Τρίτη, 02 Φεβρουαρίου 2021 17:10

Θωμάς Μακρής: Η FL έπρεπε να έχει αρχίσει με τη SL2

Στο ραδιόφωνο του ΒΟΛΟΣ 98.6 FM και στην εκπομπή «Clasico» φιλοξενήθηκε ο Θωμάς Μακρής, ο οποίος τοποθετήθηκε σε όλα τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν τους ερυθρόλευκους αλλά και όλη την κατηγορία της Football League.

O τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου συντάχθηκε με την απόφαση της αναδιάρθρωσης και τόνισε πως από τη στιγμή που θα ανάψει το πράσινο φως για προπονήσεις, θα χρειαστεί ένα διάστημα τουλάχιστον ενός μήνα για να μπουν οι ποδοσφαιριστές σε αγωνιστικές υποχρεώσεις χωρίς προβλήματα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Θωμά Μακρή στον ΒΟΛΟΣ 98.6 FM (απόδοση: goalpost):

«Είναι μια περίεργη κατάσταση. Αυτό που ζούμε εδώ και καιρό, να μην γνωρίζει κανείς πότε ξεκινάει το πρωτάθλημα, ή αν θα ξεκινήσουν οι προπονήσεις για να ξεκινήσει και το πρωτάθλημα, είμαστε ακόμη στα τυφλά. Γίνονται ενέργειες, αλλά παραμένουν ενέργειες που δεν βλέπω να υλοποιούνται άμεσα ώστε να δοθεί μια επίσημη έναρξη των προπονήσεων και μετά των αγώνων. Είναι πρωτόγνωρες οι καταστάσεις, έχουμε τόσο καιρό χωρίς επίσημο παιχνίδι, ιδίως αυτή η κατηγορία. Πρόσφατα ξεκίνησε και η Super League 2, κι αν θέλετε εμένα αυτό το κομμάτι με βρίσκει αντίθετο, έπρεπε να είχε ξεκινήσει μαζί με τη Football League, καθώς είναι ενιαίος συνεταιρισμός. Πιστεύω ότι έγινε ένας λάθος χειρισμός, αλλά υπάρχουν περιθώρια να βελτιωθεί αυτή η κατάσταση.

Όντως η Γ’ Εθνική λογίζεται ως ερασιτεχνική αλλά να μην ξεχνάμε πως κι εκεί οι περισσότερες ομάδες λειτουργούν επαγγελματικά, ειδικά αυτές που θέλουν να κάνουν μια πορεία και να έχουν μια σταθερότητα στη Γ’ Εθνική. Και σ’ αυτή την κατηγορία υπάρχουν πολλά έξοδα. Δεν έχουν υπογράψει υγειονομικό πρωτόκολλο, αλλά όλο το ποδόσφαιρο είναι γύρω από τους λοιμωξιολόγους που έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Πιστεύω να δοθεί άμεσα μια λύση για όλες τις ομάδες, γιατί αν δεις την καθημερινότητά μας λες πώς γίνεται να κολλάει ο ιός σ’ ένα γήπεδο και από την άλλη να δεις τι γίνεται στις τράπεζες, τα μάρκετ, στα λεωφορεία, παντού…»

«Σύμφωνοι με το νομοσχέδιο της αναδιάρθρωσης»

«Καταρχήν να ξεκαθαρίσω ότι το νομοσχέδιο της αναδιάρθρωσης με βρίσκει σύμφωνο, όσον αφορά το κομμάτι για το ποιες είναι οι πραγματικές ομάδες, ποιες είναι αυτές που μπορούν όντως να είναι στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, όχι ομάδες φαντάσματα, όχι ομάδες φωτοβολίδες δύο τριών χρόνων και μετά να εξαφανίζονται. Εμάς μας βρίσκει σύμφωνους αυτό το κομμάτι ως προς την αναδιάρθρωση να υπάρχουν πραγματικές ΠΑΕ, που θα μπορούν να ανταποκριθούν και να λειτουργήσουν σωστά ως μία επαγγελματική ομάδα. Από εκεί και πέρα δεν έχει γίνει γνωστό πώς θα γίνει αυτή η ενιαία Β’ Εθνική, με δύο ομίλους; Με έναν όμιλο; Με αυτές τις ομάδες που μπορούν να υπάρχουν σ’ αυτό; Γιατί αλλάζουν τα μετοχικά, αλλάζουν οι δαπάνες, μιλάμε για τελείως διαφορετικά μπάτζετ. Σ’ αυτό το κομμάτι θα πω για τι δική μας την ομάδα προσανατολίζεται και ήδη έχει κάνει τον προγραμματισμό της και είμαστε πολύ κοντά σ’ αυτό που έχει βγάλει ο υφυπουργός, ώστε η επόμενη ημέρα να μας βρει έτοιμους σ’ αυτή τη νέα κατηγορία, που μην ξεχνάτε ότι εμείς σαν Ολυμπιακός την δικαιούμαστε γιατί όταν κατακτήσαμε το πρωτάθλημα δεν την πήραμε».

«Πιστεύω πως η ΕΠΟ θα αποφασίσει για πρωτάθλημα δύο ομίλων»

«Θεωρητικά πιστεύω πως η απόφαση της ΕΠΟ θα είναι για δύο ομίλους. Θα δοθεί η δυνατότητα πιστεύω στις ομάδες που αυτή τη στιγμή μετέχουν στη Football League, αν θα μπορούν να είναι μέλη στην ενιαία Β’ Εθνική. Υπάρχει ένα σενάριο που μπορεί να ξεκινήσει ένα πρωτάθλημα που να μην ολοκληρωθεί ποτέ, να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί.

Ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει πώς θα γίνει η ενιαία Β’ Εθνική. Εμείς καταρχάς είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Θέλουμε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Πιστεύουμε στην ομάδα μας, θέλουμε να αγωνιστούμε, να βγούμε πρωταθλητές και να ανεβούμε την κατηγορία. Αν αυτό δεν συμβεί και υπάρξει αναδιάρθρωση δεν ξέρω ποιο θα είναι το σκεπτικό του Υπουργού, της ΕΠΟ ή οποιουδήποτε άλλου αρμόδιου οργάνου. Δεν ξέρω πώς θα γίνει, με πόσες ομάδες και με ποια κριτήρια, ποιες θα επιλεγούν και ποιες όχι».

– Στην ερώτηση αν η διοργανώτρια αποφασίσει να ισχύσει η υπάρχουσα προκήρυξη που αναφέρει ότι προβιβάζονται δύο από κάθε όμιλο ποια είναι η θέση του Ολυμπιακού Βόλου: Θα τη δεχτεί ως απόφαση ή θα αντιδράσει ώστε να παρθεί μια πιο δίκαιη απόφαση και να μην υποβιβαστούν στη Γ’ Εθνική οι υπόλοιπες 16 ομάδες; Ο Θωμάς Μακρής απάντησε:
«Αυτή είναι μια απάντηση που πρέπει να τη δώσει η διοίκηση. Το έχουμε συζητήσει αλλά εγώ δεν μπορώ να εκφράσω αυτή την άποψη δημόσια».

– Αν την Παρασκευή οι λοιμωξιολόγοι ανάψουν το πράσινο φως να αρχίσουν προπονήσεις στη Football League, πόσο χρονικό διάστημα χρειάζεται μια ομάδα για να μπει στο πρωτάθλημα χωρίς προβλήματα;

«Αυτή η επανέναρξη θα είναι πιο δύσκολη και από την προηγούμενη παύση που είχαν οι ομάδες. Διότι οι ποδοσφαιριστές είναι σχεδόν έναν χρόνο χωρίς αγωνιστικές υποχρεώσεις και τρεις μήνες χωρίς ομαδικές προπονήσεις. Θα χρειαστεί πάνω από ένα μήνα προπονήσεις για να μπουν στο πρωτάθλημα οι ποδοσφαιριστές. Κι ο μήνας θεωρώ πως είναι λίγος».

– Αν αυτό που γίνεται στη SL2 είναι προβληματικό όσον αφορά τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι μετά από μία μεγάλη αδράνεια καλούνται να παίζουν αγώνες κάθε τρεις μέρες;

«Αν παρατηρήσετε αυτή τη κατηγορία θα δείτε πολλούς ποδοσφαιριστές που έχουν “μπουκώσει”. Αυτό συμβαίνει γιατί είναι ένας οργανισμός που βρίσκονταν σε αδράνεια μπήκε σε φουλ ρυθμούς. Είναι πολύ δύσκολο».

ΠΗΓΗ: liganews.gr

Κατηγορία SUPER LEAGUE 2

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares