Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013 16:53

Ναξιακός Γ.Σ: Συνέντευξη Σαντοριναίου – Σιδερή.

Ο Πρόεδρος του Ναξιακού Γ.Σ Μανόλης Σαντοριναίος και ο Προπονητής Πέτρος Σιδερής σε συνέντευξη τους στην εφημερίδα ''Κοινή Γνώμη'' της Σύρου μιλάνε για το Σύλλογο και την προσπάθεια που έχουν καταβάλει, ώστε ο σύλλογος να δηλώνει το παρών στις μεγάλες διοργανώσεις.

"Έχω παθολογική "τρέλα" με τον κλασσικό αθλητισμό"

SANTORINAIOSΟ Πρόεδρος του Ναξιακού Γ.Σ Μανόλης Σαντοριναίος μιλά για το Σύλλογο και το άθλημα που έχει αφιερώσει μεγάλο μέρος της ζωής του.

"Ήμουν στον Πανναξιακό από το 1981 σαν αθλητής σφαίρας και έπαιρνα μέρος στους αγώνες. Από τη Σύρο θυμάμαι αρκετούς αθλητές που αγωνίζονταν μαζί μου όπως είναι ο Φρέρης, ο Ζαρίκος, ο Κουλούρας κ.α. Έχω παθολογική "τρέλα" με τον κλασσικό αθλητισμό και όταν ολοκλήρωσα την καριέρα μου σαν αθλητής, μπήκα στον Πανναξιακό σαν έφορος. Στην ομάδα αυτή ήμουν από το 1981 έως το 2002. Τότε η διοίκηση της ομάδας είχε ρήξη το βάρος της, στην ποδοσφαιρική ομάδα, καθώς ανέβηκε κατηγορία και όλα τα χρήματα δινόντουσαν εκεί. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην υπάρχουν περιθώρια ανάπτυξης του κλασσικού αθλητισμού. Τότε είπα ότι κάτι έπρεπε να κάνω καθώς δεν μπορούσα άλλο αυτή την κατάσταση. Ένα μήνα προσπαθούσα να βάλω σε τάξη τις σκέψεις μου, η αγάπη μου για τον αθλητισμό ήταν μεγάλη. Έτσι, αποφάσισα να κάνω έναν Σύλλογο όπου θα είναι μόνο στον κομμάτι του Κλασσικού Αθλητισμού. Στην αρχή υπήρχαν αρκετά προβλήματα, δεν υπήρχαν χρήματα, όμως τώρα όλα είναι καλά και ευχαριστώ όλους όσους μου στάθηκαν σ΄ αυτήν την προσπάθεια".

Για τον αν στην προσπάθειά του αυτή βρήκε ανταπόκριση ο πρόεδρος του Συλλόγου είπε: "Βρήκα ανταπόκριση κι αυτή ήρθε από τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου. Κάθε βδομάδα κάναμε κάποιες κληρώσεις, αλλά και κάποια άλλα πράγματα ώστε να βρεθούν χρήματα για να μπορέσουμε σταθούμε στα πόδια μας. Στην αρχή ο Δήμος δεν μας βοήθησε, όμως τώρα μας προσφέρει κάποια χρήματα, με αποτέλεσμα να βγάζουμε κάποια από τα έξοδά μας".

ΕΡ: Πόσοι αθλητές είναι αυτή τη στιγμή στον Σύλλογο;

ΑΠ: "Αυτή τη στιγμή έχουμε 150 δελτία, όμως κάποιοι απ' αυτοί έχουν σταματήσει. Το κακό σε όλα τα αθλήματα είναι ότι όταν τα παιδιά φτάσουν σε ηλικία 18 ετών αφήνουν τον αθλητισμό. Θα πρέπει ο αθλητής να έχει μεγάλες φιλοδοξίες για να συνεχίσει. Το καλό είναι ότι έχουμε πολλά παιδιά στην ακαδημία και δείχνουν ότι τους αρέσει αυτό που κάνουν. Κρατάω στατιστικά όλα αυτά τα χρόνια και σε κάθε αγώνα που πραγματοποιούμε υπάρχει ένα κίνητρο από τα παιδιά, αφού θέλουν να ξεπεράσουν τα ρεκόρ που υπάρχουν".

ΕΡ: Υπάρχουν προβλήματα στον σύλλογο;

ΑΠ: "Αυτή τη στιγμή δόξα το θεό δεν αντιμετωπίζουμε κάποια προβλήματα. Το μόνο που υπάρχει είναι μόνο το οικονομικό, αλλά κι αυτό το αντιμετωπίζουμε. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι όπως είναι ο κ. Ξενάκης, οι γυμνάστριες, η κ. Γκλαβίνου και η κ. Πετροπούλου που στέκονται δίπλα στον σύλλογο. Τόσα χρόνια είχαμε πρόβλημα με το γήπεδο και τώρα που έχουμε το γήπεδο όλα είναι τέλεια".

ΕΡ: Πόσο σας έχει βοηθήσει το ανακαινισμένο γήπεδο της Νάξου;

ΑΠ: "Μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ, τα παιδιά κάνουν με μεγαλύτερη ευχαρίστηση προπόνηση κι αυτό μας έχει βοηθήσει να έχουμε ανεβάσει και τις επιδόσεις μας. Για να φτάσουμε εδώ αντιμετωπίσαμε κάποια προβλήματα, αλλά τέλος καλό όλα καλά. Το γήπεδο υπάρχει και είναι τέλειο και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα".

 " Ταλέντα υπάρχουν και μάλιστα είναι πάρα πολλά"

NAXOS Katsonis 200x100Ο προπονητής του Ναξιακού Γυμναστικού Συλλόγου Πέτρος Σιδέρης μίλησε στην "Κοινή Γνώμη" για τη συνεργασία του με τον Σύλλογο. "Βρίσκομαι στον Σύλλογο εδώ και τρεις μήνες και έχω σαν ειδικότητα τα αθλητικά άλματα. Ασχολούμαι με τον κλασσικό αθλητισμό εδώ και πολλά χρόνια και ο πρόεδρος τους Συλλόγου μου έδωσε την ευκαιρία να αποδείξω τις ικανότητές μου και σαν προπονητής. Μέχρι στιγμής πάμε πάρα πολύ καλά και ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο, αφού το γήπεδο μας έχει βοηθήσει πολύ, ώστε να κάνουμε αυτά τα όνειρα. Από τότε που έχει φτιαχτεί το γήπεδο έχουμε σημειώσει πάρα πολλές και σπουδαίες νίκες, με πιο πρόσφατη αυτή στους Αιγαιοπελαγίτικους αγώνες, που βγήκαμε πρώτη στην γενική κατάταξη. Τα πρώτα μου αθλητικά βήματα τα έκανα στη Νάξο από οκτώ ετών, στην ομάδα του Πανναξιακού. Τότε έφορος της ομάδας ήταν ο κ. Μανόλης Σαντοριναίος, ο οποίος τώρα είναι πρόεδρος της ομάδας. Στη συνέχεια έφυγα PITA 2013από τη Νάξο, πήγα Αθήνα για σπουδές και για πολλά χρόνια ασχολούμουν στην πρωτεύουσα με τον Αθλητισμό. Όταν ήρθε η ώρα να αφήσω τον αθλητισμό και αποφάσισα να ασχοληθώ περισσότερο με το κομμάτι της προπονητικής μίλησα με τον κ. Σαντοριναίο και βρήκαμε τη "χρυσή τομή" για να επιστρέψω στη Νάξο και να είμαι στον Ναξιακό".

ΕΤ: Τα τελευταία χρόνια αθλητές από τη Νάξο βλέπουμε ότι διακρίνονται σε αγώνες του κλασσικού αθλητισμού. Θα ήθελα να μου πείτε το χρονικό διάστημα που βρίσκεστε στο Σύλλογο του Ναξιακού, έχετε δει αν υπάρχει ταλέντο στις μικρές ηλικίες ώστε να συνεχιστούν τα καλά αποτελέσματα στους αγώνες;

ΑΠ: "Ταλέντα υπάρχουν και μάλιστα είναι πάρα πολλά. Εμείς εδώ έχουμε ρίξει το βάρος μας στις ακαδημίες, ώστε να βγουν οι μικροί πρωταθλητές, όπως λέμε εμείς εδώ. Ο αθλητισμός και γενικότερα ο κλασσικός αθλητισμός στην Ελλάδα έχει αρχίσει και υστερεί. Αυτό το βλέπουμε καθημερινά, το είδαμε και στους Ολυμπιακούς αγώνες με τα αποτελέσματα που είχαμε. Τώρα βέβαια, βλέπουμε να υπάρχει μια μικρή ανάκαμψη, καθώς όλοι έχουν ρίξει το βάρος τους στις ακαδημίες, όμως αυτό θα έπρεπε να είχε ήδη γίνει. Εμείς εδώ σαν Ναξιακός, έχουμε πάνω από 100 παιδιά, από οκτώ έως δεκατριών ετών και από εκεί και πέρα έχουμε άλλους 40 αθλητές στις αγωνιστικές κατηγορίες. Προς το παρόν πάμε πολύ καλά, ακόμη υπάρχουν πολλές προϋποθέσεις για να αναδειχθούν κι άλλα παιδιά. Ρεκόρ έχουν γίνει, σημαντικές επιδώσεις τόσο συλλογικές όσο και ατομικές έχουν γίνει, τώρα ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο. Εμείς πάνω από όλα έχουμε την προπόνηση και την βοήθεια των καιρικών συνθηκών θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε".

ΕΡ: Θα ήθελα να μου πείτε πόσο έχει επηρεάσει η οικονομική κρίση τον αθλητισμό γενικότερα.

ΑΠ: "Το οικονομικό πρόβλημα είναι και ειδικότερο και γενικότερο. Αυτό που πρέπει να δούμε είναι το κοινωνικό αγαθό που είναι ο αθλητισμό να μην χαθεί. Όλοι οι παράγοντες, είτε τοπικοί τις τοπικής αυτοδιοίκησης είτε της Κεντρικής διοίκησης, πρέπει να ρίξουν περισσότερο βάρος στον αθλητισμό, να βοηθούν οικονομικά τα σωματεία και τους συλλόγους, ώστε να δίνουν κίνητρα στη νεολαία και σε όλα τα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Μην ξεχνάμε ότι ο αθλητισμός δεν είναι αυτός που θα βγει πρώτος, αλλά αυτά που κερδίζουν όλοι και αυτά είναι πάρα πολλά".

ΕΡ: Πως μπορείτε εσείς οι προπονητές να προσεγγίσετε τα μικρά παιδιά ώστε να ασχοληθούν με τον κλασσικό αθλητισμό.

ΑΠ: "Ο κύριος στόχος αυτού του συλλόγου είναι να προσεγγίσει όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά γίνεται να ασχοληθούν με τον κλασσικό αθλητισμό. Αυτό προσπαθούμε να το πετύχουμε διοργανώνοντας ανά εβδομάδα διάφορες ημερίδες, όπως είναι τα άλματα, ο αγώνας ταχύτητας, αντοχής κ.α. Έτσι δίνουμε τη δυνατότητα σε κάθε παιδί να λάβει μέρος και να δει το ίδιο σε πιο αγώνισμα έχει δυνατότητες. Δεν ξεχωρίζουμε τον πρώτο από τον δεύτερο, το κάθε παιδί έχει τις δικές του δυνατότητες. Αυτός είναι ο κύριος σκοπός μας. Πέρα απ' αυτά δεν δίνουμε βάρος σε κανένα άθλημα, όσον αφορά τα μικρά παιδιά, κάνουμε μια γενική προπόνηση όπου τους μαθαίνουμε όλα τα αθλήματα του κλασσικού αθλητισμού και από εκεί κι έπειτα όταν δει κάποιο παιδί ότι έχει ταλέντο σε κάποιο άθλημα, τότε προσπαθούμε σε κάτι παραπάνω".

ΕΡ: Τα επόμενα χρόνια πως τα βλέπεται;

ΑΠ: "Με αισιοδοξία βλέπω τα πράγματα κι έτσι πρέπει. Γιατί αν δεν τα δούμε με αισιοδοξία, τότε θα έχουμε πρόβλημα. Σε γενικές γραμμές νομίζω ότι θα τα πάμε καλύτερα και σαν Ελλάδα και σαν σωματείο. Ο Έλληνας έχει θάρρος και το έχουμε δείξει πάρα πολλές φορές αυτό και όπως έχουμε πάρα πολλές φορές. Ο Τολμών νικά".

Πηγή: εφημερίδα ''Κοινή Γνώμη''

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares