Πέμπτη, 04 Φεβρουαρίου 2021 13:47

Μιχάλης Χατζηνικήτας: Σαν παράγοντας και νησί που είμαι καλύτερα να μην ξεκινήσει η Football League

O πρόεδρος και μεγαλομέτοχος του Ιάλυσου Μιχάλης Χατζηνικήτας τοποθετήθηκε στο sdna.gr για την μη έναρξη του πρωταθλήματος της Football League, το θέμα της αναδιάρθρωσης, το πως βιώνουν την κατάσταση οι παράγοντες και οι παίκτες, αλλά και για το μεγάλου πρόβλημα της κατηγορίας.

Πάντως, ο ίδιος ως πρόεδρος νησιωτική ομάδας τάχθηκε υπέρ του να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο sdna:

Για το γεγονός ότι δεν έχει αρχίσει το πρωτάθλημα της Football League

«Το ότι δεν έχει αρχίσει το πρωτάθλημα της Football League είναι τραγικό. Από την στιγμή που ξεκίνησε η Super League 2 έπρεπε να έχει ξεκινήσει και η Football League. Από την στιγμή δηλαδή, που το υγειονομικό πρωτόκολλο το υπέγραψαν όλες οι ομάδες και είναι το ίδιο πρωτόκολλο έπρεπε η πολιτεία να ξεκινήσει και την Football League».

Για το αν πρέπει να αρχίσει άμεσα το πρωτάθλημα

«Εκεί που έχουμε φτάσει και καθημερινά αυξάνονται τα κρούσματα, πάνω απ΄όλα έχει να κάνει με την υγεία του κόσμου. Δεν ξέρω αν ημερομηνιακά μπορεί να αρχίσει και να τελειώσει. Δεν αρκεί να ξεκινήσουν οι ομάδες τις προπονήσεις. Μπορεί να δοθεί το πράσινο φως να ξεκινήσουν οι προπονήσεις, να πληρώσουν οι ομάδες τα μοριακά τεστ και σε 3 εβδομάδες να έχουν πάλι ολικό lockdown. Πιστεύω ότι ο χρόνος για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα έχει περάσει. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να ξεκινήσει με τα κρούσματα και την κατάσταση όλη αυτή που διαβάζουμε καθημερινά. Για μεταλλάξεις του ιού, για κρούσματα, για κόκκινες περιοχές όπως είναι η Αττική. Πως θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα, όταν πάμε για ένα τρίτο lockdown. Βάσει βέβαια με αυτά που λένε οι επιστήμονες».

Για το αν αποτελεί «αδικία» το γεγονός ότι η Super League και η Super League 2 παίζουν και δεν παίζει η Football League

«Αδικία. Σίγουρα πρέπει να παίζεται ποδόσφαιρο, αλλά σίγουρα δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε κιόλας όλες τις παραμέτρους, τις συνθήκες αυτές που είπα πριν. Ξεκινάμε να παίξουμε ένα πρωτάθλημα. Έχουμε ένα τηλεοπτικό 20.000 ευρώ και τα έξοδα που έχουν οι ομάδες είναι μίνιμουμ 300-400.000. Δεν έχει λυθεί το ασφαλιστικό των παικτών. Δεν έχουν λυθεί όλα αυτά. H Football League έχει πολύ μεγάλη διαφορά από την Super League 2. Αδικία θεωρώ ότι δεν είναι το γεγονός, ότι δεν παίζει αυτή τη στιγμή. Αδικία είναι το γεγονός, ότι ενώ είναι 2 κατηγορίες πολύ κοντά σε μπάτζετ, η Super League 2 έχει ένα τηλεοπτικό επταπλάσιο – οκταπλάσιο από αυτό της Football League. Ενώ οι ομάδες παίρνουν κατά μέσο όρο 200-250.000, κάθε ομάδα της Super League 2, η Football League παίρνει στις 25.000. Δέκα φορές επάνω».

Για την οικονομική κατάσταση, αλλά και τις δυσκολίες που υπάρχουν στις ομάδες, λόγω της μη έναρξης του πρωταθλήματος

«Εμείς σαν Football League, δεν έχουμε έσοδα από πουθενά σε σχέση με την Super League 2.Το τηλεοπτικό συμβόλαιο είναι πάρα πολύ μικρό, ενώ τα έξοδα πάρα πολύ μεγάλα. Δεν έχουμε διαρκείας, δεν έχουμε κόσμο στο γήπεδο. Δεν έχουμε χορηγίες από πουθενά. Αυτή η κατηγορία είναι μόνο έξοδα… όσο αφορά τους παράγοντες».

Για το πως βλέπει ο ίδιος την κατάσταση

«Θεωρώ ότι η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη, όσο αφορά δηλαδή το αν θα ξεκινήσει ή δεν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Σαν παράγοντας και νησί που είμαι καλύτερα να μην ξεκινήσει γιατί εγώ σαν νησί, δεν μπορώ να παίζω Τετάρτη-Κυριακή. Δεν μπορώ να είμαι 4 φορές την εβδομάδα, μέσα στα καράβια και τα αεροπλάνα. Δεν μπορεί να αντέξει η ομάδα, όλη αυτή την ταλαιπωρία και όλες οι νησιωτικές ομάδες. Τώρα όσο αφορά τους ποδοσφαιριστές είναι άδικο γιατί έχουν οικογένειες και θα ήταν καλό η κυβέρνηση, να κρατήσει την αναστολή για όλες αυτές τις οικογένειες, τουλάχιστον μέχρι την λήξη των συμβολαίων τους. Εφόσον δε ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Εάν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, οι μόνοι χαμένοι θα είναι οι παράγοντες. Αλλά έτσι κι αλλιώς είμαστε χαμένοι, γιατί ήδη έχουμε ξοδέψει λεφτά, ήδη έχουμε δώσει προκαταβολές, ήδη έχουμε πληρώσει τα παράβολα, τα πάντα όσον αφορά μία επαγγελματική ομάδα, για την έναρξη του πρωταθλήματος».

Για την κατάργηση της Football League αλλά και την αναδιάρθρωση

«Όσον αφορά την αναδιάρθρωση είναι αυτό, που ζητούσαμε όλες οι ομάδες της Football League, πριν από το καλοκαίρι. Είμαι υπέρ της αναδιάρθρωσης, υπέρ της κατάργησης της Football League, αλλά θα πρέπει η τοποθέτηση του υπουργού να είναι πιο ξεκάθαρη, για να ξέρουν οι ομάδες ακριβώς. Τα κριτήρια που είπε είναι μόνο αυτά, που πρέπει να δώσουν οι παράγοντες. Αυτά που θα πάρουν οι παράγοντες ποια θα είναι; Θα έχει έσοδα, θα υπάρχει τηλεοπτικό συμβόλαιο; Τι θα δώσουν οι στοιχηματικές εταιρίες. Οι παράγοντες περιμένουν να ακούσουν μια ολοκληρωμένη πρόταση. Τα 100.000 εγγυητική και τα 250 οκ. Τι θα εισπράξουμε; Από που θα εισπράξουμε. Συμφωνούμε όλοι για την αναδιάρθρωση, αλλά βέβαια θα πρέπει να ξέρουμε ποιο θα είναι το μοντέλο της αναδιάρθρωσης. Δύο όμιλοι πόσων ομάδων; Έσοδα; Θα έχει τηλεοπτικό; Τι έσοδα από τις στοιχηματικές. Δηλαδή καλό είναι να ξέρουν οι πρόεδροι και όσοι είναι να συμμετέχουν το τι έχουν να δίνουν και να παίρνουν. Αν σου ζητάει μόνο να δίνεις, οι περισσότερες ομάδες μπορεί να μην κατέβουν…».

Για το αν η κατάργηση της Football League είναι κάτι το οποίο θα έπρεπε να γίνει πιο πριν

«Σίγουρα η κατάργηση θα έπρεπε να έχει γίνει από το καλοκαίρι. Μία αναδιάρθρωση γίνεται συνήθως πριν ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα. Δηλαδή τώρα ένα πρωτάθλημα  της Super League 2, που έχει ξεκινήσει και ανακοινώνεται μία αναδιάρθρωση ότι δεν θα πέσει κανένας ουσιαστικά από αυτούς, τι πρωτάθλημα θα γίνει; Ή εμείς αν ξεκινήσουμε και ξέρουμε ότι θα παίζουν δηλαδή 20 ομάδες, για να πέσουν 2 και 2 και όλοι οι άλλοι θα είναι στην ίδια κατηγορία είναι άνευ σημασίας. Δεν υπάρχει λόγος δηλαδή, να παίξουμε από την στιγμή που γίνεται μια αναδιάρθρωση μέσα περιόδου».

Για το αν η κατάσταση αυτή έχει κουράσει τους παράγοντες και τους παίκτες

«Δεν υπάρχει ψυχολογία από κανέναν παράγοντα. Έχουμε κουραστεί από το καλοκαίρι ουσιαστικά οι περισσότερες ομάδες της Football League της περυσινής χρονιάς, οι περισσότεροι ήταν πρωταθλητές. Έπρεπε να παίζουν ήδη Super League 2. Με το έκτρωμα Βασιλειάδη, δεν ανεβήκαμε ποτέ . Παίξαμε ξαφνικά σε μία καινούργια κατηγορία την Football League. Τελείωσε αυτή η χρονιά, ουσιαστικά λόγω πανδημίας, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί. Πήραμε πολλές υποσχέσεις από την πολιτεία, ότι θα γίνει αναδιάρθρωση και θα καταργηθεί η Football League και όλο αυτό που επιχείρησε δεν άρεσε σε κανέναν ούτε στη Νέα Δημοκρατία. Δεν το έκανε. Ξανά πάλι μπήκαμε στην διαδικασία, να συμμετέχουμε σε ένα πρωτάθλημα, το οποίο δεν είχαμε έσοδα, δεν ξεκίνησε ποτέ. Δώσαμε προκαταβολές. Κάναμε συμβόλαια και τώρα ξαφνικά ξανακούμε πάλι για αναδιάρθρωση, χωρίς να ξέρουμε που θα παίζουμε και που ανήκουμε. Όλο αυτό έχει ξενερώσει τους παράγοντες. Δεν υπάρχει σχέδιο, δεν υπάρχει προγραμματισμός. Σίγουρα έχει κουράσει και τους ποδοσφαιριστές, το να περιμένουν να ζήσουν τις οικογένειες τους και να μην ξεκινάει η δουλειά τους ουσιαστικά».

Για το πότε βλέπει να ξεκινάει το πρωτάθλημα

«Καταρχήν για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, οι ομάδες από την ημέρα που θα ξεκινήσουν προπονήσεις θέλουν τουλάχιστον 40 μέρες, να κάνουν προετοιμασία, για να επανέλθουν. Εάν το πρωτάθλημα, δεν ξεκινήσει μέχρι τις 10 Μαρτίου, μετά δεν μπορεί να ξεκινήσει. Το πρωτάθλημα, όχι οι προπονήσεις».

Για το αν το πρωτάθλημα μπορεί να ξεκινήσει με το ίδιο πρωτόκολλο, που άρχισαν η Super League και η Super League 2

«Αυτό το έχουμε υπογράψει. Το έχουμε υπογράψει έχουμε  πάρει την ευθύνη των εξόδων πάνω μας, μόνο και μόνο επειδή θέλουμε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Δηλαδή με την υπογραφή του πρωτοκόλλου υγειονομικά, οι ομάδες έδειξαν ότι θέλουν να παίξουν. Άσχετα που τώρα περνάνε οι  μέρες και μπορεί και με την ανακοίνωση της αναδιάρθρωσης, αν έχουν ξενερώσει ή αν προβληματίζονται».

Για το αίτημα του ΠΣΑΠ στην διοργανώτρια αρχή για προσφυγή στο ΣτΕ

«Όσον αφορά τον ΚΑΠ, εγώ προσωπικά σαν πρόεδρος του Ιάλυσου θέλω να πω στον πρόεδρο και στα παιδιά που ασχολούνται από εκεί ότι ο ΠΣΑΠ το πρώτο πράγμα, που πρέπει να κάνει επειδή πρέπει να υπάρχει αλληλεγγύη, θα πρέπει να μην παίξουν οι παίκτες της Super League 1 και της Super League 2. Δεν γίνεται να ξεχωρίζονται η Super League 1, η Super League 2 και η Football League. Μιλάμε για ΠΣΑΠ. Για επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και όλοι είναι το ίδιο. Ποια είναι η αλληλεγγύη μεταξύ τους. Όλα τα υπόλοιπα τα βλέπω να μην δίνει σημασία κανένας. Το μεγαλύτερο μέτρο πίεσης είναι μεταξύ τους οι ποδοσφαιριστές, να στηρίξουν τους συναδέλφους τους. Από εκεί και πέρα, το τι γράφουνε και τι λένε… και τις δηλώσεις που κάνουν είναι άνευ σημασίας για εμένα».

Για το αν όταν αρχίσει το πρωτάθλημα, θα πρέπει να γίνουν ή όχι τα play-off και τα play-out

«Δεν υπάρχουν play-off και play-out. Εδώ δεν μας παίρνουν οι ημερομηνίες να ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα. Το play-off και το play-out, δεν το συζητάω καθόλου. Δεν βγαίνει…».

Για το ποσοστό που είναι να πάρουν οι ομάδες από το στοίχημα

«Αυτό ήταν μία απόφαση, την οποία οι ομάδες την κυνηγούσαν χρόνια. Είναι φυσιολογικό και καλό, γιατί θα υπάρξουν έσοδα. Έπρεπε να γίνει γιατί δεν μπορεί οι στοιχηματικές να χρησιμοποιούν το όνομα και το σήμα της κάθε ομάδας και να εισπράττουν χωρίς, οι ομάδες να έχουν κάποιες απολαβές, από όλη αυτή την κατάσταση. Το θεωρώ πάρα πολύ σωστό και πάρα πολύ σωστή η κίνηση της πολιτείας, ώστε να υπάρχουν έσοδα, από την στιγμή που έχουν μειωθεί τα έσοδα από άλλες καταστάσεις. Θα βοηθηθούν πάρα πολύ οι ομάδες, από τα έσοδα αυτά».

Κατηγορία SUPER LEAGUE 2

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares