Δευτέρα, 27 Μαΐου 2013 13:57

Πρωταθλητής Νέων ο ΑΜΕΣ Νηρέας.

Στο μεγάλο τελικό που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Γήπεδο Ερμούπολης της Σύρου ο ΑΜΕΣ Νηρέας έσπασε μια κατάρα 24 χρόνων και κατέκτησε το πρωτάθλημα Νέων με 0-1 επί των Νέων Ολυμπιακού Σύρου.

Η ομάδα του κ. Μοστρατου ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του τελικού και απόλυτα δίκαια πήρε τη νίκη, πανηγυρίζοντας τη κατάκτηση του τροπαίου ύστερα από το μακρινό 1989. Από την άλλη πλευρά η ομάδα των Νέων Ολυμπιακού Σύρου έγινε η πρώτη ομάδα που χάνει τρεις συνεχόμενους τελικούς στη κατηγορία Νέων.

 

Γενική εικόνα :

Σε ένα πολύ μέτριο ποιοτικά παιχνίδι που γρήγορα θα ξεχαστεί σημασία είχε το αποτέλεσμα και αυτό είναι το στοιχειό που θα κρατήσουμε. Μπροστά σε βλέμματα περίπου 200 φίλων του Κυκλαδίτικου Ποδόσφαιρου (100 φίλοι από τη Πάρο) το παιχνίδι είχε ελάχιστες φάσεις αλλά σίγουρα κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον ως το τέλος.

Στα αρνητικά του τελικού εντύπωση μας έκανε για μια ακόμη φορά ένα μικρό πρόβλημα στους πυλώνες του σταδίου που υπολειτουργούσαν (παρόλα αυτά δεν δημιούργησε πρόβλημα στη διεξαγωγή του αγώνα).

Επίσης εντύπωση μας έκανε η επίθεση που δέχτηκε ο Άρχων της Αναμέτρησης ο κ. Ζαράνης. Για την ακρίβεια ενώ το παιχνίδι βρίσκονταν στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων ένας οπαδός των Γηπεδούχων χωρίς να μπορεί να αποδεχτεί την έκβαση του αγώνα εισέβαλε εντός αγωνιστικού χώρου και κινήθηκε απειλητικά προς την πλευρά του διαιτητή. Ο κ. Ζαράνης δείχνοντας υπερβάλλων ψυχραιμία όχι μόνο απέφυγε τον εκτός εαυτού οπαδό αλλά απέδειξε ότι δίκαια θεωρείται ένας από καλυτέρους Κυκλαδίτες διαιτητές. Λίγα λεπτά αργότερα ο οπαδός απομακρύνθηκε με τη συνεργασία των ψυχραιμότερων. Από τους νικητές ξεχώρισε οσκορερ Metaj Kevin που είχε και δοκάρι και άξιοι συμπαραστάτες του οι Πραμμάτιας Δημήτρης, Geborys Emil και Ymeri, ενώ από τους ηττημένους ξεχώρισαν οι Καράβας, Φουάσης και Λοίζος.

 

Η διαιτησία των κ. Ζαράνη, κ. Αρμακόλα και κ. Μουτάφη ήταν πολύ καλή.

neoi-ajax-nireas-25-5-2013-1

Το φιλμ του αγώνα:

Στα αγωνιστικά το παιχνίδι είχε ελάχιστες φάσεις μπροστά στις δυο εστίες. Ένα δοκάρι και ένα γκολ από τον καλύτερο παίχτη του τελικού τον Metaj Kevin στο 79’ ηταν τα πιο σημαντικά που συνέβησαν και αξίζει κάποιος να θυμάται.

Η πρώτη καλή στιγμή ανήκει στους Παριανούς όταν ο καλύτερος παίχτης του Νηρέα ο Μetaj Kevin θα επιχειρήσει ένα σουτ από μακριά αλλά η μπάλα θα φύγει λίγο έξω από δεξί κάθετο δοκάρι του Πριντεζη στο 28’.

Η πιο καλή στιγμή για τους τυπικά φιλοξενούμενους θα χαθεί στο 33’ όταν ένα νέο εξαιρετικό σουτ του Μetaj Kevin σταματήσει στο δεξί κάθετο δοκάρι του Πρίντεζη και στη συνέχεια ο Πραμάτιας θα μπει στη φάση αλλά θα υποδειχτεί σε θέση οφσάιντ.

Το πρώτο σουτ για την ομάδα του Ολυμπιακού θα γίνει στο 38’ όταν ο Λοΐζος θα επιχειρήσει να αιφνιδιάσει τον Παριανό τερματοφύλακα Κώστα Καρποδίνη αλλά η μπάλα θα φύγει αρκετά ψηλά.

Η πρώτη καλή στιγμή του δευτέρου μέρους θα χαθεί στο 42’ από τον Ξυγκάκη όταν με απευθείας εκτέλεση φάουλ από το ύψος της μεγάλης περιοχής προσπάθησε να απειλήσει τον Καρποδίνη αλλά ο τελευταίος με διπλή προσπάθεια θα μπλοκάρει.

Λίγα λεπτά αργότερα ο Ξυγκάκης θα χάσει την μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα για λογαριασμό του Ολυμπιακού όταν ο επιθετικός της Σύρου θα φύγει σε κόντρα επίθεση θα μπει μέσα στη μεγάλη περιοχή θα περάσει και τον τερματοφύλακα αλλά σε κενή εστία θα χάσει το βηματισμό του με αποτέλεσμα η μπάλα να βρει το αντίθετο πόδι και να φύγει άουτ.

Στο 61’ ευκαιρία για του Παριανούς θα χαθεί όταν ο Μetaj Kevin θα αλλάξει πολύ ωραία με τον Πραμάτια αλλά ο τελευταίος δεν θα προλάβει να πάει πρώτος στη μπάλα με αποτέλεσμα ο τερματοφύλακας της Σύρου να βγει και να μαζέψει στα όρια της περιοχής του.

Τρία λεπτά αργότερα υποψία φάσης θα γίνει για τον Ολυμπιακό όταν ο Ξυγκάκης θα βρει το Δεναξά αλλά ο Καρποδίνης θα βγει και θα μαζέψει.

Το ματς φαινόταν ότι θα κρινόταν στην διαδικασία των πέναλτι, εκτός αν άλλαζε κάτι μόνο από στημένη φάση…

(0-1) Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης θα πετύχει στο 79’ ο Μvp του τελικού ο Μetaj Kevin με απευθείας εκτέλεση φάουλ από περίπου 10 μετρά και αρκετά πλάγια έξω από τη μεγάλη περιοχή του Πρίντεζη. Ο σκόρερ θα νικήσει τον Συριανό τερματοφύλακα γράφοντας το 0-1 και στέλνοντας στα ουράνια τους περίπου 90 φίλους του Νηρέα που ταξίδεψαν στη Σύρο για τον μεγάλο τελικό.

Η τελευταία ευκαιρία του Τελικού θα είναι ξανά για τους Παριανούς όταν από παράλληλη μπαλιά του Πραμάτια ο Kucuku από το ύψος της μικρής περιοχής θα σημαδέψει την αριστερή γωνία του Συριανού τερματοφύλακα αλλά ο Πρίντεζης θα κάνει την επέμβαση του αγώνα κρατώντας το 0-1 στο 80’+1’.

Στο 80’+4’ θα είχαμε την είσοδο οπαδού των γηπεδούχων εντός αγωνιστικού χώρου όπου κινήθηκε εναντία του διαιτητή κ. Ζαράνη, λίγα λεπτά αργότερα απομακρύνθηκε και ο τελικός ολοκληρώθηκε κανονικά.

 

Μικρά από τον τελικό…

  • *Αν και ο τελικός ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί σε ουδέτερο γήπεδο της Νάξου τελικά η έδρα του τελικού άλλαξε μετά από συναίνεση των δύο ομάδων, παρόλα αυτά το γήπεδο της ΕΠΣ Κυκλάδων που διεξήχθη ο τελικός είχε σημαιοστολιστεί με τα χρώματα της Συριανής ομάδας και μόνο ουδέτερο δεν φάνταζε για την ομάδα της Πάρου!
  • *Την δική τους κερκίδα είχαν στήσει σε μια γωνιά του γηπέδου οι αθλητές της ακαδημίας του Ολυμπιακού Σύρου και παρόλο το πολύ νεαρό της ηλικίας τους (παιδιά κάτω των 12 ετών) αναλώθηκαν σε υβριστικά συνθήματα κατά του διαιτητή και των αθλητών του Νηρέα. Το ήθος δεν είναι να το διαφημίζουμε στα φυλλάδια και στις αφίσες της κάθε ακαδημίας αλλά να το διαφημίζουμε με τις πράξεις μας εντός και εκτός γηπέδων.
  • *Οι πιτσιρικάδες του Νηρέα το γλέντησαν με την ψυχή τους μέσα στο καράβι της επιστροφής, στην συνέχεια στο λιμάνι της Παροικιάς και τέλος το μεγάλο γλέντι κορυφώθηκε στην κεντρική πλατεία της Νάουσας και σε εστιατόριο του χωριού όπου γευμάτισαν όλοι μαζί, παίκτες, προπονητές, διοίκηση.
  • *Μεγάλη μορφή των πανηγυρισμών ο ποδοσφαιριστής Παγώνης του Νηρέα ο οποίος δεν αποχωρίστηκε σε καμία στιγμή το Κύπελλο και οι πληροφορίες μας τον θέλουν να κοιμήθηκε αγκαλιά με το τρόπαιο. Σύμφωνα με κάποιες δηλώσεις του πολλοί μαθητές από την ομάδα σήμερα στο σχολείο, έγραφαν το μάθημα της Ιστορίας αλλά κατά την άποψη του η Ιστορία γράφτηκε χτες!

Nέοι Ολυμπιακού Σύρου (κ. Ρούσσος): Πρίντεζης, Χαλαβαζής (78’ Μενδρινός), Λοίζος, Ρηγούτσος, Χατζηιρεμίας ( 60 ‘ Δεναξάς), Καράβας ©, Σπανός ( 68’ Καφτηράνης), Φουάσης, Γκούφας ( 80’ Χούλης), Ξυγκάκης, Σταφυλάς.

ΑΜΕΣ Νηρέας: (κ. Μοστράτος ): Καρποδίνης ©, Τσιγώνιας, Hasani, Μαθιέλης, Ymeri, Metaj Kevin, Geborym, Zeneli, Πραμάτιας (79’ Παγώνης Δ.), Κρητικός Δ., Τριπολιτσιώτης (55΄ Kucuku).

 

Δείτε το βίντεο (από τον Παριανό Τύπο) των πανηγυρισμών στο λιμάνι της Πάρου.

 

Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares