Σάββατο, 03 Αυγούστου 2013 12:29

Έκλεισε το deal μεταξύ Μαρπησσαϊκού και Αστέρα Μαρμάρων

Ένα από τα πολύκροτα σίριαλ του καλοκαιριού έλαβε σάρκα και οστά.

Μια ιστορική στιγμή για την νοτιοανατολικό πλευρά της Πάρου όπου οι δύο σύλλογοι της περιοχής, ο Μαρπησσαϊκός και ο Αστέρας Μαρμάρων, αποφάσισαν να συνεργαστούν με γνώμονα την ποιοτική αναβάθμιση, τόσο των αθλητών/τριων τους όσο και των αθλητικών εγκαταστάσεων.

 

Για όσους δεν γνωρίζουν να πούμε ότι η νοτιοανατολική πλευρά του νησιού, απαρτίζεται από 7 χωριά και πολυάριθμους οικισμούς. Ο πληθυσμός τους ξεπερνάει τους 4000 κατοίκους. Τα δύο αθλητικά σωματεία της περιοχής προέρχονται από τα δύο κεφαλοχώρια, την Μάρπησσα και τα Μάρμαρα. Δυο χωριά με κοινωνική και αθλητική κόντρα, κυρίως στο παρελθόν, κάτι που οι άνθρωποι των δύο συλλόγων, άφησαν στην άκρη για το καλό –όπως οι ίδιοι διαμηνύουν– των παιδιών.

 

Οι συζητήσεις…

Οι συζητήσεις είχαν ξεκινήσει δειλά δειλά, από τα Χριστούγεννα. Με την εκλογή του νέου Δ.Σ. του Μαρπησσαϊκού, οι συναντήσεις αυτές άρχισαν να γίνονται πιο επίσημα και με αποφάσεις συνελεύσεων και Διοικήσεων. Σε αυτές συμμετείχαν εκτός από τα ΔΣ, μέλη των συλλόγων, παίκτες (που πίεζαν πολύ για να υλοποιηθεί αυτή η συμφωνία), αλλά και εμείς (σαν sportcyclades) που προς τιμήν των δύο σωματείων, μας καλούσαν να παρακολουθήσουμε τις εξελίξεις για να έχουμε μια πιο σωστή ενημέρωση για το ρεπορτάζ.

 

Νέο Αθλητικό Σωματείο…

Οι «τελικές» συμφωνίες μιλούν για ένα νέο αθλητικό σωματείο που θα περιλαμβάνει όλα τα αθλήματα. Η διαδικασία αυτή έχει ήδη ξεκινήσει με ένα «μπούσουλα» καταστατικού που έχουν στα χέρια τους οι άνθρωποι των δύο συλλόγων και επεξεργάζονται. Έως τέλος του μήνα αρχές Σεπτεμβρίου αναμένονται οι τελικές αποφάσεις, έτσι ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες της ίδρυσης.

 

Το τώρα…

Φέτος, λόγο του γεγονότος ότι δεν προλαβαίνουν την ίδρυση του νέου αυτού σωματείου, αποφασίστηκε επί κοινού, το ανδρικό τμήμα να συμμετέχει στο πρωτάθλημα ως Αστέρας Μαρμάρων και το τμήμα Μπάσκετ ως Μαρπησσαϊκός.

 

Οι παίκτες του Μαρπησσαϊκού…

Εδώ και δύο χρόνια, ο Μαρπησσαϊκός είχε συνεργασία στα ποδοσφαιρικά τμήματα, Νέων και Ανδρών, με την ομάδα της Νάουσας, τον Νηρέα. Η συνεργασία αυτή δεν καρποφόρησε με αποτέλεσμα να «χαλάσει» η συμφωνία των δύο συλλόγων. Αυτοί οι παίκτες που σήμερα ανήκουν στον Νηρέα, έχουν ήδη ζητηθεί από το μαρπησσαίϊκο σωματείο, να τους επιστραφούν. Είναι παίκτες που έκαναν την διαφορά τόσο στο ανδρικό όσο και στο νέων που ως γνωστό κατακτήθηκε φέτος το πρωτάθλημα από τον Νηρέα.

 

Το μέλλον των δύο συλλόγων…

Τα δυο σωματεία εκτός από αθλητικά είναι και πολιτιστικά που πιθανότατα θα παραμείνουν να έχουν αυτή την πολιτιστική δραστηριότητα στα χωριά τους. Τα αθλητικά τους τμήματα θα αδρανοποιηθούν ή θα καταργηθούν μέσα από το καταστατικό τους.

 

Η διοίκηση του Μαρπησσαϊκού, ήταν αυτή που έβγαλε πρώτη την είδηση, δημοσιοποιώντας τόσο την νέα συμφωνία με τον Αστέρα όσο και την λήξη της συνεργασίας με τον Νηρέα.

 

Δελτίο Τύπου Μαρπησσαϊκού

Το ΔΣ του Α.Μ.Ε.Σ ΜΑΡΠΗΣΣΑΪΚΟΥ μετά από την γενική του συνέλευση οπού πραγματοποιήθηκε στης 16/06/2013 και τέθηκε θέμα για την πορεία του ανδρικού ποδοσφαιρικού τμήματος ανακοινώνει τα εξής

Α)   Η γενική συνέλευση του συλλόγου με ομόφωνη απόφαση δέσμευσε το καινούριο Δ.Σ. του συλλόγου όπως θα προέκυπτε μετά από τις εκλογές, ώστε να προχώρηση στην λήξη της επί δύο χρονών συνεργασία με τον Α.Μ.Ε.Σ. ΝΗΡΕΑ μιας και τα αποτελέσματα αυτής της ελπιδοφόρας προσπάθειας δεν ήταν το επιθυμητό οπού περίμεναν όλοι για τον ιστορικό σύλλογο της νότιας Πάρου.

Ούτε και το μέλλον του παριανού ποδοσφαίρου.

Επίσης δέσμευσε το Δ.Σ ώστε να μην πραγματοποιηθούν στο μέλλον παρόμοιες συνεργασίες

Άμεσα ανακοινώθηκε από αντιπροσωπεία του Δ.Σ σε αυτήν του Α.Μ.Ε.Σ ΝΗΡΕΑ η απόφαση της γενικής συνέλευσης για την λήξη της   συνεργασίας ώστε να επιστραφούν στον σύλλογο οι παίχτες που μετεγράφηκαν πριν από δυο χρόνια στην κοινή προσπάθεια.

Β)   Σε πρόταση αντιπροσωπείας τον παιχτών του ανδρικού τμήματος στην τότε γενική συνέλευση σε προσπάθεια δημιουργίας μια ομάδας με τον γειτονικό σύλλογο Μ.Ε.Α.Σ ΑΣΤΕΡΑ ΜΑΡΜΑΡΩΝ δόθηκε εντολή στο Δ.Σ. να συζητήσει το ενδεχόμενο τέτοιας προσπάθειας στην περιοχή με την τελική απόφαση να την πάρει η επομένη γενική συνέλευση.

Η διαδικασίες δεν μπορούσαν να γίνουν με την πίεση του χρόνου μέσα σε τουριστική περίοδο και έτσι ορίστηκε από της αντιπροσωπίες τον δυο συλλογών το θέμα να οριστικοποιηθεί τον Σεπτέμβριο εάν και εφόσον η συνθήκες επιτρέπουν ένα τέτοιο εγχείρημα

Μετά από πολλές πίεσης από τους αθλητές τον δυο συλλόγων ώστε να προκύψει   συνεργασία από φέτος σε αγωνιστικά τμήματα ,και ύστερα από αρκετές συναντήσεις με τους ποδοσφαιριστές   ο σύλλογο της Μαρπησσας δεσμευόμενος για τέτοιου είδους κίνησης πρότεινε μια εναλλακτική συνεργασία στην διοίκηση του Μ.Ε.Α.Σ ΑΣΤΕΡΑ ΜΑΡΜΑΡΩΝ

Ο σύλλογος οπού θα αποφασιζόταν να δηλώσει συμμετοχή στο κυκλαδίτικο πρωτάθλημα θα ήταν και υπεύθυνος για την λειτουργιά της ομάδας σε διοικητικό και οικονομικό τομέα .

Έτσι αποφασιστικέ η μετακίνηση όλων τον παιχτών οπού έχει στην δύναμη του ο σύλλογος της Μαρπησσας στον Μ.Ε.Α.Σ ΑΣΤΕΡΑ ΜΑΡΜΑΡΩΝ οπού και με δικά τους έξοδα και διοίκηση θα εκπροσωπήσουν την περιοχή στο κυκλαδίτικο πρωτάθλημα

Ο σύλλογος εύχεται καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο οπού αναλαμβάνουν οι άνθρωποι του Μ.Ε.Α.Σ ΑΣΤΕΡΑ ΜΑΡΜΑΡΩΝ και τους εύχεται καλή επιτυχία σε αυτό.

Με εκτίμηση

Το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                              Ο Γραμματέας

Τσιγώνιας Άγγελος                                  Βιτζηλαίου Μαρουσώ

Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ένας "Τρικαλινός" στον Πάγο! Το "σπίτι'' του ΑΟ Σύρου »

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares