Κυριακή, 04 Αυγούστου 2013 07:14

Παντελαίος Αλ.: Δεν μας ενδιαφέρουν τα χρώματα. Δεν χωράνε ανάμεσα μας οι οπισθοδρομικοί

Σήμερα φιλοξενούμε στην στήλη του sportcyclades.gr τον Αλέξανδρο Παντελαίο.

Ένας από τους ποιοτικότερους ποδοσφαιριστές στις Κυκλάδες με θητεία στον Μαρπησσαϊκό, στο εφηβικό του Πανιωνίου για 2 χρονιά από τα 16 του, στην συνέχεια στην Ηλιούπολη Α’ Αθηνών όπου έχασαν την άνοδο στα μπαράζ, έπειτα επιστροφή στο Μαρπησσαϊκό για 2 χρονιά, Πανναξιακό Δ’ Εθνική, Νηρέα Δ’ Εθνική, Μαρπησσαϊκό και τα τελευταία 2 χρόνια στον Αστέρα Ζωγράφου στην Α’ Αθηνών.

Ο Αλέξανδρος με μια ομάδα παικτών από τον Μαρπησσαϊκό και τον Αστέρα Μαρμάρων, ήταν από τους πρωτεργάτες, για την συνεργασία μεταξύ δύο σωματείων.

 

Αλέξανδρε σε ευχαριστούμε που είσαι σήμερα κοντά μας: «εγώ σας ευχάριστο που με καλέσατε και επί τις ευκαιρίας να σας συγχαρώ για την σωστή δουλειά που κάνετε στις τόσο δύσκολες μέρες για την ανάπτυξη του κυκλαδίτικου ποδοσφαίρου που τόσο το έχουμε ανάγκη..σας εύχομαι καλή συνέχεια και σίγουρα έχετε ανεβάσει το πήχη κατά πολύ και θα ήθελα να συνεχιστεί όλη αυτή η προσπάθεια σας.»

marpissa-pannaxiakos1

Μετα από δύο χρόνια απουσίας σου, επέστρεψες στα πάτρια εδάφη. Αρκετά χρόνια σε ομάδες της Αθήνας, και πιο πριν στις Κυκλάδες. Θα μπορούσες να μας κάνεις μια σύντομη σύγκριση από την εμπειρία σου στα τοπικά πρωταθλήματα της Αθήνας με των Κυκλάδων; «Έφυγα από την Πάρο στα 16 μου με όνειρα. Η διαφορές πριν κάποια χρόνια ήταν μεγαλύτερες σε σχέση Αθήνας και Κυκλάδων όμως τώρα προσωπικά πιστεύω ότι το κυκλαδίτικο ποδόσφαιρο έχει συνεχόμενη ανάπτυξη με συνεχόμενη παρουσία ομάδας του νομού στην Δ Εθνική και τώρα δυο ομάδες στην Γ’ Εθνική. Θα ήθελα να πω ότι στην Αθήνα έχεις πιο πολλές επιλογές να αναδειχτείς και να σε δουν από κάπου παραπάνω… όμως το ταλέντο που υπάρχει εδώ είναι ισάξιο με πολλές ομάδες στην Αθήνα. Όπως ξέρουμε, στις Κυκλάδες είναι το πρόβλημα τον μετακινήσεων και η διαιτησία θα μπορούσε να είναι καλύτερα οργανωμένη και φυσικά τα πρωταθλήματα να ήταν με πιο συχνούς αγώνες για να μην μένουν άπραγοι οι ποδοσφαιριστές για μεγάλο διάστημα. Γνώμη μου, πρέπει από την σελίδα σας να αναδεικνύονται τα πολλά ταλέντα που υπάρχουν για να παίρνουν ώθηση να κυνηγήσουν το όνειρο τους τα πιο νέα παιδιά..»

 

Αλέξανδρε φέτος αποφάσισες να επιστρέψεις στην Πάρο. Μάλιστα ήσουν μαζί με κάποιους άλλους παίκτες, από τις φωνές που ζητούσαν επίμονα μία ομάδα στην περιοχή σου. –εδώ να εξηγήσουμε στον κόσμο πως κατάγεσαι από την Μάρπησσα, ένα από τα 7 χωριό στη νοτιανατολική Πάρο, στην ευρύτερη περιοχή δραστηριοποιούνται δύο αθλητικά σωματεία, ο Αστέρας Μαρμάρων και ο Μαρπησσαϊκός– Θα ήθελες να μας πεις πια ήταν η αρχική ιδέα και τι ζητήσατε στην συνέχεια από τα συμβούλια; «κατάγομαι και από την Μάρπησσα ο πατέρας μου και η μητέρα μου από τις Λεύκες. Όπως οι περισσότεροι παίχτες έτσι και εγώ καθίσαμε κάτω και είπαμε ότι τόσο ταλέντο που έχει η νοτιοανατολική μεριά της Πάρου, πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις και να κάνουμε κάτι καλό για την περιοχή μας. Δεν μας ενδιαφέρουν τα χρώματα θέλαμε απλά να παίξουμε όλοι μαζί να βγει λίγο η περιοχή από τα καυτά τοπικά ντέρμπι και να αναδειχθεί. Έτσι το κυνηγήσαμε και φέραμε σε συνάντηση τα δυο συμβούλια με σκοπό την μια ομάδα ανάμεσα σε 7 χωριά για να είμαστε πιο δυνατοί από ποτέ. Υπήρχαν κάποια εμπόδια αλλά με υπομονή και επιμονή και λίγο οπισθοχώρηση και από τις δυο πλευρές πιστεύω ότι έχουμε έρθει κοντά να πραγματοποιηθεί το όραμα μας να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Έχω να προσθέσω ότι τα συμβούλια, μας είδαν όλους πολύ αποφασισμένους και δεν είχαν περιθώρια να σκεφτούν η να βάλουν στην θέση τις προτάσεις μας κόντρες του παρελθόντος...»

marpissa-andriakos-2010-1

Αλέξανδρε, πιστεύεις ότι αυτή η συνεργασία των δύο συλλόγων θα ευοδώσει καρπούς ή θα υπάρχει το κακό προηγούμενο της συνεργασίας Νηρέα-Μαρπησσαϊκού που τελικά δεν έμελε να είναι όπως το οραματίστηκα κάποιοι: «είμαι σίγουρος για αυτό αλλιώς δεν θα το κυνηγάγαμε τόσο. Πιστεύω ότι η ομάδα μας έχει φοβερό ταλέντο και ψυχή και πιστεύω με έναν καλό προπονητή να κάνουμε μια πολύ καλή πορεία στο "πρωτάθλημα". Όσο για την συνεργασία με τον Νηρέα που είναι μια πολύ οργανωμένη ομάδα δεν ακούστηκε πουθενά ότι ο κορμός της εφηβικής ομάδας και οι παίκτες κλειδιά ήταν παιδιά του Μαρπησσαϊκού... από εκεί και πέρα δεν μιλάμε για συνεργασία.»

 

Η αρχική συμφωνία μιλάει για καταρχήν συνεργασία στο ανδρικό και στην συνέχεια με την ίδρυση του νέου αθλητικού σωματείου να ενοποιηθούν όλα τα αθλητικά τμήματα των δύο συλλόγων, Μαρπησσαϊκού και Αστέρα. Εσύ πιστεύεις ότι φέτος η συνεργασία αυτή θα έπρεπε να είναι μόνο στο ανδρικό ή και στα τμήματα υποδομής και γιατί; «πιστεύω ότι η συνεργασία αν δεν αργούσαμε όλοι μαζί κάπως θα μπορούσε να γίνει σε όλα τα τμήματα όπως είναι το σωστό, άλλωστε οι βάσεις, δηλαδή οι ακαδημίες είναι όλη η δύναμη του κάθε συλλόγου, όμως έστω και αντρικό έγινε η αρχή. Είναι κάτι σημαντικό και αυτό. Μακάρι όλα να πάνε καλά και να γίνουν όλα μια ομάδα από την επόμενη χρονιά. Τουλάχιστον αν δείξει καλό πρόσωπο η ανδρική ομάδα να κάνουμε τα παιδάκια να έχουν όραμα να παίξουν σε αυτήν την νέα ομάδα..»

pantelaios-kypello-nireas-2009

Πιστεύεις ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν επιζητούν αυτή την συνεργασία και για ποιον λόγο κατά την γνώμη σου; «πάντα και παντού σε όλες τις μικρές κοινωνίες υπάρχουν κάποιοι οπισθοδρομικοί που συνήθως χαλάνε ότι καλό πάει να αρχίσει όμως αν καταφέρνεις και τους απομονώσεις θα πνίγουν στις ίδιες τους τις σκέψεις. Δεν χωράνε ανάμεσα μας και σε αυτήν την νέα αρχή που κάνουμε!»

 

Που πιστεύεις ότι θα ωφελήσει αθλητικά την ευρύτερη περιοχή και γιατί; «Η περιοχή μας θα ανεβεί επίπεδο και στο αθλητικό κομμάτι και σαν κοινωνία γενικότερα. Είναι ξεκάθαρο όλοι θα υποστηρίζουν αυτήν την νέα ομάδα και οι μικροί θα θέλουν να φτάσουν στην ανδρική ομάδα. Υπάρχει άφθονο ταλέντο εδώ, μην ξεχνάτε ότι από την περιοχή αυτή έχουν βγει τα καλύτερα ταλέντα όπως Χρήστος Αριανούτσος που όλοι ξέρετε την αξία του, Kalin Ivanov που είναι στους νέους του Πανιωνίου βασικό στέλεχος ακόμα και ο Βιτζηλαίος ο Παναγιώτης που διαπρέπει στα τοπικά πρωταθλήματα της Αθήνας όπως και 4-5 νέοι παίχτες πρωταθλητές Κυκλάδων φέτος έχουν μάθει ποδόσφαιρο σε αυτήν την περιοχή. Όσο για τον ποδοσφαιρικό εγωισμό που έχουμε όλοι στην περιοχή μας θα τον δείτε… λίγο υπομονή για το νέο πρωτάθλημα.»

 

Ας πάμε πάλι στο τώρα και στο φετινό πρωτάθλημα. Πιστεύεις με την μαγιά των παικτών του Μαρπησσαϊκού και του Αστέρα, η ομάδα θα μπορέσει να πρωταγωνιστήσει; «θα είμαστε η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος πιστεύω με πολύ νεανική ομάδα και δυνατή έδρα, θα προσπαθήσουμε όλοι. Με έναν καλό προπονητή για να κάνουμε όλη την περιοχή περήφανη, μην λέω άλλα λόγια όμως, μας αρέσουν οι πράξεις καλύτερα.»

 

Παρότι είσαι μόλις 26 ετών, η εμπειρία σου είναι τεράστια, γι’αυτό θα τολμήσω να σε ρωτήσω, από που θα άρχιζες εσύ τον προγραμματισμό αυτής της ομάδας; πιες είναι οι δικές σου προτάσεις; «καταρχήν να πω ότι μια νέα ομάδα ξεκινάει και οι βάσεις που θα πρέπει να μπουν είναι πολύ δυνατές με όρεξη για τρέξιμο χωρίς εγωισμούς και να εκμεταλλευτούμε τους τόσο άξιους ανθρώπους που υπάρχουν στην περιοχή μας να βγει το αναμενόμενο αποτέλεσμα. Καλή οργάνωση λοιπόν με δυνατές ακαδημίες πρέπει να είναι η βάση κάθε ομάδας, η ανδρική είναι ο καθρέφτης αλλά οι βάσεις πρέπει να είναι στιβαρές άρα καλές ακαδημίες και βοήθεια από όλους εκτός συμβουλίου.»

 

Αλέξανδρε, είσαι πολύ νέος ακόμα και το ποδοσφαιρικό μέλλον σου ανήκει. Αν όλα πάνε όπως τα έχετε σκεφτεί, εσύ θα παραμείνεις στην ομάδα; «Δεν θέλω να λείπω από αυτήν την νέα προσπάθεια και για αυτό έκανα ότι μπορούσα και εγώ όπως και οι πλέον συμπαίχτες μου για να πιέσουμε καταστάσεις… και ξαναλέω έχουμε πολύ άξιο σύνολο και νεανικό θα προσθέσει και την εμπειρία του ο Σταύρος Κληρονόμος και ο Νίκος ο Κρητικός όπως και ο επί σειρά ετών αρχηγός του Μαρπησσαϊκού Μανώλης Ρούσσος και μαζί με τα νέα παιδιά μας και φυσικά έναν αντικείμενο παίχτη για μένα και θα επαναληφθώ και φέτος τον επιθετικό μας τον Στρατή τον Κρητικό θα βγει ένα πολύ εκρηκτικό αποτέλεσμα. Φυσικά όπως έχουμε πει δεν μας νοιάζουν τα ονόματα αλλά έχουμε συμφωνήσει από φέτος να παίξουμε με κοινή εμφάνιση που παίζει μεγάλο ρόλο στην ψυχολογία του καθένα μας, γιατί μιλάμε για 2 πολύ ιστορικές ομάδες και φέτος ο Μαρπησσαϊκός που έκλεισε και 50 χρόνια πρέπει να σταθούμε αντάξιοι της ιστορίας της περιοχής γενικότερα.»

 

Σε ευχαριστούμε πάρα πολύ που ήσουν σήμερα κοντά μας, δίνοντας απαντήσεις σε ερωτήματα που έχουν πολλοί φίλαθλοι της Πάρου και όχι μόνο. Σου ευχόμαστε ότι καλύτερο και να είσαι πάντα δυνατός και υγιείς. «και εγώ σας ευχάριστο και τέλος να ευχαριστήσουμε σαν παίχτες και τα δυο συμβούλια που έκανε ο καθένας τις οπισθοχωρήσεις που έπρεπε και τους ζητάμε να μείνουν ενωμένοι γιατί όλα τα χωριά μεταξύ τους δεν απέχουν παραπάνω από 5 λεπτά το καθένα και όλοι μαζί θα κάνουμε περήφανη την περιοχή μας. Καλώ όλο τον κόσμο να συμμετάσχει σε αυτό και να ξεχάσει όλα τα αρνητικά του παρελθόντος. Κοιτάμε μπροστά και πάμε γερά… ευχάριστο και πάλι για την πρόσκληση και σας δίνω τον λόγο μου ότι θα μας ακολουθείται και εσείς!»

pantelaios-alex-zografou-2011-1

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares