Σάββατο, 20 Ιουλίου 2013 01:16

Μανέκας: Δεν το σκέφτηκα ούτε στιγμή

Ο Ορέστης Μανέκας, ένα "Παριανόπουλο" ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στις ακαδημίες του ΑΟ Πάρου, έφτασε μέχρι τα πρόθυρα της football league, πήρε εικόνες από την Ολυμπιάδα Κερατσινίου και τον Κεραυνό Κερατέας και φέτος οι φιλοδοξίες της νέας του ομάδας του ΑΟ Σύρου αρκούσαν για να πει το ναι και να μετακομίσει στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων.

Ο υψηλόσωμος τερματοφύλακας μίλησε για την μεταγραφή του και για τη νέα του ομάδα στο sportcyclades.gr.

Θέλω να ξεκινήσουμε από μια κοινότυπη ερώτηση. Πως αποφάσισες να έρθεις και πάλι στις Κυκλάδες και στον ΑΟ Σύρου;

«Όταν επικοινώνησε μαζί μου ο κύριος Ραουζαίος και ο κύριος Πούλος, η απάντησή μου ήταν άμεσα θετική χωρίς πολύ-πολύ σκέψη. Σκέφτηκα ότι και μόνο το γεγονός πως θα ήμουν σε μία ιστορική ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα από όπου ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο ήταν για μένα μία πρόκληση, μία τεράστια πρόκληση, που θα μου δώσει την ευκαιρία να δουλέψω πολύ σκληρά και επίμονα για να δικαιώσω τους ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν. Ο ΑΟ Σύρου είναι μεγάλη ομάδα και αξίζει μόνο δουλειά και αφοσίωση για να καταφέρουμε να εκπληρώσουμε τους στόχους μας και να ευχαριστήσουμε τον κόσμο μας και την διοίκηση, που τόσο αγωνίζεται για να είναι η ομάδα σε αυτό το επίπεδο». 

Πως θα αισθανθείς σε περίπτωση που βρεθείς φέτος αντίπαλος σε κάποιο ματς απέναντι στον ΑΟ Πάρου; 
«Για εμένα ο ΑΟ Πάρου είναι η ομάδα που μου έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσω τους αγωνιστικούς χώρους, να παίξω μπάλα, να καταλάβω τι σημαίνει ανταγωνισμός, πρωταθλητισμός και όλα τα συναφή. Είναι μια ομάδα που θα είναι πάντα μέσα στην καρδιά μου, καθώς έζησα πολλές συγκινήσεις, με την μεγαλύτερη να είναι αυτή του 2009, όταν και φτάσαμε εως τον τελικό του πρωταθλήματος Κυκλάδων. Η στιγμή που λήγει το παιχνίδι τότε 0-1 υπέρ μας, νικώντας την Άνω Σύρο, είναι μια στιγμή που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη μου».

Γνωρίζω ότι μόλις ολοκληρώθηκε η μεταγραφή σου μετακόμισες άμεσα στο νησί, πως είναι τα πράγματα εδώ; 
«Να σας πω την αλήθεια δεν περίμενα ότι θα "δέσω" έτσι με το νησί σε τόσο γρήγορο χρονικό διάστημα. Μέσα σε ένα μήνα που βρίσκομαι εδώ, οι συμπαίχτες μου, οι άνθρωποι της διοίκησης, ακόμα και απλοί άνθρωποι με έχουν κάνει να νιώσω ένα με το νησί. Δεν μετανιώνω σε καμία περίπτωση για την απόφαση μου και νιώθω τυχερός που θα μείνω σε ένα από τα ομορφότερα νησιά».

Μόλις στα 21 σου υπέγραψες σε μία ομάδα, που άμεσα σου εμπιστεύτηκε την θέση του προπονητή τερματοφυλάκων των ακαδημιών της . Θέλω το σχόλιο σου και τι νομίζεις ότι πρέπει να διακρίνει κάποιος σε ένα μικρό παιδί για να διαπιστώσει ότι έχει ταλέντο για τη θέση του τερματοφύλακα.

« Καταρχήν θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, τόσο στην διοίκηση, όσο και στον Προπονητή των ακαδημιών του ΑΟ Σύρου κύριο Γιάννη Ζαχαρίου, που μου εμπιστεύτηκαν ένα πόστο που πραγματικά αγαπάω. Η θέση του τερματοφύλακα είναι πολύ διαφορετική από τις υπόλοιπες. Ο τερματοφύλακας από μόνος του είναι μια επιστήμη. Ζώντας στις Κυκλάδες από μικρός δεν είχα την τύχη να δουλέψω όπως δουλεύουν οι τερματοφύλακες στις ομάδες των μεγαλουπόλεων… Επειδή ακριβώς ξέρω πως είναι να μην κάνεις εξειδικευμένη προπόνηση στο είδος σου, μπορώ να έρθω στη θέση και να καταλάβω πως νιώθουν οι νεαροί τερματοφύλακες. Θέλω μέσα από την καρδιά μου να τους βοηθήσω να κάνουν ότι δεν μπόρεσα να κάνω εγώ στην ηλικία τους, όχι επειδή δεν μπορούσα, αλλά επειδή δεν γνώριζα.

Οι καλοί τερματοφύλακες βγαίνουν από την σκληρή και συστηματική δουλειά. Μπορεί να υπάρχει ταλέντο στις μικρές ηλικίες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μόνο με αυτό θα παίξουν σε παραπάνω επίπεδο. Η συνεχής δουλειά και η επιμονή σε αυτήν, είναι αυτό που θα οδηγήσει τον τερματοφύλακα να κάνει το παραπάνω βήμα».

Πόσο σημαντική είναι η σωστή δουλειά στις ακαδημίες; Μιας και εσύ γνωρίζεις να μας πεις, όντας ένας παίκτης βγαλμένος από τις ακαδημίες του ΑΟ Πάρου.

Ο ΑΟ Πάρου είναι ομάδα που πάντα έδινε και δίνει έμφαση στις ακαδημίες. Είναι πολύ σημαντικό να γίνεται σωστή δουλειά γιατί πάνω από όλα ο υγιής αθλητισμός δημιουργεί χαρακτήρα, και οδηγεί το παιδί σε ένα τρόπο ζωής διαφορετικό από αυτόν που ακλουθούν τα περισσότερα παιδιά σήμερα. Υγιεινή διατροφή, υπομονή, επιμονή, ευ αγωνίζεσθε και άλλα πολλά συνθέτουν τον χαρακτήρα ενός παιδιού που έχει δουλευτεί σωστά σε μια ακαδημία. Επίσης πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η εκπαίδευση του γονέα επάνω σε αυτόν το τομέα, καθώς έτσι ωθεί το παιδί να πράττει σωστά στις επιλογές του.

Θέλω να μου πεις δυο λόγια για τις εμπειρίες που αποκόμισες στο πέρασμα σου από την Αθήνα.
«Την πρώτη χρονιά στον Εθνικό Αστέρα για λίγο δεν πρόλαβα την προετοιμασία της πρώτης ομάδας στο Καρπενήσι. Θα ήταν κάτι το απερίγραπτο για μένα να βρεθώ από το Α΄ Τοπικό Κυκλάδων σε μια προετοιμασία πρώτης ομάδας Β’ Εθνικής. Παρόλα αυτά, ξεκίνησα με την ομάδα Νέων του Εθνικού Αστέρα και παράλληλα έκανα ατομικές προπονήσεις με τον κύριο Πλαβούκο, που είναι προπονητής τερματοφυλάκων στον Πανθρακικό φέτος. Έκανα 20 συμμετοχές και ήμουν πολύ ευχαριστημένος με αυτό». 
Κάτι που δεν θα ξεχάσεις από τον Εθνικό Αστέρα και σου έκανε εντύπωση;
«Δεν θα ξεχάσω ποτέ το συναίσθημα το να βρίσκομαι συμπαίκτης με μεγάλα ονόματα όπως τους: Γκίτκο (Ολυμπιακός Βόλου), Κοτταρά (Απόλλων Αθηνών), Παυλή (ΑΕΚ), Διαμάντη (Απόλλων Αθηνών), Χωριανόπουλο και Κριπιντίρη (Καλλονή). Έμαθα πολλά και απίστευτα πράγματα από τους συγκεκριμένους παίχτες, γιατί εκτός από μεγάλα ονόματα είναι και απίστευτοι άνθρωποι». 
Στη Συνέχεια αγωνίστηκες σε Ολυμπιάδα Κερατσινίου και  Κεραυνό Κερατέας, πως ήταν τα πράγματα εκεί;
«Στη συνέχεια βρέθηκα στην Ολυμπιάδα Κερατσινίου, που αγωνίζονταν στην Δ εθνική. Θα μπορούσα να είχα κάνει πολύ καλύτερη επιλογή, αλλά βιάστηκα το συγκεκριμένο καλοκαίρι και φτάνουμε στον Κεραυνό Κερατέας, ‘όπου ήταν μια πολύ καλή χρονιά και επιτυχημένη για το σύλλογο, δούλεψα και προσπάθησα αρκετά. Καταφέραμε και πήραμε το Κύπελλο ΕΠΣ.ΑΝ.Α με αντίπαλο στον τελικό την Τριγλία Ραφήνας. Στο πρωτάθλημα τερματίσαμε στην τρίτη θέση, που ήταν μια πολύ καλή πορεία για εμάς». 

Ομάδα και στόχοι;

«Έχω γνωρίσει έως τώρα σχεδόν όλους τους συμπαίκτες μου, είναι όλοι τους ξεχωριστά απίστευτοι άνθρωποι και καλές προσωπικότητες ως ποδοσφαιριστές. Πιστεύω οι κινήσεις που γίνανε στον ΑΟΣ φέτος, μόνο ποιότητα προσδίδουν στην ομάδα, αυτό φαίνεται καθαρά από το βιογραφικό του κάθε παίκτη που αποκτήθηκε, αλλά και από τους ντόπιους που πραγματικά είναι φανταστικοί παίκτες. Οι στόχοι της διοίκησης είναι υψηλοί και πιστεύω ότι, εάν νιώσουμε μέσα μας ΑΟΣ, θα τα καταφέρουμε».

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares