Παρασκευή, 02 Αυγούστου 2013 22:18

Ελκάντι: Μου αρέσει η Σύρος και «γουστάρω» στον ΑΟΣ

Ο Γιάννης Ελκάντι ήταν ένα από τα ονόματα που απασχόλησαν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, όταν αρνήθηκε την πρόταση του Αίαντα και αποδέχτηκε αυτή του ΑΟ Σύρου.

Ο Λιβανέζος επιθετικός μιλάει στο sportcyclades.gr για την απόφαση του και για τη νέα του ομάδα, με την οποία όπως λέει θέλει να πανηγυρίσει την άνοδο στη Γ΄ Εθνική.

Γιάννη καλησπέρα, ήσουν ένα από τα "μεταγραφικά Σίριαλ" του καλοκαιριού, καθώς έφτασες πολύ κοντά στο να γίνεις παίκτης του Αίαντα Σύρου, ωστόσο την τελευταία στιγμή, χωρίς πολύ σκέψη, είπες το ναι στον ΑΟΣ, τι σε οδήγησε να πάρεις αυτή την απόφαση;

«Όντος, όπως το λέτε είναι… είχα φτάσει πολύ κοντά στο να υπογράψω στον Αίαντα, αλλά την τελευταία στιγμή η κίνηση των κυρίων Φώσκολου και Ραουζαίου, μαζί με την διοίκηση του ΑΟ Σύρου, που με πλησίασαν και μου έδειξαν ότι με ήθελαν περισσότερο, μου άλλαξε την απόφαση. Φυσικά όλα έγιναν κατόπιν συζήτησης με ανθρώπους που θέλουν το καλό μου».

Ο Πειραιάς είναι η "ποδοσφαιρική σου μάνα" σε αγχώνει το γεγονός ότι για πρώτη φορά θα αγωνιστείς σε ένα άλλο πρωτάθλημα;

«Δεν θα το κρύψω ότι, είναι κάπως άβολο για μένα, αλλά είμαι σίγουρος πως θα το ξεπεράσω γρήγορα, είναι μια πρόκληση που μου αρέσει και πριν ξεκινήσει η αγωνιστική περίοδο είμαι σίγουρος πως θα είμαι έτοιμος να κάνω αυτό που ξέρω»

Η ομάδα σου όσο αφορά τα μεταγραφικά είναι η πρωταγωνίστρια του καλοκαιριού, καθώς έχει ενισχυθεί σημαντικά, νομίζεις ότι μπορεί να γίνει και πρωταγωνίστρια στους αγωνιστικούς χώρους;elkanti-stamatiou parousiash

«Έχω δει πολλές ομάδες που κάνουν πολλές μεταγραφές να μην ανταποκρίνονται σωστά στη συνέχεια…. Εμείς όμως δεν θα είμαστε μια από αυτές, καθώς ο τρόπος που δουλεύουν η διοίκηση και ο προπονητής είναι άκρως επαγγελματικός. Εμείς οι παίκτες θα πρέπει να προετοιμαστούμε σωστά κάτω από τις οδηγίες του προπονητή μας κ. Πούλου, να γίνουμε μια δεμένη οικογένεια και στο τέλος να «τελειώνουμε» όποιον βρίσκεται στον δρόμο μας»

Τι πληροφορίες έχεις συλλέξει όλο αυτό το διάστημα, γύρω από το κυκλαδίτικο πρωτάθλημα και τις ομάδες που συμμετέχουν σε αυτό;

«Διαβάζω καθημερινά μέσα από το site σας ότι και άλλες ομάδες προσπαθούνε να κάνουν μεταγραφές και να ενισχυθούν. Αυτό πάει να πει ότι θα έχουμε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Δεν ξέρω αν τελικά το πρωτάθλημα είναι κατώτερο από το Πειραϊκό, αυτό θα εξακριβωθεί από εμένα εφόσον ξεκινήσουμε».

Τι εντυπώσεις σου έχει αφήσει το νησί και οι άνθρωποι του ΑΟ Σύρου μέχρι σήμερα;

«Μέχρι τώρα έχω αποκομίσει τις καλύτερες εντυπώσεις, το νησί μου αρέσει πολύ και οι άνθρωποι του καταπληκτικοί, με αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή και αυτό είναι κάτι που με έχει εντυπωσιάσει».

Στις Κυκλάδες υπάρχουν ο ΑΟ Μυκόνου και ο Πανναξιακός που αγωνίζονται στην Γ΄Εθνική, αυτές οι ομάδες είναι πολύ πιθανόν να βρεθούν μπροστά σας στον θεσμό του Κυπέλλου, αυτό θα είναι μια πρόκληση για εσάς;

«Εννοείτε πως θα είναι μεγάλη πρόκληση για εμάς, είναι πολύ ωραίο να μετράς τις δυνάμεις σου απέναντι σε δυνατές ομάδες. Δεν σας κρύβω πως θέλω να πέσουμε σε έναν τέτοιο αντίπαλο».

elkantiΠόσο σημαντικό κίνητρο είναι για σένα ο στόχος που έχει θέσει η ομάδα σου, ο οποίος δεν είναι άλλος από την άνοδο στην Γ΄ Εθνική;

«Από την αρχή ήθελα να πάω σε μια ομάδα, η οποία θα είχε κάποιο μεγάλο στόχο. Είναι σημαντικό για εμένα αλλά και για κάθε παίκτη να υπάρχει ισχυρό κίνητρο. Από εκεί και πέρα εγώ θα δώσω το 101% για να ανέβουμε στην Γ΄Εθνική και το ίδιο είμαι σίγουρος ότι θα κάνουν και οι συμπαίκτες μου».

Ποια είναι η θέση που σου αρέσει να αγωνίζεσαι περισσότερο;

«Έχω συνηθίσει να παίζω για το καλό της ομάδας, όταν ο προπονητής κρίνει ότι πρέπει να αγωνιστώ σε μια θέση, τότε εγώ πρέπει να δουλέψω για το σύνολο, ωστόσο η φυσική μου θέση είναι να παίζω πίσω από τον επιθετικό».

Τι Γίνεται τελικά με τα ταλέντα στην Ελλάδα; είσαι ένας παίκτης που έχεις παίξει στους Νέους του Ολυμπιακού, με συμπαίκτες τους: Φεφτατζίδη, Ποτουρίδη και πολλούς άλλους, πες μου γι αυτά τα χρόνια και τι γίνεται από κει και πέρα, καθώς λίγα είναι τα παιδιά που προχωρούν!

«Όντος για μένα το πέρασμα μου από τον Ολυμπιακό ήταν σχολείο… το θέμα με τα ταλέντα που χάνονται από την Ελλάδα είναι τεράστιο, με λίγα λόγια είναι εξακριβωμένο ότι είναι αυτό που έχει φέρει την Ελλάδα ποδοσφαιρικά πίσω όλα αυτά τα χρόνια. Από τη γενιά μας πολλά παιδιά ήταν αυτά που δεν προχώρησαν ενώ θα έπρεπε, όπως ο Χρήστος Ντζούρας, ο Κατσανης, ο Ρεναλτο Ραμα, ο οποίος τώρα πήγε στην ΑΕΚ, ενώ εύκολα πιστεύω ότι θα μπορούσε να παίξει και στον ολυμπιακό».

Πρόσφατα η νέα σου ομάδα δημιούργησε ακαδημίες, πόσο σημαντικό είναι αυτό;

«Είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις ότι σαν ομάδα έχεις τα δικά σου παιδιά. Οι ακαδημίες δουλεύουν για το καλό της κάθε ομάδας, η οποία κάποια στιγμή θα μπορέσει να στηριχτεί στα δικά της φυτώρια… Η διοίκηση έκανε νομίζω ακόμα μια σωστή κίνηση και στο μέλλον αυτό θα είναι κάτι καλό για τον ΑΟΣ»

Ένα μήνυμα στον κόσμο της ομάδας;

«Αυτό που θέλω να πω στον κόσμο είναι ότι θα κάνουμε τα πάντα για να πετύχουμε τους στόχους μας και να πάμε αυτήν την ιστορική ομάδα όσο πιο ψηλά STAMATIOY ELKANTI SIMAγίνεται. Πιστεύω ότι έχουμε μια πολύ δυνατή ομάδα με παίκτες που μπορούν να προσφέρουν θέαμα. Ο κόσμος να ενισχύσει οικονομικά την ομάδα και να γεμίζει το γήπεδο σε κάθε ματς… τα υπόλοιπα ας τα αφήσει πάνω μας».

Σε ευχαριστούμε που διέθεσες την ώρα σου γι αυτή την ωραία συζήτηση

«Εγώ σας ευχαριστώ πολύ για την ωραία συζήτηση που είχαμε και ελπίζω του χρόνου τέτοια εποχή να έχουμε μια παρόμοια που θα έχει ως αντικείμενο την πορεία του ΑΟ Σύρου στη Γ΄Εθνική».

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares