Δευτέρα, 08 Φεβρουαρίου 2021 19:44

Λεουτσάκος: Βεβαίως και θα γίνει η Football League, μιλάμε για 500 οικογένειες

Ο πρόεδρος της Ένωσης SL2 & FL, κ. Λεωνίδας Λεουτσάκος αναφέρθηκε στην επικείμενη αναδιάρθρωση και στο αίτημα των ομάδων να αρχίσει το πρωτάθλημα.

Στο ραδιόφωνο του ΒΟΛΟΣ 98.6 FM και στην εκπομπή Clasico” φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο πρόεδρος της Ένωσης SL2 & FL, κ. Λεωνίδας Λεουτσάκος ο οποίος αναφέρθηκε τόσο στην επικείμενη αναδιάρθρωση, όσο και στο αίτημα των ομάδων της Football League να αρχίσει το πρωτάθλημα.

Ο επικεφαλής της Β’ και Γ’ επαγγελματικής κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου εμφανίστηκε αισιόδοξος πως θα γίνει εν τέλει το πρωτάθλημα της Football League, το οποίο θα διεξαχθεί με την ισχύουσα προκήρυξη, παρά την ανακοίνωση της αναδιάρθρωσης του Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο κ. Λεουτσάκος αρχικά ανέφερε πως στη Football League μέχρι τώρα οι πρόεδροι μόνο πληρώνουν, ενώ στην παρέμβαση του δημοσιογράφου ότι και ν’ αρχίσει το πρωτάθλημα πάλι οι ιδιοκτήτες των ομάδων πληρώνουν, ο πρόεδρος του συνεταιρισμού απάντησε:

«Μην προτρέχουμε, αναφερόμενοι ότι τα έσοδα φέτος θα είναι μηδαμινά. Αρχικά, εμείς θέλουμε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Και οι ομάδες θέλουν να ξεκινήσουμε, έχουν υπογράψει υγειονομικό πρωτόκολλο, έχουν πληρώσει κι έχουν “ματώσει”. Σε όλη την Ευρώπη, μόνο η ελληνική Football League δεν έχει ξεκινήσει ακόμα, είναι το μόνο επαγγελματικό πρωτάθλημα».

Για το αν έχει άποψη σχετικά με την αναδιάρθρωση που έρχεται:

«Εγώ θα πάρω θέση, μόνο όταν έχω κάτι επίσημο, προς το παρόν, δεν έχω κάτι επίσημο στα χέρια μου, ως διοργανώτρια, για να ενημερώσω τις ομάδες. Ξέρω ότι όλοι οι παράγοντες στις ομάδες είναι κύριοι στις υποχρεώσεις τους, ότι όλες οι διοικήσεις των ομάδων της Football League έχουν “ματώσει”, ότι προσπαθούν κάθε μέρα να κρατήσουν τους ποδοσφαιριστές τους και μαζί κάνουμε προσπάθεια να παίξουμε. Μάλιστα, θα ζητήσουμε να παραστούμε, αυτήν την εβδομάδα, στην επιτροπή λοιμοξιολόγων, για να συζητήσουμε τα προβλήματα που έχουν οι ομάδες. Αν έρθει κάτι επίσημο στα χέρια μας, θα ενημερώσουμε τις ομάδες.

Ακόμα δεν έχουμε δει κάτι. Και, να ξέρετε, ό,τι αποφασιστεί, πρέπει να περάσει από την ΕΠΟ, που είναι η ποδοσφαιρική αρχή. Μην αρχίσουμε πάλι να λέμε “θα κάνει αναδιάρθρωση ο Λεουτσάκος”. Δε θα κάνω εγώ αναδιάρθρωση».

Για το αν είναι σύμφωνος με την αναδιάρθρωση: «Θα τα δούμε όλα πρακτικά, αλλά αν είναι για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου, μπορώ να μην είμαι σύμφωνος;».

Για το τί απόφαση θα πάρει η Λίγκα, σχετικά με την κατάργηση της Football League:

«Η Λίγκα δεν έχει καμία απόφαση να πάρει. Τί απόφαση να πάρει; Έχει πάρει ήδη. 20 ομάδες στη Football League έχουν δεσμευτεί να τηρήσουν το υγειονομικό πρωτόκολλο και  πάμε να παίξουμε. Και θέλουμε να παίξουμε. Θα γίνει το πρωτάθλημα και μετά θα δούμε».

Για το αν θα διεξαχθεί τελικώς το πρωτάθλημα της Football League: «Βεβαίως και θα γίνει. Μιλάμε για 500 οικογένειες. Δεν είναι στο χέρι μας, βέβαια».

Για το αν θα γίνει το πρωτάθλημα με την ήδη υπάρχουσα προκήρυξη: «Βεβαίως».

Για το αν θα βρεθούν “ξεκρέμαστες” 16 ομάδες της Football League, αν διεξαχθεί το πρωτάθλημα με την υπάρχουσα προκήρυξη:

«Γιατί να μείνουν “ξεκρέμαστες”; Είναι κακό αυτό που γίνεται τώρα. Αν έχουμε κάτι χειροπιαστό, τότε να μιλήσουμε. Όταν οι ομάδες συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα κι έχουν αδειοδότηση, θα πάρουν μέρος και στην αναδιάρθρωση. Αν δεν έχεις αδειοδότηση, δε θα είσαι μέσα. Όλα αυτά είναι σενάρια».

Για το αν μετά το τέλος του πρωταθλήματος, ασχέτως προκήρυξης, η ΕΠΟ θα αποφασίσει για τη μορφή των νέων κατηγοριών: «Μα, κι επί ημερών του κ. Βασιλειάδη, η ΕΠΟ έκανε εισήγηση προς τον κ. Βασιλειάδη για αναδιάρθρωση και το πέρασε σε νόμο».

Για το αν έχει λόγο το Δ.Σ. της Λίγκας: «Δεν υπάρχει η τροπολογία “Αυγενάκη”. Δε στείλαμε εμείς φέτος στην ΕΠΟ να γίνει αναδιάρθρωση; Στείλαμε! Δεν έγινε. Το πρωτάθλημα ανήκει στην ΕΠΟ, σε εμάς μας το έχει δώσει να το διοργανώνουμε. Αν αύριο η ΕΠΟ ζητήσει να διοργανώσει εκείνη το πρωτάθλημα, μπορεί να το κάνει».

Για το γεγονός ότι μόνο έξι ομάδες της Football League έχουν αδειοδότηση από την ΕΕΑ: «Η ΕΕΑ θα κάνει ξανά συνεδρίαση και θα εξετάσει και τις υπόλοιπες ομάδες, όλες οι ομάδες θα περάσουν από δύο φορές εξέταση. Εμείς πιέσαμε να γίνει αυτό γιατί, όπως ξέρετε, τον τελευταίο καιρό, η ΕΕΑ δεν συνεδρίαζε. Δεν είναι ότι οι υπόλοιπες ομάδες δεν έχουν καταθέσει φακέλους, απλά δεν έχουν εξεταστεί. Το κράτος γενικά, όπως γνωρίζετε, είναι σε αναστολή».

Για το αν θα μπορέσουν οι ΠΑΕ, σε περίπτωση οριστικής ματαίωσης του πρωταθλήματος, να διεκδικήσουν αποζημιώσεις από το κράτος: «Σαφώς και πρέπει να αποζημιωθούν οι ομάδες. Πληττόμενες επιχειρήσεις είναι. Ποιος θα δώσει στις ομάδες τα χρήματα που χάθηκαν; Πώς θα πεις στις ομάδες του χρόνου ότι θα συμμετάσχετε σε ένα πρωτάθλημα, με αυστηρά οικονομικά κριτήρια; Με τις ομάδες κάθε χρόνο να δίνουν χρήματα και να μην παίρνουν;».

Για το πότε ελπίζει πως θα συζητηθεί το θέμα της επανέναρξης προπονήσεων της Football League: «Πιστεύουμε πως θα συζητηθεί την Παρασκευή. Έχουμε ζητήσει να είμαστε κι εμείς παρόντες».

«Οι κινήσεις που γίνονται για το καλό του επαγγελματικού ποδοσφαίρου θα πρέπει να έχουν βάθος πενταετίας. Δεν μπορούμε κάθε χρόνο να αρχίζουμε από το μηδέν. Όταν κληθούμε από τους αρμόδιους θα καταθέσουμε τις προτάσεις των ομάδων μας. Δεν μπορεί οι ομάδες αυτές να μόνο να πληρώνουν και να μην έχουν έσοδα. Αυτή τη στιγμή η ψαλίδα της πρώτης κατηγορίας με τις δικές μας είναι πάρα πολύ μεγάλη κι αυτό είναι άδικο».

Για το αν υπάρχει χρονικό όριο για την έναρξη του πρωταθλήματος της Football League: «Για το πρωτάθλημα της Football League έχουμε ζητήσει από την ΕΠΟ να πάρουμε έναν μήνα παράταση. Το πρωτάθλημα μπορεί να αρχίσει μέχρι και τις 15 Μαρτίου. Είναι μικρό το πρωτάθλημα και εκτιμώ πως προλαβαίνει να ολοκληρωθεί. Όμως δεν είναι στο χέρι μας να ορίσουμε πότε θα ξεκινήσει. Πρέπει η ΕΠΟ και οι επιδημιολόγοι να αποφασίσουν».

Πηγή: goalpost

Κατηγορία SUPER LEAGUE 2

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares