×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 654

Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2016 13:08

Ο Σούπερ σταρ Φερνάντο Ρεδόντο κρεμάει τα παπούτσια του!

Σαν σήμερα, το 2004, ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Αργεντινούς ποδοσφαιριστές είπε «adiós» στην ενεργό δράση!

Ο λόγος για τον μέσο Φερνάντο Ρεδόντο, ο οποίος, μην μπορώντας να ξεπεράσει τους σοβαρούς τραυματισμούς που τον είχαν αφήσει για μεγάλο διάστημα εκτός δράσης, αποφάσισε να κρεμάσει τα παπούτσια του σε ηλικία 34 ετών.

Γεννημένος στις 6 Ιουνίου του 1969 ο 29 φορές διεθνής άσος ξεκίνησε την καριέρα του το 1985 στην Αρχεντίνος Τζούνιορς. Πέντε χρόνια αργότερα μετακινήθηκε στην ισπανική Τενερίφε, όπου έμεινε τέσσερα χρόνια «χτίζοντας» το όνομά του.

Επόμενος «σταθμός» του ήταν η Ρεάλ Μαδρίτης, στην οποία ομολογουμένως πέρασε τα καλύτερα έξι χρόνια της σταδιοδρομίας του, λάμποντας στα ισπανικά και ευρωπαϊκά γήπεδα και κερδίζοντας εγχώριους και διεθνείς τίτλους.

Το καλοκαίρι του 2000 μετακόμισε στη Μίλαν (γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των φίλων της Ρεάλ), αντί του τεράστιου για την εποχή ποσού των 15 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, σε μία από τις πρώτες προπονήσεις του με τους «ροσονέρι» υπέστη πολύ σοβαρό τραυματισμό τον οποίο δεν κατάφερε ποτέ να ξεπεράσει μένοντας μάλιστα πολύν καιρό εκτός δράσης.

Έτσι, φόρεσε μόνο σε 16 αγώνες τη φανέλα της ιστορικής ιταλικής ομάδας (δίχως να σκοράρει), ενώ αποφάσισε και να μην... πληρώνεται από αυτήν αφού δεν ήταν σε θέση να της προσφέρει αγωνιστικά! Το 2004, όπως προείπαμε, αποσύρθηκε από τα γήπεδα.

Ο Φερνάντο Ρεδόντο κατέγραψε 65 παρουσίες και ένα γκολ με την Αρχεντίνος Τζούνιορς, 103 συμμετοχές και οκτώ τέρματα με την Τενερίφε και 165 εμφανίσεις (με τέσσερα γκολ) με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Χάρηκε την κατάκτηση δύο πρωταθλημάτων, ενός ισπανικού Σούπερ Καπ, δύο Τσάμπιονς Λιγκ (1998, 2000) και ενός Διηπειρωτικού Κυπέλλου (1998) με τη Ρεάλ Μαδρίτης και ενός πρωταθλήματος, ενός ιταλικού Κυπέλλου και ενός Τσάμπιονς Λιγκ (2003) με τη Μίλαν.

Επίσης, βοήθησε την Εθνική Αργεντινής να κάνει δικό της το Κόπα Αμέρικα του 1993.

Κατηγορία Σαν σήμερα

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares