Κυριακή, 04 Απριλίου 2021 19:47

53 χρόνια από τη μέρα που η ΑΕΚ έγινε… Βασίλισσα!

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 53 χρόνια συμπληρώνονται από την βραδιά της 4ης Απριλίου του 1968 όταν η ΑΕΚ έγραψε την δική της ιστορία και επικράτησε της Σλάβια Πράγας στο -κατάμεστο- Καλλιμάρμαρο με σκορ 89-82 και κατέκτησε το κύπελλο Κυπελλούχων.

Ήταν το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο που κατακτούσε στα χρονικά ελληνική ομάδα, βγάζοντας στους δρόμους όλη τη χώρα! Ήταν εκείνο το βράδυ που η Ένωση έγινε… Βασίλισσα! Ήταν εκείνο το βράδυ που η ομάδα του αείμνηστου Νίκου Μήλα, με έναν αμιγώς ελληνικό κορμό και παίκτες-σύμβολα όπως ο Γιώργος Αμερικάνος, ο Γιώργος Τρόντζος, ο Χρήστος Ζούπας, o Αινείας Λαρεντζάκης, ο Αντώνης Χρηστέας, ο Λάκης Τσάβας, αλλά και οι υπόλοιποι που φόρεσαν την κιτρινόμαυρη φανέλα, σήκωσαν την Ελλάδα στα ουράνια, γράφοντας μια από τις πιο “χρυσές” σελίδες στην ιστορία τόσο της ομάδας, όσο και του ελληνικού αθλητισμού.


Κι όλα αυτά κόντρα σε μια ομάδα πανίσχυρη, όπως ήταν η Σλάβια Πράγας, που είχε για ηγέτη τον Γίρι Ζίντεκ και ήταν το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Μπροστά σε 80.000 Έλληνες φιλάθλους, όμως, η ομάδα από την Τσεχοσλοβακία δεν άντεξε και εκείνο το βράδυ της 4ης Απριλίου πέρασε μια για πάντα στην ιστορία.
Κι όπως έγραψε στο προσωπικό του προφίλ στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ο αθλητικός δημοσιογράφος, η "θρυλική φωνή" λόγω της ραδιοφωνικής περιγραφής του τελικού του κυπέλλου Κυπελλούχων του 1968, ο Βασίλης Γεωργίου:

«Η «ΧΡΥΣΗ ΕΠΟΠΟΙΪΑ» ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΑΣ ΑΕΚ!

Ήταν (και θα είναι εφ’ όρου ζωής) μια χρυσή ΕΠΟΠΟΙΪΑ η 4η Απριλίου 1968 όταν η αγαπημένη μας ΑΕΚ ανέβαινε στην κορυφή της Ευρώπης κι εγώ αγαπημένοι μου φίλες και φίλοι ήμουν εκεί (στο Καλιμάρμαρο) μεταδίδοντας για το κρατικό ραδιόφωνο και ζώντας από κοντά την τιτάνια εκείνη προσπάθεια των παικτών της τότε θρυλικής μας ΑΕΚ.

Σήμερα Κυριακή 4 Απριλίου 2021, μετά από 53 ολόκληρα χρόνια κανένας δεν έχει ξεχάσει αυτές τις μοναδικές στιγμές του μεγαλείου της ΑΕΚ μας που θα μας συνοδεύουν σε όλη μας τη ζωή.

Η ΑΕΚ «βασίλισσα» της Ευρώπης κι αυτό το βροντοφωνάζουμε και σήμερα με όλη τη δύναμη της ψυχής μας.

ΑΕΚ-ΕΛΛΑΣ-ΕΥΡΩΠΗ! Με υγεία σε όλο τον κόσμο!».

georgiou

Κατηγορία Σαν σήμερα

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares