Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017 23:38

Κώστας Μανωλάς: Το πιο λαμπρό αστέρι…

Στις 14 Ιουνίου του 1991 ήρθε στον κόσμο ο Ναξιώτης Κώστας Μανωλάς, που στα 25 του χρόνια έχει καταφέρει να γίνει ο σπουδαιότερος ποδοσφαιριστής που έχει αναδείξει το Αιγαίο και ένας από τους παίκτες που παρά τα 25 του χρόνια έχει κάνει σπουδαία καριέρα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Ο Κώστας Μανωλάς, είναι ένα «Ναξιωτόπουλο» που αγαπά υπερβολικά τον τόπο του, τον οποίο επισκέπτεται με την πρώτη ευκαιρία. Άλλωστε είναι ο τόπος που πρωτοκλώτσησε το τόπι χωρίς όμως τότε να γνωρίζει ο ίδιος και η οικογένεια του ότι θα ακολουθούσε μία τόσο σπουδαία και σημαντική καριέρα.

Η πρώτη του συμμετοχή σε επίσημο αγώνα, ήταν με τη φανέλα του Πανναξιακού, αλλά το ταλέντο του αποδείχτηκε με το καλημέρα τόσο μεγάλο, που ήταν πολύ δύσκολο να τον κρατήσει στα τοπικά πρωταθλήματα.

Ο Κώστας, πάλεψε και κοπίασε πολύ για να κατακτήσει ότι έχει καταφέρει μέχρι σήμερα.  Έπαιξε για πρώτη φορά στην Εθνική Ανδρών σε φιλικό αγώνα με την Ελβετία (0-0) στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» στις 6 Φεβρουαρίου 2013.

Ο διεθνής στόπερ έχει έως σήμερα 29 συμμετοχές με την Εθνική Ομάδα και είναι ανιψιός του Στέλιου Μανωλά, ο οποίος έχει διαγράψει μεγάλη καριέρα στην Εθνική Ομάδα και έχει διατελέσει ομοσπονδιακός τεχνικός των Ελπίδων.

Καριέρα

Θρασύβουλος

Ξεκίνησε την επαγγελματική καριέρα του ως ποδοσφαιριστής το 2008 στον Θρασύβουλο Φυλής, όπου εκείνη την περίοδο (2008-09) αγωνιζόταν στη Σούπερ Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία του. Την αμέσως επόμενη περίοδο πήρε μεταγραφή στην ΑΕΚ.

ΑΕΚ

Στην ΑΕΚ καθιερώθηκε γρήγορα στη βασική ενδεκάδα. Στα τρία χρόνια παραμονής του στην ομάδα, κατέκτησε έναν τίτλο και συγκεκριμένα το Κύπελλο Ελλάδας την περίοδο 2010-11.

Ολυμπιακός

Το καλοκαίρι του 2012 αποκτήθηκε ως ελεύθερος από τον Ολυμπιακό,  με τον οποίο στην πρώτη του χρονιά κατέκτησε το νταμπλ, συμμετέχοντας σε 24 αγώνες πρωταθλήματος και πετυχαίνοντας ένα τέρμα (στην εντός έδρας αναμέτρηση εναντίον της Ξάνθης).

Την επόμενη χρονιά πολλά δημοσιεύματα ανέφεραν πως σύλλογοι από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης ενδιαφέρονται για την απόκτησή του, κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη και ο ίδιος παρέμεινε στον Ολυμπιακό, όντας πλέον βασικό και σχεδόν αναντικατάστατο μέλος της αμυντικής γραμμής, όπου κατέκτησε το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα, έχοντας 25 συμμετοχές στη διοργάνωση και τρία τέρματα.

Αξιοσημείωτη ήταν και η προσφορά του στους ευρωπαϊκούς αγώνες του Ολυμπιακού για το Τσάμπιονς Λιγκ, όπου στη φάση των ομίλων σημείωσε δύο τέρματα, στις αναμετρήσεις εναντίον της Μπενφίκα (εντός έδρας) και της Παρί Σεν Ζερμέν (εκτός έδρας), βοηθώντας τα μέγιστα στην πρόκριση της ομάδας του στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Στις 22 Μαρτίου 2014 έγινε γνωστό από τη διοίκηση του συλλόγου πως το συμβόλαιό του ανανεώθηκε για έναν επιπλέον χρόνο, μέχρι το καλοκαίρι του 2017.

Ρόμα

Στις 26 Αυγούστου 2014 ανακοινώθηκε η μεταγραφή του στην ιταλική Ρόμα, με την οποία υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας.  Το κόστος της μεταγραφής του έφτασε τα 13 εκατομμύρια ευρώ, γεγονός που την καθιστά δεύτερη ακριβότερη μεταγραφή Έλληνα ποδοσφαιριστή όλων των εποχών, πίσω από αυτήν του Κώστα Μήτρογλου στη αγγλική Φούλαμ (έναντι 15,2 εκ. ευρώ) από τον Ιανουάριο του 2014.

Το sportcyclades.gr εύχεται στον Κώστα να είναι πάντα γερός για να χαρίζει υπερηφάνεια στο νησί του και τις Κυκλάδες!

Κατηγορία Σαν σήμερα

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares