×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 654

Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017 21:46

Ο ''δικός μας'' Φάνης Χριστοδούλου έγινε 52! [pics-vid]

Τον Φάνη Χριστοδούλου χαιρόσουν να τον βλέπεις να παίζει, να ντριμπλάρει, να ποστάρει, να πασάρει και να λέει ατάκες που έγραψαν ιστορία.

Μέλος, μόλις στα 22 του, της αγαπημένης Εθνικής που σήκωσε το Ευρωμπάσκετ του 1987 και πήρε τη 2η θέση σε αυτό του 1989.

Μέλος, επί 14 συναπτά έτη, του Πανιώνιου που έπαιζε πανέμορφο μπάσκετ και σήκωσε το Κύπελλο του 1991.

Μέλος του Παναθηναϊκού που κατέκτησε το Πρωτάθλημα του 1998 με τον Ντίνο Ράτζα να δηλώνει: «Χαίρομαι να παίζω μπάσκετ, γιατί έχω τον Φάνη να μου πασάρει»

Μετά το τέλος της καριέρας του ο Φάνης Χριστοδούλου έγινε συμπατριώτης μας! Κυκλαδίτης καθώς μετακόμισε με τη σύζυγο του και τις τρεις κόρες τους στην Πάρο, όπου και ζουν μέχρι σήμερα.

Ελπίζουμε κάποια στιγμή να τον δούμε να μεταλαμπαδεύει τις γνώσεις του στα παιδιά του νησιού!

Σήμερα ο Φάνης έγινε 52 ετών και του ευχόμαστε χρόνια πολλά και να είναι πάντα δυνατός και υγιής! 

854876.jpg

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Ο Φάνης Χριστοδούλου (Δάφνη Αττικής, 22 Μαΐου 1965) είναι Έλληνας πρώην καλαθοσφαιριστής και αποτελεί μια σημαντική μορφή για την ιστορία του αθλήματος στην Ελλάδα. Αδελφός του είναι ο επίσης πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής Χρήστος Χριστοδούλου.

Η καταγωγή του είναι από Ροζενά Κορινθίας. Το προσωνύμιο Μπέμπης δεν άργησε να του κολλήσει και παρέμεινε μέχρι το τέλος της καριέρας του. Ο "Μπέμπης" μεγάλωσε και μπήκε στο Ελληνικό Hall Of Fame του Μπάσκετ και μάλιστα είναι υποψήφιος μαζί με τους Παναγιώτη Γιαννάκη, Παναγιώτη Φασούλα, Γιώργο Κολοκυθά για να ακολουθήσει τον Νίκο Γκάλη στην ένταξη του FIBA Hall Of Fame.

Ο Φάνης Χριστοδούλου ήταν ένας μπασκετμπολίστας που μπορούσε να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις κατά τη διάρκεια του αγώνα (παλαιότερα στην μπασκετική ορολογία της χώρας μας για να αποδοθεί αυτός ο όρος χρησιμοποιούταν η λέξη "ταλέντο"; στην πορεία όμως άλλαξε σημασία και χρησιμοποιείται ευρέως για κάποιον χαρισματικό παίχτη νεαρής ηλικίας. Ενώ στα αγγλικά ο όρος που χρησιμοποιείται για να αποδοθεί η αρχική σημασία του "ταλέντου" είναι "all-around-player") Ήταν ασυναγώνιστος στη θέση του φόργουορντ αλλά και ως πάουερ φόργουορντ, όμως όταν χρειάζόταν μπορούσε να γίνει ένας εξίσου καλός πλέι μέικερ ή σούτιγκ γκαρντ αλλά και ένας αξιόμαχος σέντερ (έστω και με δυσκολία λόγω ύψους). Πολλοί τον συνέκριναν με τον Τσαρλς Μπάρκλεϊ.

ag21.png

Καριέρα

Ξεκίνησε την μπασκετική του καριέρα από το σωματείο της Δάφνης, πριν μεταπηδήσει στον Πανιώνιο και γίνει ο ηγέτης της ομάδας για πολλά χρόνια. Το 1989 επιλέχθηκε από τους Ατλάντα Χωκς στο νούμερο 96 του ντραφτ αλλά ποτέ δεν πήρε τη μεγάλη απόφαση για να παίξει στον NBA. Στον "ιστορικό" αγωνίστηκε για 13 συνεχόμενες χρονιές και έγινε ταυτόσημο με τον μπασκετικό Πανιώνιο που φιγουράριζε στις 4 καλύτερες ομάδες της χώρας με εξαίρεση την τελευταία χρονιά του "μπέμπη" στους ""κυανέρυθρους"" όπου έμειναν εκτος play-off μετά από πάρα πολλά χρόνια. Με τον Πανιώνιο κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας το 1991 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (73-70) με αντίπαλο τον τότε κάτοχο του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης ΠΑΟΚ

Στην Ευρώπη η μεγαλύτερη διάκριση του Φάνη σε συλλογικό επίπεδο ήταν η πορεία μέχρι τον ημιτελικό του Κυπέλλου Κόρατς το 1994 όπου απεναντί του βρέθηκε πάλι ο ΠΑΟΚ όμως δεν επαναλήφθηκε το 1991 και οι "ασπρόμαυροι" προκρίθηκαν και στην συνέχεια κατέκτησαν το τρόπαιο στον τελικό.

Στο τέλος της καριέρας του, πήγε στον Παναθηναϊκό, τον οποίο βοήθησε να κατακτήσει το Πρωτάθλημα Ελλάδας (1998) μετά από 14 χρόνια, και με τον οποίο κατέκτησε το μοναδικό τρόπαιο που έλειπε από την πλούσια καριέρα του "μπέμπη". Μετά το τέλος αυτής της σεζόν, το καλοκαίρι του 1998 ανακοίνωσε την οριστική του αποχώρηση από το άθλημα, μιας και οι χρόνιοι τραυματισμοί δεν του επέτρεπαν να συνεχίσει να αγωνίζεται ανταγωνιστικά. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Φάνης απο πολύ νωρίς αγωνιζόταν με πρόβλημα και στα δύο γόνατα (δεν αποχωριζόταν ποτέ τις επιγονατίδες) και παρά τις καταχρήσεις που πολλοί υποστηρίζουν ότι έκανε δεν μετακόμισε ποτέ από την λίστα των κορυφαίων καλαθοσφαιριστών στην Ευρώπη.

 fanis1.jpg

-

Κατηγορία Σαν σήμερα

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares