Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013 19:23

Ένας Κουρσάρος Σιφνιός μιλάει για Πανσιφναϊκό και Πειρατές

Σήμερα θα φιλοξενήσουμε στην στείλω των συνεντεύξεων τον Σιφνιό Πειρατή Σπύρο Λεμπέση.

Ποδοσφαιρικής της ομάδας των Πειρατών αλλά και του Πανσιφναϊκού!.

Γεια σου Σπύρο! Οι Πειρατές συμμετέχουν ανελλιπώς στο τοπικό πρωτάθλημα 5χ5 της Σίφνου. Η ομάδα σας πέρυσι κατέκτησε τον Τίτλο του Πρωταθλητή Σίφνου αλλά και την 2η θέση στο Πρωτάθλημα 5χ5 Νοτίων Κυκλάδων που έγινε στην Κύθνο. Αυτό το σαββατοκύριακο αποφασίσατε να πάρετε μέρος στο τουρνουά της Adidas που έγινε στο γήπεδο Τένις του ΟΑΚΑ στην Αθήνα. Θα ήθελες να μας πεις δυο λόγια για το τουρνουά αυτό και πως έγινε και βρεθήκατε εκεί? «Σας ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δίνετε να μιλήσω για τους Πειρατές. Καταρχάς θα ήθελα να πω αρχηγός της ομάδας μας είναι ο αδερφός μου Γρηγόρης Λεμπέσης και εγώ είχα αυτόν τον ρόλο μόνο στο τουρνουά της Adidas στην Αθήνα στο οποίο ο Γρηγόρης έλειπε. Στο τουρνουά αυτό μπορούσε να δηλώσει συμμετοχή οποιαδήποτε ομάδα 5Χ5, εμείς ενημερωθήκαμε από την τηλεόραση και το internet. Δηλώσαμε συμμετοχή γιατί μας ιντρίγκαρε η σκέψη της κατάκτησης του πρωταθλήματος αυτού και το ταξίδι-έπαθλο στη Γαλλία, αλλά και γενικότερα σαν ομάδα τέτοιες διοργανώσεις σε επίπεδο 5Χ5 δεν μας αφήνουν αδιάφορους. Στο τουρνουά αυτό είχαν δηλώσει συμμετοχή ομάδες από όλη την Ελλάδα. Εμείς μάθαμε ότι μας επέλεξαν να μετάσχουμε μία εβδομάδα πριν τους αγώνες και για αυτό στην Αθήνα δεν πήγε όλη η ομάδα αλλά όσοι μπορούσαν. Η εμπειρία ήταν συγκλονιστική, μια άψογη διοργάνωση στο κατάλληλα διαμορφωμένο γήπεδο τέννις του ΟΑΚΑ, με αθλητικό υλικό που μας το παρείχε η adidas, με διαιτητές και γραμματείες σε έναν χώρο όπου ο καθένας θα ήθελε να παίξει μπάλα.»

Η συμμετοχή σας σε αυτό το τουρνουά μόνο απλή συμμετοχή δεν θα μπορούσαμε να την χαρακτηρίσουμε. Χάσατε την πρώτη θέση για μόλις 1 γκολ. Θα επιχειρήσετε κάτι παρόμοιο και σε άλλα τουρνουά εκτός Σίφνου? «Να διευκρινίσω ότι δεν χάσαμε την πρώτη θέση για ένα γκολ αλλά την πρόκριση μας από τους ομίλους στη φάση των 8. Ξεκινήσαμε στη φάση των 32 όπου δώσαμε έναν νοκ-αουτ προκριματικό αγώνα τον οποίο και κερδίσαμε 2-1. Με τη νίκη αυτή μπήκαμε στους ομίλους και κερδίσαμε το πρώτο μας ματς με 2-0. Στη συνέχεια δώσαμε το δεύτερο ματς το οποίο και χάσαμε με 4-0 ενώ κλείσαμε την παρουσία μας κερδίζοντας το τρίτο ματς με 3-1 συγκεντρώνοντας 6 βαθμούς όσους και οι άλλες 2 ομάδες του ομίλου ενώ η τέταρτη δεν πήρε βαθμό. Αξίζει να πούμε ότι στο τρίτο ματς ξέραμε ότι μόνο με σκορ 3-0 προκρινόμασταν, ενώ η ομάδα που τερμάτισε τελευταία δεν κατέβηκε στο τρίτο της ματς με αποτέλεσμα να προκριθεί ομάδα που έπαιξε 2 αγώνες έχασε τον ένα και κέρδισε άλλον ένα στα χαρτιά. Όλο αυτό μας γέμισε πικρία γιατί καμία ομάδα στον όμιλο μας αλλά και γενικότερα στο τουρνουά δεν ξεχώρισε και το επίπεδο όλων ήταν κοντά στο δικό μας. Πρέπει επίσης να πούμε ότι ήμασταν η ομάδα με το μικρότερο ρόστερ στη διοργάνωση (6) ενώ οι τραυματισμοί έπαιξαν και αυτοί το ρόλο τους αφού παίχτης μας έπαιξε 2 παιχνίδια με ψύξη και άλλος έπαθε θλάση στο δάχτυλο του ποδιού του, παρόλα αυτά όμως η εμφάνιση μας ήταν κάτι παραπάνω από αξιοπρεπής και γνώμη μου είναι ότι θα μπορούσαμε να ταξιδεύουμε για Γαλλία στις 15 Ιουνίου αν ήμασταν πιο τυχεροί. Σίγουρα θα συνεχίσουμε να μετέχουμε σε τέτοιες διοργανώσεις αφού οι εμπειρίες που παίρνουμε μέσα από αυτές είναι πολύτιμες ενώ ήδη έχουμε δρομολογήσει τη συμμετοχή μας σε άλλο ένα παρόμοιο τουρνουά το Σεπτέμβρη στην Αθήνα.»

peirates-10-2012

Θα ήθελες να μας πεις δύο λόγια για τους Πειρατές της Σίφνου? «Οι Πειρατές ιδρύθηκαν το 2004-05 από μια παρέα συγχωριανών παιδιών του λυκείου και του γυμνασίου που μεγάλωσαν παίζοντας μαζί μπάλα στα σοκάκια του Αρτεμώνα. Η ίδρυση της ομάδας έγινε για να μετάσχουμε στο τοπικό πρωτάθλημα Σίφνου «Ιωάννης Αναπλιώτης» στο οποίο ήμασταν η πρώτη ομάδα λυκείου που έφτασε μέχρι τα ημιτελικά τη χρονιά εκείνη. Στη συνέχεια λόγω σπουδών οι περισσότεροι μεταφερθήκαμε στην Αθήνα και εκεί συνεχίσαμε να παίζουμε σε ετήσια τουρνουά (συγκεκριμένα στου Ρέντη) στα οποία γνωρίσαμε διακρίσεις αφού σε 5 χρόνια παρουσίας μας εκεί παίξαμε σε τρεις τελικούς πρωταθλημάτων από τους οποίους κερδίσαμε τον ένα και την ίδια χρονιά κερδίσαμε και το κύπελλο καλύτερης ομάδας όλων των τουρνουά που διεξάγονταν εκείνη τη χρονιά στου Ρέντη. Μετά από τα 5 αυτά χρόνια επιστρέψαμε πέρυσι οι περισσότεροι στη Σίφνο και πιο ώριμοι ποδοσφαιρικά συμμετείχαμε στο περσινό πρωτάθλημα Σίφνου το οποίο και κατακτήσαμε με τη δεύτερη συμμετοχή μας σε αυτό. Τους Πειρατές διακρίνει μια ομοιογένεια στο παιχνίδι τους αφού οι περισσότεροι από τους παίχτες παίζουν χρόνια μαζί και για να γίνει κάποιος μέλος αυτού του ρόστερ πρέπει να τηρεί προϋποθέσεις πολύ απαιτητικές!»

Φέτος πως τα πάτε στο πρωτάθλημα? «Φέτος το πρωτάθλημα δεν ήταν το ίδιο καλά οργανωμένο όπως πέρσι αλλά εμείς παρόλα αυτά ειδικά και με τον τίτλο στο παλμαρέ μας δώσαμε στους αντιπάλους μας έναν λόγο παραπάνω για να θέλουν να μας κερδίσουν. Οι ομάδες είναι πιο δυνατές και αυτό μας δίνει ένα έξτρα κίνητρο να προσπαθήσουμε να κατακτήσουμε και φέτος τον τίτλο για να εδραιωθούμε στη συνείδηση της Σίφνου ως η καλύτερη ομάδα του νησιού».

Πόσα παιδιά από τους Πειρατές είναι και στην ομάδα του Πανσιφναϊκού? «Στον Πανσιφναϊκό είναι γραμμένοι έξι από τους δέκα παίχτες του ρόστερ αλλά ενεργή συμμετοχή έχει μόνο ένας, ο αρχηγός μας Γρηγόρης Λεμπέσης. Οι υπόλοιποι συμμετέχουν όποτε μπορούν λόγω επαγγελματικών και φοιτητικών υποχρεώσεων».

Θα ήθελες να μας μιλήσεις για την φετινή εμπειρία σας στο Πρωτάθλημα των Κυκλάδων με τον Πανσιφναϊκό? «Εγώ προσωπικά λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν συμμετείχα όσο ενεργά θα ήθελα στην ομάδα αλλά για αυτό το λίγο η εμπειρία ήταν πολύ καλή.Η Σίφνος μέσω της ομάδας ακούστηκε στις Κυκλάδες, η ομάδα ταξίδεψε σε άλλα νησιά, γνωριστήκαμε με άλλες ομάδες νησιών και γενικότερα η εμπειρία της συμμετοχής σε ένα πρωτάθλημα σαν αυτό σίγουρα γέμισε εμπειρίες την ομάδα. Το κορυφαίο αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας ήταν η δημιουργία του γηπέδου μας στο Θόλο, ένα όνειρο ετών για πολλούς από εμάς και μια παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές της Σίφνου. Οι οποίες είναι και το μέλλον του Πανσιφναϊκού, κάτι που έχει επιτευχθεί μέσα από τις Ακαδημίες στις οποίες η νεολαία της Σίφνου ανακαλύπτει τα μυστικά του ποδοσφαίρου έχοντας τα κατάλληλα εφόδια που δεν είχαμε εμείς όπως το γήπεδο, προσδοκώντας να μας κάνουν περήφανους. Γιατί εμείς ηλικιακά και μόνο πλέον δεν είμαστε το μέλλον του Πανσιφναϊκού αλλά είμαστε και θα είμαστε πάντα εκεί να βοηθήσουμε όπως και όπου μπορούμε.»

Σπύρο σε ευχαριστούμε πολύ «Εγώ σας ευχαριστώ»

pansifnaikos-goollllll

 

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares