Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013 12:48

Εκκίνηση με δύο Κυκλαδίτες στο «Σπάρταθλον»

Ξεκίνησε στις 7 ο αγώνας δρόμου «Σπάρταθλον», που θα διεξαχθεί το διήμερο 27 και 28 Σεπτεμβρίου, με τους αθλητές που συμμετέχουν να κάνουν τη διαδρομή Αθήνα-Σπάρτη, απόσταση 246,3 χιλιομέτρων.

Ο αγώνας, από το 2004,στηρίζεται με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» . Φέτος έχουν δηλώσει συμμετοχή 333 αθλητές και αθλήτριες, από 35 χώρες, εκ των οποίων οι 32 είναι γυναίκες. Η Ελλάδα παίρνει μέρος με 43 δρομείς, ανάμεσα του συμμετέχουν και δύο δρομείς από συλλόγους των Κυκλάδων. Ο Γιώργος Πάνος ο οποίος είναι αθλητής του ΑΟ Μυκόνου, και από τη Πάρο ο Φουρνάρης Μάριος.

Στη διαδρομή, θα λάβουν μέρος και μερικοί από τους κορυφαίους αθλητές των υπεραποστάσεων, όπως οι Ιβάν Γκουντίν , ο οποίος βγήκε πρώτος το 2010 και το 2011, από την Ιταλία, ο Γιούζι Σακάι από την Ιαπωνία και από την Ολλανδία ο Γιαν Άλμπερτ Λάντνικ .

Επίσης, για πρώτη φορά συμμετέχει ο Αμερικανός Μίκαελ Μόρτον, με καταπληκτικές επιδόσεις στις 24 ώρες, καθώς κάλυψε 277,543 χλμ. Στην κατηγορία των γυναικών θα, Σίλβια Λιούμπικς από την Ουγγαρία η οποία ήταν νικήτρια το 2011.

Αξίζει να σημειωθεί πως το "Σπάρταθλον" είναι μοναδικό στον κόσμο και οι νικητές απλά ανταμείβονται με ένα κλαδί ελιά και με λίγο νερό από τον ποταμό Ευρώτα , κερδίζοντας επίσης φυσικά την αξέχαστη εμπειρία της συμμετοχής σε έναν τέτοιο αγώνα που είναι συγκλονιστικός για όλους, καθώς ενώνει τον άνθρωπο με ένα μύθο που ξεπηδάει από τα βάθη της ιστορίας.

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares