Λέσβος: Δεν ξεκινούν τα πρωταθλήματα αν δεν αδειοδοτηθούν τα γήπεδα

Λέσβος: Δεν ξεκινούν τα πρωταθλήματα αν δεν αδειοδοτηθούν τα γήπεδα

Αναβολή επ' αόριστον στα πρωταθλήματα μπάσκετ αποφάσισε η ΤΕ ΕΟΚ Λέσβου, κατά τη γενική συνέλευση των σωματείων της, που πραγματοποιήθηκε στις 12 Αυγούστου.

Η διοργανώτρια αρχή και οι ομάδες ζητούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες να ελεγχθούν όλα τα ανοικτά γήπεδα όπου διεξάγονται αγώνες, όπως και το Κλειστό Γυμναστήριο Νεάπολης και να δοθούν άδειες καταλληλότητας - λειτουργίας. 

Μετά το τραγικό συμβάν της Χίου, όπου ένας νεαρός έχασε τη ζωή του όταν έπεσε πάνω του η μπασκέτα ανοικτού γηπέδου, οι άνθρωποι του αθλήματος στη Λέσβο ζητούν από τους δύο δήμους πλέον να ελέγξουν και να συντηρήσουν τους χώρους άθλησης, προκειμένου να αποφευχθεί μια νέα τραγωδία. 

Αναλυτικά: "Τη Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019 το απόγευμα διοργανώθηκε στη Μυτιλήνη η ετήσια συνέλευση των σωματείων της δύναμης της Τοπικής Επιτροπής Ε.Ο.Κ. Λέσβου στην οποία συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη Λεσβιακή Καλαθοσφαίριση. Στη συνέλευση κυριάρχησε το πρόβλημα της παντελούς έλλειψης γηπέδων μπάσκετ, η χρήση του μοναδικού στο νησί κλειστού γυμναστηρίου Νεάπολης και κάποιων σχολικών γηπέδων τα οποία καλύπτουν τις ανάγκες των σωματείων. Συζητήθηκε, επίσης, ο τρόπος διοργάνωσης των πρωταθλημάτων και η ομαλή εξέλιξή των αγώνων λόγω των καιρικών συνθηκών.

Μετά από τον προβληματισμό που αναπτύχθηκε και σε συνδυασμό με τους κινδύνους που εγκυμονούν για τα παιδιά στα γήπεδα της Λέσβου από την εγκατάλειψη και τον πλημμελή έλεγχο και συντήρηση μετά δε από το θανατηφόρο συμβάν σε γήπεδο της Χίου, οι εκπρόσωποι των σωματείων αποφάσισαν να εκδοθεί επιστολή από την Τ.Ε. ΕΟΚ Λέσβου που να ενημερώνει για την ακαταλληλότητά τους, προς τους δύο Δήμους του νησιού μας.

Παράλληλα αποφάσισαν «ομόφωνα» την αναστολή επ’ αόριστον όλων των πρωταθλημάτων αγωνιστικής περιόδου 2019 – 2020 έως ότου οι αρμόδιες υπηρεσίες των δύο δήμων της Λέσβου εκδώσουν άδειες καταλληλότητας και λειτουργίας τόσο του κλειστού Νεάπολης όσο και των ανοικτών γηπέδων Παναγιούδας, Πλωμαρίου, Καλλονής, Μηθύμνης, Σκοπέλου, 2ου Λυκείου Μυτιλήνης, 5ου Γυμνασίου Μυτιλήνης τα οποία χρησιμοποιούν τα σωματεία για προπονήσεις και επίσημους αγώνες.

Δυστυχώς όταν σε ολόκληρη την Ελλάδα οι αγώνες όλοι διεξάγονται σε κλειστά γυμναστήρια με την απαραίτητη από το νόμο «άδεια λειτουργίας» εμείς στη Λέσβο σαν φτωχοί συγγενείς υπομένουμε και περιμένουμε μήπως και βρέξει «γυμναστήρια». Η υπομονή μας εξαντλήθηκε. Δεν θα βάλουμε ακόμη μία χρονιά σε κίνδυνο τους εκατοντάδες αθλητές και αθλήτριες παίζοντας σε ακατάλληλα γήπεδα."

Πηγή: sportlesvos.gr

επιστροφή στην κορυφή

Με Πλατανιά στην 4η φάση του Κυπέλλου ο Πανθηραϊκός

Ο κατά δύο κατηγορίες ανώτερος, Πλατανιάς (super league 2) θα...

Αποφασίζουν αν θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα Παλαιμάχων οι Βετεράνοι της Μήλου

Συνάντηση προκειμένου να αποφασιστεί η συμμετοχή ή όχι στο πρωτάθλημα...

Τσιούλος στη... φαρέτρα της Θύελλας Καμαρίου

Στη Θύελλα Καμαρίου ο προγραμματισμός ξεκίνησε από τις αρχές Ιουνίου...

Πάρε μέρος στο παιχνίδι, γίνε διαιτητής!

Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στην σχολή διαιτησίας που σκοπεύει...

Μετά το ματς με τον Ιερόθεο επιστροφή στη Μύκονο για την Άνω Μερά

Συμπληρώνει σχεδόν δυο μήνες μακριά από τη Μύκονο η ομάδα...

Πανθηραϊκός-ΟΦ Ιεράπετρας 0-0 [5-4 πεν.] [highlights]

Δείτε τις καλύτερες στιγμές από το παιχνίδι του Πανθηραϊκού με...

Ιέραξ Μήλου: Ανακοίνωση για την ακαδημία

Το  Α.Σ. Πλακών Μήλου «Ο ΙΕΡΑΞ» συνεχίζοντας τη σταθερή  πορεία...

Το Πανθηραϊκός - ΟΦ Ιεράπετρας μέσα από 929 φωτοστιγμές

Δείτε 929 φωτογραφίες από την αναμέτρηση Πανθηραϊκός - ΟΦ Ιεράπετρας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (2)

Αποφασίζουν αν θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα Παλαιμάχων οι Βετεράνοι της Μήλου

Συνάντηση προκειμένου να αποφασιστεί η συμμετοχή ή όχι στο πρωτάθλημα παλαιμάχων που έχει εξαγγείλει η ΕΠΣ Κυκλάδων θα πραγματοποιήσουν την...

Τσιούλος στη... φαρέτρα της Θύελλας Καμαρίου

Στη Θύελλα Καμαρίου ο προγραμματισμός ξεκίνησε από τις αρχές Ιουνίου με επιμονή και υπομονή.