Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2013 08:05

Το κυκλαδίτικο μπάσκετ τα τελευταία χρόνια έκανε βήματα βελτίωσης

Σήμερα, φιλοξενούμε στην στήλη του sportcylcades.gr τον κ. Ανδρέα Μαύρο, το προπονητή του Α.Ο. Ερμούπολης, που με την πολύχρονη πήρα του, έχει δώσει τόσο στον συριανό σύλλογο όσο και στο κυκλαδίτικο μπάσκετ, νέες ιδέας και μεγαλύτερη αίγλη βοηθώντας τα μέγιστα, για την ανάπτυξη του αθλήματος στον τόπο μας.

Ο κ. Μαύρος δέχτηκε να μας απαντήσει τόσο για την εθνική ομάδα που είναι μέλος του τεχνικού τιμ αλλά και για το μπάσκετ στις Κυκλάδες.

κ. Μαύρο σας ευχαριστούμε που είσαστε σήμερα κοντά μας. Ποιά είναι η γνώμη σου για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ που διεξάγεται και το μέλλον της εθνικής μας ομάδας?

Εγώ σας ευχαριστώ πολύ. Η Εθνική ομάδα έχει μεγάλη ιστορία, έχει παρόν αλλά και μέλλον. Στο Ευρομπάσκετ που διεξάγεται στην Σλοβενία έχει δείξει μέχρι στιγμής ομάδα η οποία είναι ικανή να φτάσει ψηλά. Έχει αγωνιστικούς προσανατολισμούς στο παιχνίδι της, παίζοντας δυνατή και σκληρή άμυνα η οποία είναι το σήμα κατατεθέν της ελληνικής μπασκετικής σχολής. Με αυτό τον τρόπο έχει αποδείξει πως μπορεί να κερδίσει οποιοδήποτε αντίπαλο. Η Εθνική ομάδα είναι ένα σύνολο που απαρτίζεται από καλούς παίχτες και έτσι καταφέρνει να έχει βάθος στον πάγκο , πράγμα το οποίο είναι πολύ σημαντικό για τέτοιου είδους διοργανώσεις , όπου το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολλά και συνεχόμενα δύσκολα παιχνίδια. Εύχομαι να έχουμε άλλη μία επιτυχία με την κατάκτηση ενός μεταλλίου. Όσον αφορά το μέλλον της ομάδας, υπάρχουν πολλά και αξιόλογα παιδιά τα οποία αν αποκτήσουν αγωνιστικές εμπειρίες, παίρνοντας χρόνο συμμετοχής θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις επόμενες διοργανώσεις.

Ας πάμε τώρα στα δικά μας… Πιστεύεται ότι μπορεί να σπάσει στο ανδρικό πρωτάθλημα των Κυκλάδων το κατεστημένο των τελευταίων χρόνων μεταξύ Φαναριών και Πανναξιακού?

Και οι δύο ομάδες της Νάξου είναι πολύ καλές καθώς έχουν στις τάξεις τους έμπειρους παίκτες και απολύτως δίκαια τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστούν στο πρωτάθλημα ανδρών των Κυκλάδων. Θεωρώ ότι και φέτος θα είναι από τα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Βέβαια σε ένα πρωτάθλημα όλες οι ομάδες που συμμετέχουν έχουν δικαίωμα στο όνειρο της κατάκτησης του πρωταθλήματος. Πάντα υπάρχει και η πιθανότητα της «έκπληξης», η οποία μπορεί να είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλείας και πολλών προπονήσεων.

Τα τμήματα υποδομής κοριτσιών και αγοριών του Α.Ο. ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ έχουν πετύχει τεράστιες επιτυχίες κατακτώντας όλα τα πρωταθλήματα. Που νομίζετε ότι υπάρχει διαφορά με τους άλλους νομούς και αυτά τα τμήματα δεν μπορούν να έχουν ανάλογη συνέχεια στο πανελλήνιο πρωτάθλημα?

Τα τελευταία χρόνια μέσα από την συστηματική και μεθοδική δουλειά που γίνεται στον Α.Ο. ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ είναι γεγονός ότι κατακτήσαμε αρκετά πρωταθλήματα σε επίπεδο εφήβων – παίδων – κορασίδων. Το πρόβλημα είναι ότι τα παιδιά του νομού μας έχουν ελάχιστα παιχνίδια στα πόδια τους και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην έχουν αρκετές αγωνιστικές εμπειρίες. Άλλωστε όσο καλή προπόνηση και να κάνεις, δεν αντικαθίσταται με τη συμμετοχή στο παιχνίδι. Βέβαια ο νομός και οι δυσκολίες μετακίνησης που υπάρχουν δεν επιτρέπουν την διεξαγωγή πολλών αγώνων μέσα στην χρονιά. Πρέπει να προσαρμοστούμε στις υπάρχουσες συνθήκες και να μην σταματήσουμε να δουλεύουμε, γιατί αυτό που προέχει είναι να έχουμε τα παιδιά μέσα στα γήπεδα και να αναδεικνύουμε παίκτες με ήθος και αξίες. Πρέπει να σημειωθεί ότι στα προκριματικά παιχνίδια για τα Πανελλήνια πρωταθλήματα αντιμετωπίζουμε τις πρωταθλήτριες ομάδες των ενώσεων Κρήτης – Στερεάς Ελλάδας – Δωδεκανήσων και Βορείου Αιγαίου. Όλες αυτές οι ενώσεις έχουν μεγαλύτερο πληθυσμό και οι ομάδες τους έχουν περισσότερους αγώνες, με αποτέλεσμα η κατάκτηση της πρώτης θέσης που οδηγεί στο πανελλήνιο να γίνεται πολύ πιο δύσκολη. Ο σκοπός μας είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί στα παιχνίδια μας κάτι το οποίο τα τελευταία χρόνια συμβαίνει. Έπειτα θέλουμε τα παιδιά να έχουνε την δυνατότητα να αποκτήσουν αγωνιστικές εμπειρίες παίζοντας με καλύτερους παίκτες. Άλλωστε οι αγώνες των υποδομών γίνονται ώστε να αναδειχτούν παίκτες και να αποκομίσουν εικόνες και παραστάσεις για το μέλλον!

Που πιστεύετε ότι υστερεί το κυκλαδίτικο μπάσκετ συγκριτικά με τα υπόλοιπα ? Υπάρχουν δυνατότητες βελτίωσης?

Το κυκλαδίτικο μπάσκετ τα τελευταία χρόνια έκανε βήματα βελτίωσης. Μην ξεχνάμε ότι μπορεί να μην είχαμε ομαδικές επιτυχίες αλλά έχουμε αναδείξει παιδιά τα οποία αγωνίζονται σε μεγαλύτερες ομάδες. Χαρακτηριστικά αναφέρομαι στον Μιχάλη Πολυτάρχου από την Νάξο, στον Σκιαδά από την Πάρο, τον Αλιφραγκή από την Τήνο, στα δικά μας παιδιά, τον Βαγγέλη Δρόσο και την Γεωργία Βελούδου και αρκετά ακόμα παιδιά που συνδυάζουν τις σπουδές τους με το μπάσκετ. Βέβαια η ιδιαιτερότητα των νησιών και η ενδοεπικοινωνία είναι το κυριότερο και πιο σημαντικό πρόβλημα για την διεξαγωγή παιχνιδιών. Δεν πρέπει να παραλείψουμε την έλλειψη αθλητικών εγκαταστάσεων και αναφέρομε για τα νησιά της Τήνου, Μυκόνου, Πάρου, Άνδρου που κάνουν το έργο των ομάδων δυσκολότερο. Πάντως αξίζουν συγχαρητήρια στους συναδέλφους των άλλων νησιών που παρά τα προβλήματα κρατάνε το μπάσκετ ψηλά και βοηθάνε στο να έχουμε ένα πρωτάθλημα έστω και με τις όποιες δυσκολίες. Που δίνουν την δυνατότητα να αναδείξουμε προσωπικότητες ισχυρές που θα αγαπήσουν το άθλημα και θα βρίσκονται κοντά σε αυτό από διάφορα πόστα. Άλλωστε η καλαθοσφαίριση μαζί με το πόλο είναι τα αθλήματα που έχουν φέρει τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην πατρίδα μας και υπάρχουν στο DNAτου Έλληνα.

Τι εύχεστε για την καινούργια αγωνιστική χρονιά.

Εύχομαι πάνω από όλα υγεία σε όλα τα παιδιά και κάθε επιτυχία στην ζωή τους! Εύχομαι να βλέπω όλο και περισσότερα παιδιά να ασχολούνται με τον αθλητισμό, γιατί είμαι σίγουρος ότι θα τους βοηθήσει σε πολλούς τομείς της ζωής τους. Μακάρι να έχουν όρεξη και διάθεση να ασχοληθούν με το άθλημα του μπάσκετ ώστε να αποκομίσουν πολύτιμες εμπειρίες που θα τους μείνουν χαραγμένες για πάντα στην ζωή τους. Όταν μιλάμε για ευχές και μικρά παιδιά, πάντα όλοι μας ευχόμαστε να τα δούμε στο άμεσο μέλλον όπως ονειρευόμαστε, δηλαδή άτομα με ήθος, αξίες και προσωπικότητα!

Τέλος θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για το έργο που επιτελείτε εδώ και χρόνια μέσα από το siteσας. Η προβολή και η ενημέρωση που παρέχεται για όλους τους Κυκλαδίτες είναι πολύ σημαντική και συμβάλλει στην ανάπτυξη του Κυκλαδίτκου Αθλητισμού!!!

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares