Τρίτη, 11 Μαρτίου 2014 16:21

Ήττα με πολύ αισιοδοξία για το μέλλον [vid]

Παρά την ήττα με 1-3 από τον Πανναξιακό ΑΟΝ οι Κορασίδες του ΑΟ Πάρου, άφησαν θετικότατες εντυπώσεις την Κυριακή στο ΔΑΚ Νάξου, δείχνοντας σε όλους μας ότι αδικούνται κατάφορα από την ανυπαρξία χώρων προπόνησης, που τους στερεί να δείξουν τις πραγματικές τους δυνατότητες.

Απορώ

Πραγματικά παρακολουθώντας στενά τον αθλητισμό στις Κυκλάδες και δη τον ΑΟ Πάρου, που προς τιμήν του διατηρεί τόσα τμήματα σε Μπάσκετ, Βόλεϊ και ποδόσφαιρο και κολύμβηση, απορώ πως αυτοί οι άνθρωποι βρίσκουν το κουράγιο να τρέχουν και να καταναλώνουν αμέτρητες ώρες σε μία ενασχόληση, που λογικά θα πρέπει να νιώθουν παραμελημένοι και εντελώς μόνοι. Όπως προείπα παρακολουθώ στενά το τι γίνεται και έχω διαπιστώσει ότι στον ΑΟΠ γίνεται μία τόσο σοβαρή δουλειά που μάλλον όμως δεν συγκινεί κανέναν μέσα στο ίδιο του το νησί. Και αναρωτήθηκα την Κυριακή που παρακολούθησα της Κορασίδες του ΑΟΠ: «Μα είναι δυνατόν αυτά τα κορίτσια να προπονούνται σε ανοιχτούς χώρους;». Φυσικά η ίδια σκέψη μου έχει περάσει στο παρελθόν όταν παρακολούθησα αγώνα μπάσκετ του ομίλου. Άραγε υπάρχει κάποιος που παρακολουθεί που αθλούνται τα παιδιά και κατέχει θεσμικό ρόλο στο νησί; Και εν τέλει τι λέει γι αυτό; Θέλω να τον ακούσω ειλικρινά… αν και περίπου ξέρω τι θα πει: "Θα γίνει η αίθουσα που την έχουμε εντάξει στο ταδε πακέτο έργων… μπλα - μπλα". Δεν θέλω να κρίνω κάποιον, ούτε ξέρω ποιος φταίει. Και στο κάτω – κάτω δεν με απασχολεί αν φταίει κάποιος. Εμένα αυτό που με απασχολεί είναι ότι αυτά τα Κορίτσια ή τα αγόρια αν θέλετε του ΑΟΠ, ήδη θα έπρεπε να έχουν το δικαίωμα να αθληθούν κάτω από ανθρώπινες συνθήκες εν έτη 2014. Και για να είμαι ξεκάθαρος αν τελικά κάποιος κάνει αυτό το έργο απλά θα έχει κάνει απλά το χρέος του. Δεν θα διεκδικήσει κανένα παράσημο.

Θέαμα

Ας αφήσουμε προς το παρόν τις όποιες σκέψεις μας απασχολούν και ας επικεντρωθούμε στο παιχνίδι της Κυριακής, όπου στις 13:15 ο ΑΟ Πάρου που χρησιμοποίει ως έδρα το κλειστό της Νάξου, υποδέχτηκε ως γηπεδούχος τις Κορασίδες του Πανναξιακού ΑΟΝ. Το θέαμα που πρόσφεραν οι δύο ομάδες ήταν πλούσιο με τα σετ παρά την διαφορά που κρίθηκαν να είναι πολύ ανταγωνιστικά και να κρίνονται στις λεπτομέρειες, με τον ΑΟ Πάρου να δείχνει ότι παίζει επί ίσοις όροις απέναντι σε μία ομάδα που καλλιεργεί τις ακαδημίες της επί σειρά ετών. Εδώ να τπνίσουμε την καλή δουλειά που κάνει η Μαρία Λακταρίδου στις ακαδημίες του ΑΟ Πάρου.

Φυσικά αυτό που επικράτησε στο τέλος ήταν οι εμπειρία των παικτριών του Πανναξιακού, οι οποίες αν και ανάγκασαν τον προπονητή τους Γιάννη Φραγκίσκο να φωνάξει πολύ, στο τέλος έβρισκαν τον τρόπο να «καθαρίζουν» τα σετ.

Πάντως η λήξη του παιχνιδιού βρήκε τον ΑΟ Πάρου να φεύγει από το γήπεδο φωνάζοντας για την διαιτησία, ενώ κατέθεσε ένσταση για αλλοίωση αποτελέσματος από τον διαιτητή της αναμέτρησης, ο οποίος όντως έκανε 2-3 λάθη, που όμως δεν καθόρισαν την έκβαση του παιχνιδιού.

Μα τι γίνετε;

Πλέον οι αγώνες τις κανονικής περιόδου για τους 2 ομίλους των κορασίδων ολοκληρώθηκαν. Ακολουθεί η τελική φάση (F4), που όπως όλα δείχνουν θα πραγματοποιηθεί στη Νάξο στις 4-5 Απριλίου. Το περίεργο σε όλη την διαδικασία είναι ότι η Τ.Ε. Βόλεϊ Κυκλάδων έχει πάρει μία περίεργη απόφαση σχετικά με το F4, η οποία λέει ότι θα λάβουν μέρος οι τέσσερις καλύτερες ομάδες από τους δύο ομίλους. Καλά ως εδώ… αλλά η διαφορά και αυτό που κάνει εντύπωση είναι το γεγονός ότι σε αυτή την τελική φάση θα λάβουν μέρος 2 και 2 ομάδες (1ος και 2ος όμιλος) από τη στιγμή που ο 1ος όμιλος αποτελείτε από δύο ομάδες της Σύρου (Φοίνικας και ΑΣΕ Νεωρίου), ενώ ο 2ος από τέσσερις (Πανναξιακός, ΑΜΣ Φιλωτίου, ΑΟ Πάρου και Ήφαιστος). Τα συμπεράσματα δικά σας. Πάντως για να είμαστε δίκαιοι, επιτελώντας το δημοσιογραφικό μας καθήκον ρωτήσαμε τον Πρόεδρο της Τ.Ε. κύριο Μπαλόπητα, ο οποίος μας ξεκαθάρισε ότι όλα γίνονται για να πάρουν τα παιδιά περισσότερους αγώνες, ενώ το ποιες ομάδες θα λάβουν μέρος στην τελική φάση είναι κάτι που έχει αποφασιστεί από κοινού με τα σωματεία και όλα τα μέλη της Τ.Ε. Βόλεϊ Κυκλάδων.

ΑΟ Πάρου – Πανναξιακός ΑΟΝ 1-3 (19-25, 24-26, 25-16, 17-25)

ΑΟ Πάρου (Λακταρίδου): Ραγκούση, Αιγινήτου, Νίκα, Σκιαδά, Μπαρμπαρή, Φραγκούλη, Καρατζούνη, Σιφναίου, Βεντούρη, Βάσου, Λιαράτσικα, Φραγκέδη.

Πανναξιακός ΑΟΝ (Φραγκίσκος): Αναγνώστου, Μαυρομάτη, Χαριτίδη, Βαληνδρά, Παντελιά, Κατσούλη, Γεροντή, Ρώτα, Βασιλάκη, Σορώκου, Νικολαράκη, Ζαζανη.

Φωτογραφίες από τον αγώνα εδώ

Το βίντεο του αγώνα

Κατηγορία ΒΟΛΕΪ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares