Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2013 10:36

Φέτος θα έχουμε τα καλύτερα Δήλεια

Στις 12 Οκτωβρίου ξεκινούν τα Δήλεια που θα διεξαχθούν στη Μύκονο.

Ο καταλληλότερος για να μας μιλήσει για αυτή την διοργάνωση είναι ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων και Υπεύθυνος του Στίβου του ΑΟ Μυκόνου κ. Δημήτρης Πάππας.

κ. Πάππα τα Δήλεια, θα διεξαχθούν για τρίτη συνεχή χρονιά στη Μύκονο.  Θα είναι με τη μορφή που την  έχουμε γνωρίσει τα προηγούμενα χρόνια;

Η βασική φιλοσοφία παραμένει η ίδια. Δηλαδή, μια αγωνιστική ευκαιρία για τα παιδιά που ανήκουν στις κατηγορίες παμπαίδων και παγκορασίδων μίνι και Β¨ σε μια περίοδο μάλιστα που είναι άδεια από αγώνες. Φέτος όμως έχουμε προχωρήσει σε κάποιες καινοτομίες όπως:

Επιτρέπουμε τη συμμετοχή και σε παιδιά που δεν ανήκουν σε συλλόγους, για παράδειγμα θα υποδεχτούμε και αντιπροσωπείες αθλητών που εκπροσωπούν τα νησιά τους. Από τη στιγμή που προς το παρόν όλα τα νησιά των Κυκλάδων δεν διαθέτουν συλλόγους στίβου έπρεπε να βρούμε τρόπο συμμετοχής για όλους τους κυκλαδίτες που θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο στίβο και να νιώσουν τη χαρά συμμετοχής σε έναν αγώνα σε στάδιο, και που ξέρετε, μέσα από αυτή τη διαδικασία να ανακαλύψουμε ένα νέο μεγάλο ταλέντο που θα έχει τις δυνατότητες τα επόμενα χρόνια να στεφθεί πανελληνιονίκης.

Φέτος θα διεξαχθούν και δύο αγωνίσματα, η σφαιροβολία και τα 3.000 μέτρα αντρών επιπέδου πανελληνίων αγώνων. Το σκεπτικό μας είναι το εξής:  Δεν έχουν όλοι οι φίλαθλοι της Μυκόνου να παρακολουθήσουν ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα στο ΟΑΚΑ, γιαυτό λοιπόν θα τους δώσουμε μια γεύση από υψηλό επίπεδο αθλητισμού στην ίδια τους την έδρα. Τα δύο αυτά αγωνίσματα, η σφαιροβολία και τα 3.000 μέτρα θα γίνουν με επιλεγμένους αθλητές που θα τους στείλει η ίδια η ομοσπονδία για να αγωνιστούν στη Μύκονο.

Έχουμε προσθέσει και μερικά αγωνίσματα για την πιο μεγάλη κατηγορία, δηλαδή τους παμπαίδες και τις παγκορασίδες Α΄ για να δώσουμε και σε μερικά ακόμη μεγαλύτερα παιδιά την ευκαιρία της αγωνιστικής παρουσίας σε μια περίοδο κατά την οποία υπάρχει έλλειψη αγώνων.

Τέλος, και αυτός επίσης είναι ένας μεγάλος, φιλόδοξος στόχος θέλουμε να κάνουμε τα Δήλεια διεθνή, δηλαδή να εκμεταλλευτούμε τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα του νησιού μας και να φέρουμε σωματεία από το εξωτερικό. Δεν ξέρω αν φέτος θα ευοδωθούν οι προσπάθειες μας αυτές, αλλά πιστεύουμε ότι τα επόμενα Δήλεια όντως θα είναι διεθνή. Είναι μια προσπάθεια πραγματικά καινοτόμος σε πανευρωπαϊκό επίπεδο καθώς κανείς άλλος σύλλογος δεν έχει τολμήσει να κάνει διεθνείς αγώνες για αυτές τις ηλικίες στο στίβο. Και είναι και αρκετά δύσκολο καθώς είναι μεγάλα τα έξοδα μετακίνησης για τις αποστολές του εξωτερικού. Πάντως το Υπουργείο Τουρισμού αναγνωρίζει την προσπάθεια μας και έχει θέσει τους αγώνες υπό την αιγίδα του. 

Κατά τα άλλα τα Δήλεια θα έχουν τον ίδιο χαρακτήρα: ένας αγώνας δηλαδή που θα δώσει χαρά στα παιδιά και θα έχει και στοιχεία θεάματος με πυροτεχνήματα, facepainting, δώρα για τα παιδιά κλπ.

Πόσες συμμετοχές περιμένετε φέτος;

Εχουν ενδιαφερθεί περισσότερα από 30 σωματεία από όλη την Ελλάδα, από την Κέρκυρα, τα Γιάννενα, τα Τρίκαλα, τη Λάρισα, το Σχηματάρι, την Αθήνα, την Καλαμάτα κλπ. Το πόσα από αυτά θα καταφέρουν να έρθουν και μάλιστα σε περίοδο κρίσης είναι ένα ερώτημα. Ένα άλλο στοιχείο που πρέπει να προσέξουμε ως διοργανωτές είναι να μην γιγαντωθούν οι αγώνες και έχουμε ανεξέλεγκτη ροή αθλητών καθώς θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα διαμονής και μετακινήσεων. Μην ξεχνάτε ότι είναι τέλος σεζόν και τα περισσότερα ξενοδοχεία είναι κλειστά. 

Τις δύο προηγούμενες χρονιές τα έξοδα των αγώνων τα είχε επιβαρυνθεί ο ίδιος ο σύλλογος, αλλάζει κάτι φέτος;

Όντως τις δύο προηγούμενες χρονιές το τμήμα στίβου είχε αναλάβει εξ ολοκλήρου τα έξοδα των αγώνων. Από φέτος όμως φαίνεται κάτι να αλλάζει καθώς την προσπάθεια μας τη στηρίζουν τόσο η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου όσο και ο Δήμος Μυκόνου. Επομένως είναι σίγουρο ότι θα έχουμε καλύτερη ποιότητα αγώνων.

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares