Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013 23:58

Βαριά brad name «Ταφόπλακα» ταλέντων.

Η καλή δουλειά που γίνετε τα τελευταία χρόνια στις ακαδημίες των Κυκλάδων είναι κάτι που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει.

Αυτό έχει ως επακόλουθο κάποια παιδιά να διακρίνονται και με σταθερά βήματα να οδεύουν προς την κορυφή. Μάλιστα ο Προπονητής της Περιφερειακής ομάδας κύριος Κάβουρας, επιβράβευσε τις προσπάθειες των Κυκλαδιτών ποδοσφαιριστών, επιλέγοντας για τους αγώνες με την Περιφέρεια της Κρήτης τους: Ξυγκάκη Αλέξανδρο (Ν. Ολυμπιακού Σύρου), Φουάση Αντώνη (Ν. Ολυμπιακού Σύρου), Καραδήμα Δημήτρη (Ν. Ολυμπιακού Σύρου), Παράβαλο Χρήστο (Νέος ΑΟ Σύρου), και Νάζο Νίκο (ΑΣ Άνω Μερά Μυκόνου).

Όλα τα παιδιά που επιλέχτηκαν, είχαν μια αξιόλογη πορεία, τόσο με τις ομάδες τους, όσο και με την Μικτή Κυκλάδων, πράγμα που τους έδωσε και την παραπάνω διάκριση. Τους αξίζουν πολλά – πολλά συγχαρητήρια και πολλά μπράβο.

Χωρίς να υστερεί κάποιο παιδί από τα παραπάνω, αφού θα μπορούσα να γράψω πολλά για το κάθε ένα ξεχωριστά, θέλω να σταθώ στην πορεία του Αλέξη Ξυγκάκη, ο οποίος μου έρχεται πρώτος στο μυαλό και μόλις στα 16 του χρόνια έχει κερδίσει με το σπαθί του μία θέση βασικού στους Νέους Ολυμπιακού Σύρου και χαίρει της εμπιστοσύνης του Προπονητή του Μάκη Πούλου, με τον τελευταίο να φαντάζει από τους καταλληλότερους στην ανάδειξη ταλέντων.

Μάλιστα οι τέσσερις από τους πέντε ποδοσφαιριστές ανήκουν σε Συριανές ακαδημίες, οι οποίες θα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι κάνουν πολύ καλή δουλειά σε τοπικό επίπεδο. Το πρόβλημα βέβαια βρίσκετε αλλού, καθώς αυτά τα παιδιά, ενώ επιβραβεύονται και αποδεικνύουν την αξία τους καθημερινά, δεν πλαισιώνονται από παράγοντες που είναι σχετικοί με τον ποδόσφαιρο και ικανοί, ώστε να τους δώσουν την προβολή, την δυνατότητα και την ώθηση στην ποδοσφαιρική τους καριέρα.

Το γεγονός που επιβεβαιώνει απόλυτα τα παραπάνω είναι ότι, οι τελευταίοι Συριανοί ποδοσφαιριστές, που έχουν αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο ήταν ο Μιχάλης Λιγνός και Λεονάρδος Πρίντεζης, τις δεκαετίες 1990-2000. Μάλιστα αυτά τα παιδιά, βγήκαν από ταπεινά ποδοσφαιρικά χρόνια, χωρίς ποτέ να χρειαστεί να πληρώσουν. Το μόνο που είχαν σαν εφόδιο ήταν το πλούσιο ταλέντο και κάποιους που γνώριζαν καλά το: καλός παίχτης= Καριέρα.

Επιτέλους τα παιδιά των ακαδημιών δεν πρέπει να θεωρούνται μόνο ως πηγή εσόδων για ακαδημίες με «βαριά» Brad name, αλλά ως μελλοντικοί ποδοσφαιριστές που θα φέρουν λίγη από τη χαμένη περηφάνια, που μας είχαν φέρει στο παρελθόν ο Μιχάλης με τον Λεονάρδο.

«Βλέπουν μακριά» οι παράγοντες, που ήδη έχουν ξεκινήσει τον σχεδιασμό τους, ποντάροντας σε ονόματα μικρών σε ηλικία παιχτών, με στόχο να αναδείξουν ακόμα περισσότερο την ήδη μεγάλη αξία τους.

Ο Κύριος Κάβουρας κάτι είδε…. Εμείς;

Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares