Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2013 08:41

Πόρνη ΕΡΤ...

Ως άσχετος με τα περισσότερα αθλήματα, ήθελα να σχολιάσω την ΕΡΤ από την σκοπιά του πολίτη και όχι του φιλάθλου. Δεν θα σταθώ στο θέμα του κλεισίματος, αλλά εκεί που πονάει όχι μονό τους φιλάθλους, αλλά τους πάντες.

nekro8aftis-RIP-StockΔικαιώματα μετάδοσης αθλητικών γεγονότων. Στον ΣΚΑΙ με συνοπτικότατες διαδικασίες ο 3ος τελικός Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού και το Confederationscup. Δυο τα συμπεράσματα. Ή κάποια βρώμικη συμφωνία ή το πανικόβλητο επιτελείο του Υπ.Οικ. προσπαθεί να πουλήσει όσο-όσο τα δικαιώματα των αγώνων (ή και τα δυο). Η τιμή, πάντως δεν ανακοινώθηκε και έχουμε και ερωτήσεις βουλευτών. Όποια και να είναι η αλήθεια μέσα μπήκαμε. Όσον αφορά το μπάσκετ, η ΕΡΤ πλήρωνε τόσα χρόνια για την μετάδοση της Α1 πάνω από 2.000.000 ευρώ το χρόνο. Δεν νομίζω ότι μονό εγώ έχω ένσταση περί αυτού. Αν το μπάσκετ είχε την απαραίτητη τηλεθέαση, θα γινόταν σφαγή με τους άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς, ποιος θα πρωτοπάρει τα δικαιώματα, όπως συμβαίνει και με π.χ. το ChampionsLeague. Πως αλλιώς εξηγείται το γεγονός ότι, σχεδόν ολόκληρη η Α1 προβαλλόταν από την ΕΡΤ? Αναρωτιέμαι αν υπάρχει κανένας μετριοπαθής φίλαθλος του μπάσκετ, που θα τον πείραζε που γλίτωσε το ελληνικό δημόσιο 2.000.000 ευρώ το χρόνο; Αλλά αυτό συμβαίνει και με αλλά γεγονότα. Ιδού μερικά: Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου, U20, παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου, ευρωμπάσκετ, ευρωβόλει, μεσογειακοί αγώνες και η μεγάλη πληγή που λέγεται καλλιτεχνικό πατινάζ (και λίγες μέρες πριν το λουκέτο η ΕΡΤ αγόραζε δικαιώματα όπως ευρωμπάσκετ 2014 και 2015!) Ποιος ξέρει πόσα πλήρωσε η ΕΡΤ για αυτές τις μεταδόσεις, οι οποίες (γνώμη μου) αφορούν μονό τους οπαδούς τους. Αλήθεια, αγαπητοί φίλαθλοι και οπαδοί παρακολουθεί κανένας από εσάς ευρωβόλει; Διότι αν ήταν έτσι, τα τηλεοπτικά δικαιώματα των παραπάνω διοργανώσεων θα κόστιζαν εκατομμύρια ευρώ όπως συμβαίνει στο ποδόσφαιρο. Και εμένα μου αρέσει το σκάκι, αλλά θα ήθελε κανείς σας μια ΕΡΤ που θα μετέδιδε όλα τα πρωταθλήματα και τουρνουά του συγκεκριμένου αθλήματος? (και το «αφού εμένα μου αρέσει, δεν πειράζει» δεν είναι επιχείρημα). Μόνη λαμπερή εξαίρεση το championsleague, όχι για το γεγονός, αλλά επειδή καταρρίπτει το επιχείρημα ότι η ΕΡΤ δεν έχει τηλεθέαση. Και το κερασάκι στην τούρτα? Θα πρέπει να πληρώσουμε αρκετά έως πολλά λεφτά ως ρήτρες για την μη μετάδοση αυτών των γεγονότων.

ΥΓ1: Κύριοι μεγάλοσυνδικαλιστές της ΕΡΤ και δημοσιογραφάκια του κέρατα που έχετε βαλθεί να μας πείσετε ότι η ΕΡΤ ήταν κερδοφόρα, έχω μονό τούτο: Το ανταποδοτικό τέλος που πληρώνουμε στην άλλη μεγάλη πόρνη ΔΕΗ, ακόμα και μετά το λουκέτο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΕΣΟΔΟ ΟΥΤΕ ΚΕΡΔΟΣ. Συνεννοηθήκαμε;

ΥΓ2: Φήμη που ελπίζω να μην είναι αλήθεια: Έσβησαν κασέτες με τον Κατράκη για γράψουν πάνω ποδοσφαιρικούς αγώνες. Όσοι πείτε «δεν πειράζει» τότε θεωρήστε ότι η χωρά μας είναι φτωχότερη από όσο πιστεύατε.

Κατηγορία ΑΠΟΨΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares