Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017 16:20

Το «Βατερλό» του Μπάτζιο και το 4ο τρόπαιο στη Βραζιλία

Στις 17 Ιουλίου του 1994, βρέθηκαν αντιμέτωπες στο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, οι δύο ισχυρότερες Εθνικές ομάδες του θεσμού, Βραζιλία και Ιταλία.

Η Βραζιλία απέκλεισε τις ΗΠΑ, την Ολλανδία και τη Σουηδία, ενώ η Ιταλία άφησε εκτός θεσμού την Ισπανία και, την έκπληξη της διοργάνωσης, τη Βουλγαρία. Αν και οι δύο ομάδες δεν πρόσφεραν το αναμενόμενο θέαμα, καθώς στη κανονική της διάρκεια η αναμέτρηση έληξε με σκορ 0-0, ο τελικός του ’94, αποτελεί τον πρώτο του θεσμού που καθορίστηκε στα πέναλτι.

Στη δραματική εκείνη διαδικασία, η Βραζιλία στέφθηκε πρωταθλήτρια κόσμου με 3-2, όταν ο θρυλικός Ιταλός στράικερ, Ρομπέρτο Μπάτζιο, αστόχησε και χάρισε τη νίκη στους «σελεσάο».

Είναι το μοναδικό παιχνίδι στην Ιστορία του ποδοσφαίρου σε τόσο υψηλό επίπεδο που όλοι το μνημονεύουν μόνο για ένα χαμένο πέναλτι! Κανείς δεν μιλάει για τον υπόλοιπο τελικό όπου μετά από ένα πολύ κακό ματς που έγινε μέσα στο ...λιοπύρι (για τηλεοπτικούς λόγους) οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0.

Κανείς δεν αναφέρεται στην υπόλοιπη διαδικασία των πέναλτι όπου αστόχησαν οι Σάντος (Βραζιλία) και Μπαρέζι, Μασάρο (Ιταλία), οδηγώντας τον Ρομπέρτο Μπάτζο στο τελευταίο πέναλτι της Ιταλίας με το σκορ στο 3-2 υπέρ της Σελεσάο.

Όλοι έχουν στο μυαλό τους την σκηνή με τον "μικρό Βούδα", ήρωα της Σκουάντρα Ατζούρα σε εκείνο το Μουντιάλ, να στήνει την μπάλα στην άσπρη βούλα και να την στέλνει στις κερκίδες του Rose Bowl κοιτώντας αποσβολωμένος το έδαφος.

World_Cup_1994.jpg

Αυτό ήταν το τέταρτο Παγκόσμιο Κύπελλο για την Εθνική Βραζιλίας και έσπασε νέο ρεκόρ για τη διοργάνωση. Ήταν επίσης ο πρώτος τελικός στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπου μια ομάδα κατέκτησε το τρόπαιο χωρίς να σκοράρει στη κανονική διάρκεια και στη παράταση.

Κατηγορία Σαν σήμερα

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares