Κυριακή, 08 Σεπτεμβρίου 2013 12:25

Χρήστος Τσαρτσαράς: Προσηλωμένοι στον στόχο μας

Συνέντευξη στο sportcyclades.gr παραχώρησε ένα από τα φετινά μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας του Πανναξιακού Α.Ο Χρήστος Τσαρταράς. Ο ταλαντούχος αριστερός μπακ των μπλέ μίλησε για όλα όσα αφορούν τον ίδιο αλλά και το σύλλογο του.

Της Νάνση Χερουβείμ

Χρήστος Τσαρτσαράς (Σύντομο Βιογραφικό) Ημ. Γέννησης: 16-10-90(23 χρονών) Ύψος: 1.75 Γενέτειρα: Καρδίτσα Θέση: Αριστερό Μπακ Ομάδες: -2005-2006: Ελπίδα Αγίου Γεωργίου (Α' ΕΠΣΣ) -2006-2008: Ηρακλής Σοφάδων Δ' Εθνική 2008-2011: Α.Ο Καρδίτσας Ως ελεύθερος στον Αίολο 2012: Δόξα Κρανούλας Γ' Εθνική 2013:Πανναξιακός Α.Ο

Καλημέρα να ξεκινήσουμε με τη μεταγραφή σου στον Πανναξιακό;

Αγωνιζόμουν στη Δόξα Κρανούλας εκείνη την περίοδο. Μετά τη λήξη του πρωταθλήματος άνθρωποι του κύκλου μου πρότειναν την ομάδα της Νάξου σαν επόμενη επιλογή της ποδοσφαιρικής μου καριέρας. Στη συνέχεια οι ιθύνοντες του Πανναξιακού ήρθαν σε επαφή μαζί μου αφού πρώτα είχαν πάρει τις σχετικές πληροφορίες τους και αφού θεώρησαν πως τους ενδιέφερα. Τότε ήρθαμε σε άμεση συμφωνία να ενσωματωθώ στο ρόστερ της ομάδας αφού φυσικά κι εγώ είδα το απαιτούμενο ενδιαφέρον από το σύλλογο κι έκρινα πως είναι η κατάλληλη επιλογή.

TSARTSARAS-Η Γ΄ Εθνική είναι γνώριμη για σένα. Τι πιστεύεις ότι πρέπει να προσέξετε προκειμένου να πετύχετε παραμονή στη κατηγορία και συνάμα καλές εμφανίσεις;

Θέλει αρκετή δουλειά μέσα από την προπόνηση ώστε να βρούμε τα πατήματα μας και μέσα από συνεχή προσπάθεια να καταφέρουμε να δέσουμε σαν ομάδα . Θεωρώ ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε αν είμαστε σοβαροί, κρατάμε χαμηλούς τόνους και είμαστε πάντα προσηλωμένοι στο στόχο μας. άλλωστε κανείς δεν αποτελεί φόβητρο για μας. Από την πλευρά μας θα παρουσιαστούμε έτοιμοι στην έναρξη του πρωταθλήματος και θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας.

-Ποιές είναι οι αναμνήσεις σου από το ξεκίνημα σου στην πρώτη σου ομάδα ? Είναι αλήθεια ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα σχολείο;

Οι αναμνήσεις μου είναι πάρα πολύ καλές. Ποτέ δεν ξεχνάς την πρώτη σου εμπειρία όσα χρόνια και αν περάσουν, την πρώτη σου φορά που πάτησες γήπεδο . Όσο για το ποδόσφαιρο για μένα είναι ένα σχολείο και αν πραγματικά το αγαπάς όπως εγώ τότε μαθαίνεις πολλά από αυτό και ωριμάζεις σαν άνθρωπος και σαν αθλητής.

-Σαν αθλητής πιο νομίζεις ότι είναι το δυνατό σου σημείο και που θέλεις περισσότερο βελτίωση;

Ως αμυντικός θεωρώ ότι έχω αρκετά καλά τρεξίματα και αυτό μου δίνει τη δυνατότητα να είμαι σχεδόν πάντα μέσα στις φάσεις ακριβώς τη στιγμή που πρέπει. Όσον αφορά το που χρειάζομαι βελτίωση νομίζω αυτό είναι το κομμάτι που αφορά την τελική πάσα όταν προωθούμαι σαν αριστερό μπακ τη στιγμή που γίνεται ευκαιρία για γκόλ. Πιστεύω ότι είναι καθαρά έλλειψη μυαλού εκείνες τις στιγμές και αυτό θεωρώ ότι πρέπει να αλλάξει.

-Υπάρχει κάποια στιγμή στη μέχρι τώρα καριέρα σου που να έχεις ξεχωρίσει περισσότερο και γιατί;

Υπάρχει κάποια στιγμή και δυστυχώς ήταν κακή. Ήταν στο ντεμπούτο μου με τη Δόξα Κρανούλας και ενώ το σκόρ ήταν 2-1 υπέρ μας εγώ ισοφάρισα για την αντίπαλη ομάδα στέλνοντας άθελα μου τη μπάλα στα δίχτυα μας. Ήταν πραγματικά κάτι που με πείραξε πάρα πολύ . Είναι από τις στιγμές που ένας παίκτης θέλει να ξεχάσει και αν μπορούσα να κάνω κάτι να το αλλάξω θα το έκανα.

-Υπάρχει κάποιος αντίπαλος που να σε δυσκόλεψε πολύ και αν ναι ποιός ήταν αυτός;

Υπήρξε αντίπαλος που με δυσκόλεψε πολύ και αυτός ήταν ο Ζουρούδης που αγωνιζόταν τότε στον Αιγινιακό και τον αντιμετώπισα όταν ήμουν στην Δόξα Κρανούλας. Τελικό σκόρ του αγώνα ήταν το 0-0 και θυμάμαι πως ήταν από τα πιο δυνατά κορμιά που έχω αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα.

- 'Ένα μεγάλο θέμα κυρίως στα ελληνικά γήπεδα είναι η διαιτησία. Ποιά είναι η γνώμη σου για τους ρέφερι στην Ελλάδα;

Προσωπικά μου είναι πολύ δύσκολο να τα πάω καλά με τη διαιτησία. Είμαι άνθρωπος που αντιδρώ εύκολα στις λάθος αποφάσεις. Παρ όλα αυτά πιστεύω ότι οι διαιτητές αν είναι συγκεντρωμένοι μπορούν να τα πάνε καλά παρά τη μεγάλη πίεση που δέχονται κατά τη διάρκεια του αγώνα χωρίς να προβαίνουν σε λάθος σφυρίγματα.

-Ποιός είναι ο φετινός σας στόχος ; Με ποιά θέση στη τελική κατάταξη θα ήταν ευχαριστημένος ο Πανναξιακός ;

Ο στόχος του Πανναξιακού είναι να είναι ανταγωνιστικός πάνω απ όλα όπως και κάθε ομάδας άλλωστε. Όσο για το ποια θέση θα μα ς ικανοποιούσε στο βαθμολογικό πίνακα αυτή θα ήταν μια θέση σωτηρίας. Από εκεί και πέρα ότι παραπάνω έρθει θα ήταν ευπρόσδεκτο από μέρους μας.

-Είναι το οικονομικό ένα από τα βασικά κίνητρα ενός ποδοσφαιριστή προκειμένου να επιλέξει που θα αγωνιστεί; Τι άλλο είναι εξίσου σημαντικό;

Όταν ασχολείσαι επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο συνήθως ζεις και από αυτό άρα το οικονομικό παίζει σαφέστατα μεγάλο ρόλο. Επίσης θεωρώ ότι έχει μεγάλη σημασία να αξίζεις τα λεφτά που παίρνεις έτσι ώστε να σε θέλει κάθε ομάδα στο δυναμικό της και να σε εμπιστεύεται. Τέλος μετράει πολύ το τι συνθήκες θα βρεις στον εκάστοτε σύλλογο.

-Πες μας τις πρώτες σου εντυπώσεις για τον τεχνικό του Πανναξιακού Α.Ο τον κ. Βλαστό.

Ο κύριος Βλαστός είναι ένας άνθρωπος που έχει πολύ μεγάλη εμπειρία στα ελληνικά γήπεδα. Νομίζω ότι είναι ο κατάλληλος προπονητής για την ομάδα αφού τη γνωρίζει καλά και μπορεί να τη βοηθήσει να πάει καλά προκειμένου να σταθεί άξια των περιστάσεων στη νέα κατηγορία.

-Πως είναι το κλίμα στις προπονήσεις σας μέχρι τώρα ;

Το κλίμα είναι καλό στις μέχρι τώρα προπονήσεις μας. Θεωρώ πως όσο περνάει ο καιρός γνωριζόμαστε καλύτερα και αποκτάμε τη απαραίτητη χημεία έτσι ώστε να γίνουμε μια ομάδα δεμένη και σίγουρη μέσα στο γήπεδο.

-Σε ποιό βαθμό επηρεάζει ένας τραυματισμός την ψυχολογία ενός αθλητή και ποιά είναι τα συναισθήματα που βιώνει;

Ένας τραυματισμός επηρεάζει εκατό τα εκατό έναν αθλητή και αυτό γιατί ενώ βρίσκεσαι σε ένα επίπεδο αγωνιστικά και έχεις βρει τα πατήματα σου σε πάει πάλι πίσω στην αρχή. Είναι πραγματικά πολύ περίεργο συναίσθημα το να βρίσκεσαι στην κερκίδα και να μην είσαι στη διάθεση του προπονητή σου, να είσαι απλός θεατής μη μπορώντας να βοηθήσεις την ομάδα σου.

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares