Τρίτη, 14 Μαΐου 2013 17:33

Οι προϋποθέσεις που θα πληρούν τα σωματεία στη Γ’ Εθνική

Το νέο πρωτάθλημα της ενοποιημένης πλέον Γ’ Εθνικής είναι γεγονός.

6 όμιλοι των 16 ομάδων θα απαρτίζουν το νέο ποδοσφαιρικό χάρτη της Γ’ Εθνική ερασιτεχνικής. Ανάμεσά τους και η ΑΕΚ αφού όλα δείχνουν ότι θα επιλέξει να υποβιβαστεί στο ερασιτεχνικό λόγω των δυσβάσταχτων χρεών της.

Η διαδικασία δημιουργίας προϋποθέσεων που θα πρέπει να πληρούν τα σωματεία για να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής είναι οι εξής.

Το «μπάτζετ»

Με δεδομένα τα νέα προστάγματα της ΟΥΕΦΑ, η ΕΠΟ επιθυμεί να αυστηροποιήσει το οικονομικό πλαίσιο του ερασιτεχνικού. Έτσι πιθανό να μπει ένα ανώτατο όριο που να φτάνει τις 200.000 ευρώ με το σκεπτικό να εξαλειφθούν οι όποιες σπατάλες του παρελθόντος που οδήγησαν τις ομάδες σε δυσβάστακτα χρέη. Επιπλέον προβλέπεται πως κάθε σωματείο θα πρέπει να έχει 200 μέλη με υποχρεωτική ετήσια συνδρομή των 100 ευρώ!

Σκέψεις για κατάργηση των ορίων ηλικίας

Πιθανόν να προταθεί στο επόμενο συμβούλιο της ΕΠΟ η κατάργηση του ανώτατου και του κατώτατου ορίου ηλικίας για τα επόμενα δύο χρόνια όσον αφορά την ενδεκάδα.

Με τον ισχύων κανονισμό το κατώτατο όριο θα πέσει στα 18 έτη ενώ μάλλον θα μειωθεί και ο αριθμός των «μικρών» που θα υποχρεούται να χρησιμοποιήσει μια ομάδα. Η τελική απόφαση θα παρθεί από τη Γενική Συνέλευση των Ενώσεων τον προσεχή Ιούνιο.

Το Γηπεδικό

Κάθε γήπεδο θα πρέπει να έχει ελάχιστη χωρητικότητα τις 500 θέσεις καθήμενοι, ενώ ίσως εξεταστεί η πιθανότητα για 300 θέσεις. Κατόπιν συμφωνίας με τον ιδιοκτήτη του γηπέδου, το κάθε σωματείο θα διατηρεί αποκλειστική ή προνομιακή χρήση των χώρων του. Επιθυμία της διοργανώτριας Αρχής είναι να υπάρχει και η δυνατότητα φωτισμού.

Τελικές αποφάσεις όσον αφορά τις προϋποθέσεις των ομάδων γι’ αυτό το θέμα δεν έχουν παρθεί ακόμη.

Προτεραιότητα στο ελληνικό στοιχείο

Αναφορικά με την… ταυτότητα των ποδοσφαιριστών που θα έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν στη νέα κατηγορία, πρόθεση της ΕΠΟ είναι να διατηρήσει την απαγόρευση της συμμετοχής αλλοδαπών ποδοσφαιριστών, όμως ίσως επιτραπεί αυτή των κοινοτικών, πιθανότατα μέχρι δύο και έως την ηλικία των 24 ετών. Επίσης, θα τεθεί στο… τραπέζι των συζητήσεων η συμμετοχή των ομογενών! Κάτι ανάλογο ισχύει και για τους πάγκους, αφού οι προπονητές των ομάδων θα πρέπει υποχρεωτικά να είναι Έλληνες με δίπλωμα UEFA Β’ και δελτίο πιστοποίησης προπονητή με όλες τις υποχρεώσεις.

Ομάδες Νέων-Παίδων και Κύπελλο

Από εκεί και πέρα, τα σωματεία υποχρεούνται να διατηρούν ομάδες Νέων (Κ-18) και Παίδων (Κ-16), τα οποία θα συμμετάσχουν στα αντίστοιχα πρωταθλήματα είτε της κατηγορίας, σε περίπτωση που διοργανωθεί τέτοιο, είτε σε αυτά των Ενώσεων. Σχετικά με το Κύπελλο, οι ομάδες θα συμμετάσχουν στις διοργανώσεις των Ενώσεών τους.

Δικαιώματα και… υποχρεώσεις!

Αναφορικά με τα εμπορικά και τηλεοπτικά δικαιώματα, την κεντρική διαχείριση θα έχει η ΕΠΟ, ενώ η κάθε ομάδα θα είναι ιδιοκτήτρια των δικών της εμπορικών δικαιωμάτων σε συνεννόηση με τον εκάστοτε ιδιοκτήτη του γηπέδου, στο οποίο θα αγωνίζεται. Τέλος, κάθε σύλλογος οφείλει να ορίσει υπεύθυνους Γηπέδου, Νομικής εκπροσώπησης, αλλά και Εμπορικών και Διοικητικών υποθέσεων.

Αντίπαλοι από Αθήνα

Με τα υπάρχοντα δεδομένα ο Πανναξιακός και ευχόμαστε και ο ΑΟ Μυκόνου θα βρουν απέναντί τους ομάδες όπως το Αιγάλεω, η Κηφισιά, ο Ηλυσιακός, η Νέα Ιωνία, η Πεύκη, οι Τράχωνες, ο ΑΟ Περιστερίου, ο Εθνικός Αστέρας και την ΑΕΚ.

 

Να σημειώσουμε πως η νέα σεζόν του ερασιτεχνικού θα είναι μεταβατική καθώς η τελική του μορφή θα είναι τη σεζόν 2014-2015. Στο προσεχές πρωτάθλημα την άνοδο θα πανηγυρίσουν οι έξι πρωταθλήτριες, ενώ συνολικά 46 ομάδες θα υποβιβαστούν στα τοπικά της ελληνικής επικράτειας. Από τους 4 ομίλους θα υποβιβαστούν 8 ομάδες, ενώ από τους άλλους 2 θα πέσουν οι 7 ομάδες.

 

 

Κατηγορία Γ΄ΕΘΝΙΚΗ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares