Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2014 21:34

Εύκολο πέρασμα απο την Πάτρα

Στις νίκες επέστρεψε ο Φοίνικας που πέρασε με άνεση από την Πάτρα, επικρατώντας της Παναχαϊκής με 3-0 σετ, στο παιχνίδι με το οποίο ολοκληρώθηκε η 15η αγωνιστική της Volleyleague ΟΠΑΠ 2013-2014.

Μ’ αυτό το αποτέλεσμα η ομάδα μας ανέβηκε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, εκμεταλλευόμενη την ήττα του Ολυμπιακού από την Κηφισιά, ενώ πλησίασε και τον πρωτοπόρο Εθνικό που επίσης ηττήθηκε αυτή την εβδομάδα από την ΑΕΚ. Παρότι το “πειρατικό” στερήθηκε τις υπηρεσίες του Ντιάτσκοφ (άρρωστος) δεν δυσκολεύτηκε από την ουραγό της βαθμολογίας ομάδα της Πάτρας, παρά μόνο στο 1ο σετ.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές για τον Φοίνικα ήταν οι δύο κεντρικοί Τακουρίδης και Πελεκούδας που ήταν σχεδόν αλάνθαστοι επιθετικά και έδωσαν πόντους από το μπλοκ. Πολύ καλός και πάλι ο Τσας που το τελευταίο διάστημα είναι σε πολύ καλή κατάσταση, ενώ ο Τερζής έκανε εμφάνιση σαν και αυτές που μας είχε συνηθίσει στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Φοίνικας μπήκε μουδιασμένος στο 1ο σετ (7-3), ωστόσο τα πολλά λάθη των γηπεδούχων δεν τους επέτρεψαν να ξεφύγουν (10-10) και γρήγορα η ομάδα μας προσπέρασε (14-16), διατηρώντας αυτή τη διαφορά μέχρι το φινάλε του σετ.

Στο ξεκίνημα του 2ου σετ οι παίκτες του Δημήτρη Ανδρεόπουλου πίεσαν από το σερβίς (Τσας-Γιάνουσεκ), αλλά τα λάθη δεν του επέτρεπαν να ξεφύγει (6-8). Οι συνεχείς και αδικαιολόγητες διαμαρτυρίες των Πατρινών ανάγκασαν τον Ονόπα να βγάλει κόκκινη στον προπονητή Λυκούδη και με δύο πόντους του Τακουρίδη ο Φοίνικας ξέφυγε (8-14).

Στο σημείο αυτό υπήρξε διακοπή, καθώς κάποιοι… ανεγκέφαλοι οπαδοί των γηπεδούχων πέταξαν αντικείμενα και ένα κάθισμα στον αγωνιστικό χώρο. Η ομάδα μας πάντως δεν επηρεάστηκε, αύξησε την διαφορά (9-17) και έφτασε δια περιπάτου στην κατάκτησή του.

Με την ψυχολογία υπέρ του το “πειρατικό” μπήκε δυνατά στο 3ο σετ και μετά το 6-5 υπέρ της Παναχαϊκής, έτρεξε σερί 0-9 με πίεση από το σερβίς και όπλο το μπλοκ (6-14), μετατρέποντας το υπόλοιπο του σετ σε τυπική διαδικασία.

Τα σετ: 22-25, 16-25, 17-25

Διαιτητές: Ονόπας-Κουτσούλας

Παναχαϊκή (Λυκούδης): Λιβαθηνός 2 (1 άσος, 1 μπλοκ), Ρουμελιώτης Ν. 8 (7/21 επ., 1 άσος), Γκοτς 8 (8/15 επ., 50% υπ.-25% αρ.), Σαρικεϊσογλου 9 (9/16 επ., 29% υπ.-6% αρ.), Ρουμελιώτης Π. 6 (5/5 επ., 1 άσος), Μπρίκμαν 7 (5/10 επ., 1 άσος, 1 μπλοκ), Ρουμελιώτης Μ. (λ-67% υπ.-67% αρ.), Ντονάς, Βλαχοστάθης 1 (1/2 επ.), Χριστιάς, Πεφάνης 1 (1/2 επ.), Βασιλάκος (0/2 επ., 60% υπ.-20% αρ.).

Φοίνικας Σύρου (Ανδρεόπουλος): Τερζής 5 (4/5 επ., 1 άσος), Τσας 15 (14/26 επ., 1 άσος), Λάππας 10 (5/11 επ., 4 μπλοκ, 1 άσος, 64% υπ.-50% αρ.), Γιάνουσεκ 5 (3/7 επ., 2 άσους, 67% υπ.-28% αρ.), Πελεκούδας 9 (7/10 επ., 2 μπλοκ), Τακουρίδης 10 (8/9 επ., 2 μπλοκ), Παπαδημητρίου (λ-71% υπ.-57% αρ.), Σφενδυλάκης

Στον Δημήτρη Παλιόπορτα αφιέρωσαν τη νίκη επί της Παναχαϊκής οι Παναγιώτης Πελεκούδας και Ηλίας Λάππας, μιλώντας στην κάμερα της NOVA. Ο πρόεδρος του Φοίνικα δεν μπόρεσε να ακολουθήσει την αποστολή στην Πάτρα (σπάνια χάνει παιχνίδι της ομάδας) και οι αθλητές φρόντισαν να τον… αποζημιώσουν!

«Θέλουμε το πρωτάθλημα»

«Αφιερώνουμε αυτή τη νίκη στον πρόεδρο μας. Αυτή είναι η αρχή για να μπορέσουμε να μπούμε και πάλι δυνατά στο πρωτάθλημα. Περάσαμε πολύ δύσκολη εβδομάδα λόγω της ήττας από τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο αλλά και τον τελικό του Λιγκ Καπ με την ΑΕΚ. Παίξαμε πολύ καλά και θεωρώ αυτή τη νίκη ως μία αρχή» ανέφερε αρχικά ο κεντρικός της ομάδας μας και πρόσθεσε:

«Είναι δύσκολο να χάνεις δύο στόχους σε μία εβδομάδα αλλά με τη στήριξη της διοίκησης τα καταφέραμε. Θα θεωρήσω τον εαυτό μου αποτυχημένο εάν δεν φτάσουμε στον τελικό και δεν σημειώσουμε τουλάχιστον μία νίκη. Γύρισα στην Ελλάδα για να πάρω πρωτάθλημα και με τη δύναμη της ομάδας θα τα καταφέρουμε»

Από την πλευρά του, ο αρχηγός του “πειρατικού” Ηλίας Λάππας ανέφερε: «Νικήσαμε πιο εύκολα απ΄ ότι περιμέναμε. Η Παναχαϊκή έχει κάνει προσθήκες και θα παίξει καλύτερα στην συνέχεια. Θεωρώ πως αξίζει να μείνει η Παναχαϊκή στην Α1. Καθοριστικό ρόλο έπαιξε η πίεση που ασκήσαμε εμείς. Με καλό σερβίς και μπλοκ κάναμε τη διαφορά. Αφιερώνουμε τη νίκη στον πρόεδρο που για πρώτη φορά απουσίασε από αγώνα της ομάδας τα τελευταία τρία χρόνια».

Του Δημήτρη Ζολώτα

Κατηγορία ΒΟΛΕΪ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares