Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2013 13:03

Θετικά τεστ ενόψει Ιώνων

Ο θέμης Λιουδάκης παρακολούθησε για λογαριασμό του sportcyclades.grτα φιλικά του Πανναξιακού ΑΟΝ, που έγιναν 18-19/10 στην Αθήνα, κόντρα σε Ηλυσιακό και Ολυμπιακό.

Με... σβηστές μηχανές

Αν και δεν έδειξε το καλύτερό του πρόσωπο ο Πανναξιακός νίκησε σχετικά εύκολα με 3-0 σετ τον Ηλυσιακό σε μεταξύ τους φιλικό παιχνίδι.

Την ευκαιρία να ξεφύγουν από την ρουτίνα της προπόνησης και να μπουν (έστω) σε ρυθμούς φιλικού αγώνα είχαν οι παίκτριες του Πανναξιακού όπου φιλοξενήθηκαν στο κλειστό γήπεδο των Ιλυσίων από την τοπική ομάδα.

Το σύνολο του Ζόραν Κόβαζιτς επικράτησε χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαιτέρως με 3-0 σετ, δίνοντας έτσι στον Σέρβο τεχνικό να βγάλει μερικά συμπεράσματα σχετικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι αθλήτριες του συλλόγου λίγο πριν την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α1 βόλεϊ γυναικών.

Στο παιχνίδι εκείνες που μπήκαν πιο δυναμικά ήταν οι αθλήτριες του Πανναξιακού, με αποτέλεσμα να μέχρι και επτά πόντους προβάδισμα (4-11). Η διαφορά μπορεί να μειώθηκε στην συνέχεια, όμως το πρώτο σετ χάρη στο καλό σερβίς των φιλοξενούμενων και την κακή υποδοχή των γηπεδούχων κατέληξε στην ομάδα των Κυκλάδων με 25-18.

Το δεύτερο σετ ήταν πιο ισορροπημένο σε σχέση με το πρώτο. Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο κατά την μεγαλύτερη διάρκειά του. Παρόλα αυτά οι αθλήτριες του Πανναξιακού κατάφεραν να το πάρουν με σκορ 25-21 χάρη στην διαφορά που είχε “χτύσει” πιο πριν.

Η ψυχολογία ήταν με το σύνολο του Ζόραν Κόβαζιτς κάτι που φάνηκε και στο τρίτο σετ όπου ο Πανναξιακός πήρε από νωρίς το προβάδισμα και δεν το έχασε μέχρι το τέλος, παρά το γεγονός πως οι παίκτριες του Ηλυσιακού στα μέσα του σετ έκαναν την αντεπίθεσή τους φτάνοντας μέχρι και έναν πόντο τις φιλοξενούμενες (20-21). Ακόμη και έτσι το τρίτο σετ πήγε και πάλι στην ομάδα της Νάξου με σκορ 25-23.

Ευχαριστημένος

Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο τεχνικός του Πανναξιακού, Ζόραν Κόβαζιτς, τόνισε σε δηλώσεις του: “Κάναμε πολλές προπονήσεις και θέλαμε ένα τέτοιο φιλικό παιχνίδι. Όταν κάνεις πολλές προπονήσεις και δίνεις λίγους αγώνες, τότε αυτό έχει ως αποτέλεσμα να γίνονται λάθη από παίκτριες με εμπειρία που υπό άλλες συνθήκες δεν θα συνέβαινε. Πρέπει να είμαστε πιο σοβαροί στο επόμενο φιλικό κόντρα στον Ολυμπιακό που θα γίνει το Σάββατο (19/10). Ωστόσο, πιστεύω πως η ομάδα σε 3-4 φιλικά θα φτάσει εκεί που πρέπει”.

Στην συνέχεια ο προπονητής του συλλόγου από τη Νάξο μίλησε και για το αν έμεινε εκείνος ευχαριστημένος από τις παίκτριές του: “Όχι, δεν είμαι ευχαριστημένος, γιατί δεν ήμασταν σοβαροί σε κάθε φάση, έτσι όπως θα έπρεπε να κάνουμε δηλαδή και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει από αύριο κιόλας να το διορθώσουμε”, ενώ όταν ρωτήθηκε για το αν η ομάδα θα είναι έτοιμη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α1 βόλλεϊ γυναικών απάντησε: “Η ομάδα θα είναι έτοιμη στον αγώνα της πρεμιέρας που θα γίνει στην έδρα μας, όπου και θα έχουμε μεγάλο κίνητρο για τη νίκη, αφού θα έχουμε δίπλα μας τους οπαδούς μας”.

Ναι μεν,αλλά...

Σε σχέση με το προηγούμενο φιλικό κόντρα στον Ηλυσιακό ο Πανναξιακός έπαιξε καλύτερα στο παιχνίδι προετοιμασίας κόντρα στον Ολυμπιακό, όμως, δεν μπόρεσε να τον νικήσει και έτσι γνώρισε την ήττα με 3-1 σετ.

Την ευκαιρία να βγάλει ασφαλή για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι παίκτριες του Πανναξιακού λίγο καιρό πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Α1 βόλλεϊ των γυναικών είχε ο τεχνικός του συλλόγου, Ζόραν Κόβαζιτς, στο φιλικό που έγινε στην έδρα του Ολυμπιακού το Σάββατο (19/10).

Η ομάδα των Κυκλάδων γνώρισε την ήττα με σκορ 3-1 σετ, όμως, ο Σέρβος προπονητής σίγουρα μετά από αυτό το παιχνίδι θα έχει μία πιο ξεκάθαρη εικόνα για το σύνολό του, αφού οι “ερυθρόλευκες” χωρίς αμφιβολία έχουν πιο ανταγωνιστικό ρόστερ σε σχέση με εκείνου του Ηλυσιακού, όπου και νίκησε εύκολα με 3-0 σετ ο Πανναξιακός.

Τώρα όσον αφορά τον αγώνα που έγινε στο κλειστό “Μελίνα Μερκούρη” και οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στο ματς, με αποτέλεσμα να πηγαίνουν πόντο- πόντο και να μην μπορεί καμία τους να ξεφύγει στο σκορ. Τελικά αυτές που το κατάφεραν ήταν οι γηπεδούχες χάρη στα καλά τους σερβίς και τα καλά τους μπλοκ και κάπως έτσι το πρώτο σετ πήγε στον Ολυμπιακό με σκορ 25-18.

Τα πράγματα άλλαξαν στο δεύτερο σετ το οποίο πήγε στις φιλοξενούμενες με σκορ 29-27. Ωστόσο, αυτό μόνο εύκολα δεν ήρθε καθώς και οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι. Παρόλα αυτά οι παίκτριες του Πανναξιακού χάρη στους πόντους που πήραν σε κρίσιμα σημεία κατάκτησαν το σετ.

Αυτό, όμως, δεν επηρέασε τις “ερυθρόλευκες”, οι οποίες με όπλο τους τα καλά μπλοκαρίσματα και τα δυνατά σερβίς κατάφεραν, αν και δύσκολα, να κερδίσουν το τρίτο σετ της αναμέτρησης με 25-19. Από την άλλη πλευρά τα κορίτσια του Ζόραν Κόβαζιτς έκαναν πολλά αβίαστα λάθη, κάτι που τους στοίχισε.

Η συνέχεια ανήκε στις γηπεδούχες που με πρωταγωνίστρια τις Τένεβα και Χριστοδούλου, οι οποίες σκόραραν αρκετούς από τους πόντους της ομάδας τους διαμόρφωσαν το τελικό 3-1 με σκορ 25-21.

Είχαμε πειθαρχία

Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο τεχνικός του Πανναξιακού, Ζόραν Κόβαζιτς, δήλωσε: “Σε αυτό το παιχνίδι είδαμε σε ποιες φάσεις αντιμετωπίζουμε προβλήματα. Και σε αυτά θα επικεντρωθούμε από εδώ και πέρα. Η αλήθεια είναι πως χρειαζόμαστε περισσότερη αποφασιστικότητα σε μερικές φάσεις, καθώς η ομάδα έχει αρκετές νέα σε ηλικία κορίτσια, τα οποία μερικά από αυτά δεν έχουν παίξει καν στην Α1. Ωστόσο, στο παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό παίξαμε καλύτερα απ' ό,τι στο ματς με τον Ηλυσιακό, καθώς είχαμε και κίνητρο και πειθαρχία. Παρόλα αυτά όταν αντιμετωπίζουμε ομάδες μεγάλες σαν τον Ολυμπιακό δεν θα πρέπει να τις φοβόμαστε, αλλά να τις κοιτάμε στα μάτια”.

Ολυμπιακός (ΓιάννηςΝικολάκης): Γιώτα, Κοσμά, Τένεβα, Χριστοδούλου, Μπίλλια,Κονόμι, Κωνσταντίνου, Λαμπρούση, Κοκκινάκη,Τέζα.

Πανναξιακός (Ζόραν Κόβαζιτς): Τρίβουνιτς, Λαγουδάκη, Τσέσλιαρ, Εμμανουηλίδου, Καρπουζά, Κακουράτου, Φαρκώνα, Μόρφα, Κωνσταντινίδου, Γκολφινοπούλου, Ράντοβιτς.

Τα σετ:(25-18,24'), (27-29,33'), (25-19,24'), (25-21,26')

Κατηγορία ΒΟΛΕΪ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares