδόσφαιρο και  πραγματοποιώντας μια πορεία που όπως λέει και ο Παναγιώτης Χριστοφιλέας, ο οποίος θα συνεχίσει και για την επόμενη αγωνιστική σεζόν στον πάγκο της Ελλάς: «ήταν άκρως επιτυχημένη. Μια πορεία φυσικά που δεν ήρθε τυχαία αλλά μετά από πολλή δουλειά από όλο τον οργανισμό. Από τη διοίκηση, τους ποδοσφαιριστές, από όλους όσοι ήταν δίπλα στην ομάδα και από το προπονητικό επιτελείο. Μιλάμε για μια ολοκαίνουργια ομάδα που στην πλειονότητά της απαρτίζονταν από παιδιά χωρίς μεγάλη εμπειρία της κατηγορίας. Σίγουρα λοιπόν ήταν μια επιτυχημένη χρονιά απόρροια της οργάνωσης και της δουλειάς που έγινε.»

  • Ποια ήταν τα στοιχεία της επιτυχίας που οδήγησαν την Ελλάς να πραγματοποιήσει αυτή την πορεία;

«Πρώτα απ’ όλα η επιλογή του έμψυχου δυναμικού. Κοιτάξαμε να πάρουμε παιδιά που τη χρονική στιγμή που αποκτήθηκαν μπορούσε να γίνει αυτό, όμως δεν ήταν τυχαίες επιλογές. Θέλαμε να είναι παιδιά που είχαν στόχους και όνειρα να παίξουν σε μεγαλύτερες κατηγορίες και να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα. Αυτό συμβαδίζει απόλυτα και με τη δική μου φιλοσοφία αλλά και φιλοδοξία αφού θέλω να ανελιχθώ όσο περισσότερο γίνεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πολλοί λένε για κάποιους παίκτες ότι έπεσε κατηγορία η ομάδα τους ή ότι δεν παίζουν αρκετά. Μπορεί λοιπόν το σύνολο να μην πετυχαίνει πάντα όμως αν παρακολουθείς το ποδόσφαιρο βλέπεις ότι μέσα σε ένα σύνολο υπάρχουν και οι ηλιαχτίδες και διακρίνεις καλούς παίκτες.»

KALIMIOTIS XRISTOFILEAS

  • Άλλο καθοριστικό στοιχείο;

«Μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι ήταν ο ρόλος της διοίκησης. Είμαι 27 χρόνια στο ποδόσφαιρο. Είναι σπάνια περίπτωση οι παράγοντες μιας ομάδας να μην επηρεάζονται από τα άσχημα αποτελέσματα αλλά να βλέπουν την πραγματική εικόνα που δείχνει μια ομάδα. Θα φέρω για παράδειγμα τον πρόεδρο τον Νίκο Ζιάβρα. Μετά την 5η αγωνιστική που δεν είχαμε ξεκινήσει καλά του είπα ¨πρόεδρε τι κάνουμε με την ομάδας; Έχουμε πρόβλημα;¨. Η απάντησή του ήταν ¨Κοίτα κόουτς, έχω μάτια και βλέπω. Βλέπω λοιπόν στο γήπεδο μια ομάδα να κυριαρχεί και στο τέλος να ηττάται! Ε, αυτό δεν μπορεί κάποια στιγμή θα γυρίσει.¨

Αυτό για να μπορέσεις να το πεις πρέπει να είσαι μεγάλος γνώστης του ποδοσφαίρου. Πολλοί λοιπόν νομίζουν ότι είναι γνώστες αλλά επηρεάζονται είτε από το περιβάλλον τους είτε από τη συγκυρία της στιγμής. Θα έλεγα ότι πολλές φορές η νίκη με κακή εμφάνιση είναι η μεγαλύτερη κρυψώνα του μέλλοντος! Η Ελλάς ήταν ακριβώς το αντίθετο. Μετά λοιπόν είδατε τι έκανε η Ελλάς. Οι παίκτες πίστεψαν έτσι ακόμα περισσότερο ότι μπορούμε να κάνουμε τα πάντα μέσα στο γήπεδο και γι’ αυτό δείξαμε αυτό το πρόσωπο.»

-Το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής σε σχέση με παλαιότερα χρόνια πως το κρίνεις;

«Ήταν το καλύτερο και το πλέον ανταγωνιστικό της τελευταίας πενταετίας τουλάχιστον. Ένα πρωτάθλημα 34 αγωνιστικών θέλει έναν πολύ καλό σχεδιασμό για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν οι ποδοσφαιριστών. Νομίζω επίσης ότι οι 16 από τις 18 ομάδες του ομίλου μας μπορούσαν να νικήσουν οπουδήποτε, κάτι που αποδεικνύει το πόσο ανταγωνιστικός ήταν».

  • Είπες το ¨ναι¨ και θα συνεχίσεις να είσαι στον πάγκο της Ελλάς και την επόμενη σεζόν. Πόσο εύκολο ή δύσκολο ήταν να πεις αυτό το ¨ναι¨;

«Η δουλειά του προπονητή είναι να ηγείται τεχνικά μιας ομάδας είτε βρίσκεται σε μια μεγάλη πόλη, σε ένα νησί ή και σε ένα χωριό. Σαφώς και είναι δύσκολο να αποχωρίζεσαι την οικογένειά σου, τους φίλους σου και την καθημερινότητά σου για να πετύχεις στην προπονητική. Επίσης με είχαν πλησιάσει και κάποιες άλλες ομάδες και εξέταζα τι είναι καλύτερο για μένα. Για πρώτη φορά ένιωσα επίσης αυτό που λένε ότι σε ένα νησί είσαι αποκλεισμένος και δεν μπορείς να φύγεις ό,τι ώρα θέλεις. Όμως η αγάπη και η αναγνώριση που έχω εισπράξει τόσο από τον κόσμο όσο και τη διοίκηση τα προσπέρασε όλα και έκανε την απόφασή μου τελικά εύκολη στο να δεχτώ να παραμείνω στην Ελλάς.»

XRISTOFILEAS SYNENTEYXI1

-Κόσμος και διοίκηση λοιπόν σε κράτησαν στη Σύρο;

«Ναι αλλά και κάτι ακόμα! Το γεγονός ότι κατέθεσα ένα πλάνο για τον τρόπο δουλειά αλλά και της προσπάθειας που πρέπει να γίνει για να μεγαλώσει κι άλλο η Ελλάς και να πετύχει κάτι παραπάνω. Αυτά όλα η διοίκηση τα είδε πολύ ζεστά και μου είπε ¨κόουτς προχώρα. Είμαστε δίπλα σου να πετύχουμε τους στόχους.¨»

  • Νιώθεις ότι έχεις δεθεί με την ομάδα μέσα σε ένα χρόνο;

«Αναμφίβολα ναι. Νιώθω ότι όσο διάστημα είμαι Σύρο δεν έχω άσχημες στιγμές αλλά μόνο όμορφες. Εδώ θέλω να κάνω μια ειδική αναφορά στον Νίκο Ζιάβρα και τον Άκη Πύργο. Αυτοί οι άνθρωποι λοιπόν εκεί που ο κάθε προπονητής αρχίζει και νιώθει ανασφάλεια με έκαναν να νιώσω ακόμα πιο δυνατός. Η εμπιστοσύνη και η στήριξή τους με έκαναν να νιώσω ότι το κάνουν όχι απλά επειδή με αγαπάνε αλλά επειδή καταλαβαίνουν ότι αυτό που κάνω είναι προς όφελος της ομάδας τους.»

-Θα επιμείνω στο θέμα της Διοίκησης γιατί δεν είχε εμπειρία από Εθνική κατηγορία, όμως τα πήγε εξαιρετικά. Συμφωνείς;

«Σαφώς και συμφωνώ αλλά θέλω να εξηγήσω ωμά όπως το πιστεύω. Σ’ αυτή την κατηγορία οι παράγοντες αφού δεν βγάζουν χρήματα το κάνουν για να πετύχουν και φυσικά για να προβληθούν. Κάνουν όμως ένα λάθος. Δεν ξέρουν τον τρόπο πως να πετύχουν. Εδώ είναι η διαφορά τους, ειδικά με τον Νίκο Ζιάβρα που είναι ο πρόεδρος. Ο Ζιάβρας αν και δεν έχει εμπειρία έχει την αντιληπτική ικανότητα να καταλάβει ποιος συνεργάτης του ξέρει πως μπορεί να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα και συνεργάζεται μαζί του. Αρκετοί άλλοι πρόεδροι παίρνουν τις αποφάσεις μόνοι τους γι’ αυτό και ζητούν από προπονητές να παίξουν με παίκτες που έχουν διαλέξει οι ίδιοι. Αυτό δεν έγινε στην Ελλάς! Είχα απόλυτη ελευθερία κινήσεων και επιλογών.  Αυτά δεν τα λέω για να φανεί καλός ο Ζιάβρας και επιτυχημένος ο Χριστοφιλέας αλλά για να καταλάβουν όλοι οι παράγοντες ότι η επιτυχία της Ελλάς ήρθε γιατί υπήρχε αλληλοσεβασμός, ο καθένας είχε τον τομέα του και φυσικά εμπιστοσύνη.»

CHRISTOFILEAS IALYSOS

-Ένιωσες αμφισβήτηση στην αρχή όταν τα αποτελέσματα δεν ήταν καλά;

«Ένιωσα δυσπιστία από την πρώτη στιγμή. Αφενός δεν με ήξεραν, αφετέρου διαδέχθηκα έναν προπονητή με ιστορία στο νησί και συμπάθειες. Δεν κατακρίνω όμως αυτούς που δεν πίστεψαν σε μένα από την αρχή. Αυτό ήταν καλό για μένα γιατί με βοήθησε στο να μείνω συγκεντρωμένος γιατί ο στόχος ενός προπονητή είναι να πετύχει αλλά και να κάνει όσους δεν τον πιστεύουν να πιστέψουν στη δουλειά και το όραμά του. Οι περισσότεροι από αυτούς άλλαξαν την άποψή τους για μένα και μιλούν πλέον με τα καλύτερα λόγια. Γι΄ αυτό λέω ότι ο κόσμος της Σύρου με έχει αγκαλιάσει και θα είναι μεγάλη χαρά μου να τον κάνω ακόμα πιο ευτυχισμένο με την ομάδα.»

-Ποιοι είναι λοιπόν οι στόχοι για την επόμενη σεζόν;

«Είμαι ένας προπονητής που δεν φοβάται τον κίνδυνο, γι΄αυτό θα μιλήσω λίγο… επικίνδυνα. Δεν υπάρχει ένας στόχος από τη διοίκηση που λέει βγήκαμε 4οι πάμε για πρώτοι! Οι άνθρωποι είναι πολύ μετρημένοι. Λένε ότι δείξαμε σε όλη την Ελλάδα τι μπορούμε να κάνουμε με τα δεδομένα που είχαμε. Τώρα μπορούμε  να έχουμε περισσότερα δεδομένα, θέλεις γιατί ο κ. Ξενοκώστας μπορεί να βοηθήσει περισσότερο, θέλεις γιατί οι χορηγοί μας αυξήθηκαν, δεν έχει σημασία,  απλά θέλουμε να πετύχουμε και φέτος χωρίς να υπάρχει όμως άγχος. Δεν μας λένε ότι πρέπει να βγούμε πρώτοι! Εγώ από την πλευρά μου όμως δεν θα κρυφτώ με κίνδυνο να εκτεθώ και κάποιοι να πουν ότι ο Χριστοφιλέας είπε περισσότερα από όσα μπορούσε να κάνει. Εγώ λοιπόν θέλω η ομάδα να κάνει πρωταθλητισμό! Η Διοίκηση μου δίνει πολύ περισσότερες δυνατότητες από πέρυσι σε όλα τα επίπεδα! Δεν θα κρυφτώ λοιπόν. Ο στόχος λοιπόν είναι να κάνουμε πρωταθλητισμό! Ακόμα και αν δεν τα καταφέρουμε δεν θα είναι καταστροφή, όμως ως Παναγιώτης Χριστοφιλέας θέλω να κάνουμε πρωταθλητισμό και αν μπορέσουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα.»

PANAGIOTIS CHRISTOFILEAS

-Να πάμε στον κεφάλαιο κόσμο. Πόσο κοντά ήταν στην ομάδα και πόσο βοήθησε στη φετινή πορεία της Ελλάς;

«Ο κόσμος βοήθησε πολύ και στα δύσκολα ήταν κοντά μας. Απλά όταν η ομάδα άρχισε να παίρνει αποτελέσματα και να παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο κατά γενική ομολογία, περίμενα ότι κάθε Κυριακή το γήπεδο θα ήταν γεμάτο κάτι που δεν συνέβη. Δεν κατακρίνω κανέναν γι΄αυτό καθώς υπάρχουν πολλοί λόγοι, ακόμα και οικονομικοί που συνέβη. Θέλω τη φετινή χρονιά πάντως ακόμα πιο έντονη την παρουσία και μια πολιτική από την ομάδα τέτοια που να το υποστηρίξει. Ο λόγος που θέλω να γίνει αυτό δεν είναι απλά για την Ελλάς αλλά για τη Σύρο. Ένα νησί που μετά από πολλά χρόνια ακούγεται ποδοσφαιρικά παντού πλέον και κάνει όλους τους Συριανούς να είναι υπερήφανοι για την ομάδα που εκπροσωπεί το νησί τους.»

  • Πιστεύεις ότι ο κόσμος της Σύρου διψάει για καλό ποδόσφαιρο και για μια ομάδα που να πρωταγωνιστεί στις εθνικές κατηγορίες;

« Ναι το νιώθω αυτό. Όπως και το ότι θέλει να δει παιδιά της Σύρου να αγωνίζονται στην ομάδα. Αυτό όμως είναι μια κατάσταση που δεν μπορεί να γίνει από τη μια ημέρα στην άλλη. Εμείς φέτος βάλαμε παιδιά του 2007 να παίξουν όχι γιατί μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στην κατηγορία αλλά για  να τα «χτίσουμε» για να το μέλλον. Οι Συριανοί θέλουν ένα όραμα για να παίξουν σε μια μεγάλη ομάδα.»

XRISTOFILEAS

-Η 4η θέση ανεβάζει και τον πήχη των απαιτήσεων από πλευράς κόσμου;

«Βεβαίως και ανεβάζει τις απαιτήσεις όμως εμείς είμαστε έτοιμοι να ανταπεξέλθουμε σε αυτή την απαίτηση. Με την 4η θέση βάλαμε ένα στίγμα και αλλάξαμε επίπεδο. Πρέπει να δουλέψουμε ακόμα περισσότερο, πιο οργανωμένα αλλά και στοχευμένα.»

-Από πλευράς ενίσχυσης της ομάδας τι σχεδιασμός υπάρχει;

«Αρχικά θέλουμε να κρατήσουμε το βασικό κορμό της ομάδας, ο οποίος έφερε την Ελλάς στην 4η θέση. Από εκεί και πέρα θέλουμε να κάνουμε προσθήκες σε ποιοτικούς παίκτες που θα έχουν και πολύ καλό χαρακτήρα ταυτόχρονα γιατί είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ηρεμία στα αποδυτήρια. Η εντολή που έχω από τη διοίκηση είναι να φέρω όσους παίκτες νομίζω ότι μπορούν να προσφέρουν. Η Ελλάς έχει πλέον αλλάξει επίπεδο. Ενώ πέρυσι είχαμε εισπράξει πολλές αρνήσεις στο να έρθουν παίκτες που πλησιάσαμε φέτος έχει αλλάξει άρδην το κλίμα. Τόσο η πορεία της Ελλάς όσο και το γεγονός ότι έχει ακουστεί ότι ο Σύλλογος είναι απόλυτα υγιής και τηρεί στο ακέραιο όσα συμφωνεί, έχει κάνει πολλούς παίκτες να εκφράζουν πλέον μόνοι τους την επιθυμία να θέλουν να έρθουν να παίξουν στην Ελλάς…»

ellas syrou 2023 24

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

300X250

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares