×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 528

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016 11:59

Μην χαθεί άλλη γενιά…

Ελίζα Αναγνώστου, Βίλμα Αναγνώστου, Ιωάννα Παντελιά, Άννα Γεροντή, Κυριακή Βασιλάκη, Χριστίνα Ρώτα, Παναγιώτα Βόμβα και Βάσω Ζαζάνη, η οποία μάλιστα είχε και γενέθλια χθες…

Αυτά ήταν τα κορίτσια που ταξίδεψαν στην Αθήνα και βρέθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης στο Μαρκόπουλο όπου αντιμετώπισαν στον τελικό της Ζ’ Περιφέρειας Αιγαίου την Αναγέννηση Σάμου. Το αποτέλεσμα; Γνωστό πλέον: ήττα με 3-1 σετ. Αν και προηγηθήκαμε με 1-0 σετ (27-25) στη συνέχεια η πιο έμπειρη και δοκιμασμένη στα δύσκολα ομάδα της Αναγέννησης Σάμου με πρώτη και καλύτερη τη διεθνή διαγώνια Μαρία Φράγκου επικράτησαν στα επόμενα τρία σετ (25-23, 25-19 και 25-19) φτάνοντας στην κατάκτηση του τίτλου.

Κι όμως τα κορίτσια του Πανναξιακού θα μπορούσαν. Ειδικά στο 4ο σετ με το σκορ 16-10 λύγισαν από το άγχος και την έλλειψη αγώνων υψηλού επιπέδου και έντονου συναγωνισμού και παραδόθηκαν…

Ο Δημήτρης Κεσίνης, ο άνθρωπος που βοήθησε όσο κανένας άλλος τη Νάξο ώστε να αναπτυχθεί σε επίπεδο βόλεϊ την δεκαετία του 80 και του 90 βρέθηκε στο κλειστό του Μαρκόπουλου και έστειλε το δικό του μήνυμα στα κορίτσια του Πανναξιακού « .....έτσι είναι πολυαγαπημένες μου νεανίδες του Πανναξιακού Α.Ο, οι νίκες είναι για να τις θυμόμαστε, οι ήττες όμως έχουν (μεγαλύτερη αξία).....γιατί μας βοηθούν να βελτιωνόμαστε...!!!!  Κατ' αρχήν συγχαρητήρια για την πορεία σας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων!!! Δεν μας παίρνει από κάτω συνεχίζουμε με πείσμα κ αυτοπεποίθηση! Το μέλλον σας ανήκει.....!!!! Με ήττα 3-1 σετ αποχαιρέτησε η ομάδα μας το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων, από μια σαφώς ανώτερη ομάδα, της Αναγέννησης Σάμου, ωστόσο, όπως γράφω παραπάνω, αξίζουν κάθε έπαινο τα κορίτσια του Giannis Fragkiskos για την πολύ καλή παρουσία τους στο τουρνουά κ όχι μόνον...!!!!!»

Κι όμως δεν είναι μόνο αυτές οι αθλήτριες… Στο ρόστερ των Νεανίδων υπάρχουν ακόμη οι Σοφία Βαθρακοκοίλη και η Στέλλα Σταυροπούλου, οι οποίες για διαφορετικούς λόγους δεν μπόρεσαν να ταξιδέψουν. Υπάρχει ακόμη και η Ιωάννα Μαυρομμάτη που μετά από το ξεκίνημα της σεζόν έμεινε εκτός δράσεων λόγω των μαθητικών της υποχρεώσεων ενώ κάλλιστα σ’ αυτή τη φουρνιά μπορούμε να βάλουμε και την Ελένη Βαλληνδρά, η οποία τον περασμένο Αύγουστο αποχώρησε από τη Νάξο (αγωνίζεται στον Ασκληπιό Βούλας) ακολουθώντας την οικογένειά της.

Όμως, το ζητούμενο σ΄ αυτές τις ηλικίες δεν είναι οι νίκες ή οι ήττες ούτε βέβαια η συλλογή τίτλων. Είναι η προώθηση των νεανίδων στη 1η ομάδα. Η Νάξος – και κάθε νησί στο Αιγαίο – δεν έχει την πολυτέλεια να «χάνει» αμαχητί τις νεανίδες της. Και εκεί πρέπει να ποντάρει. Ήδη χάθηκε η προηγούμενη γενιά με την Κατερίνα Αξαοπούλου να αποτελεί τη μοναδική που αγωνίζεται σήμερα στην πρώτη ομάδα.

Από τις σημερινές νεανίδες κάποιες σίγουρα θα είχαν και έχουν θέση στην πρώτη ομάδα του Πανναξιακού. Να πούμε ονόματα δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι οι προπονητές ξέρουν. Τόσο ο Γιάννης Φραγκίσκος που έχει το δικό του μερίδιο όσο και ο Ζόραν Κόβαζιτς που είναι επικεφαλής της πρώτης ομάδας. Και όπως όλοι λένε οι κορασίδες από …κάτω έχουν ακόμη περισσότερο ταλέντο. Γιατί να μην υπάρχουν δύο ή τρεις μικρές (νεανίδες) στη 1η ομάδα; Όταν η Βασιλάκη και η Βαλληνδρά στα 13 τους χρόνια έπαιζαν πρόπερσι και πέρυσι στην 1η ομάδα ήταν καλές αλλά όχι φέτος; Γιατί να μην παίζουν πιο συχνά; Γιατί να μην αναπτύξουμε τις νεανίδες και να τους δώσουμε χρόνο συμμετοχής; Ένα στοίχημα είναι που δεν …κοστίζει. Στην Σερβία, απ όπου προέρχεται ο Ζόραν Κόβαζιτς από τα 14 έως τα 18 οι αθλήτριες παίζουν στην 1η ομάδα και στα 17 τους είναι έτοιμες ακόμη και για μεταγραφή; Εμείς γιατί πρέπει να επιμένουμε σε μοντέλα περασμένων δεκαετιών που είναι κοστοβόρα και δεν προσφέρουν τίποτα στην τοπική κοινωνία;

Από τη στιγμή που λέμε ότι έχουμε ταλέντα καλό θα είναι να αξιοποιηθούν. Ο Γιάννης Φραγκίσκος μετά τη κατάκτηση του τίτλου είχε πει ότι «δεν πρέπει να χαθεί άλλη γενιά». Το ίδιο λέει και ο Κόβαζιτς που κοιτάζει έστω κι από απόσταση τα κορίτσια. Ο Σέρβος τεχνικός θεωρείται στην πατρίδα του ως ένας από τους καλύτερους στις ….. μικρές κατηγορίες. Άλλωστε οι διακρίσεις του σε εθνικό επίπεδο ήρθαν μέσα από τις μικρές εθνικές ομάδες. Στην Ελλάδα όταν ήρθε ασχολήθηκε με τις υποδομές. Από τη στιγμή που έχουμε τη τεχνογνωσία στο πρόσωπο του Ζόραν Κόβαζιτς και υπάρχουν γυμναστές στη Νάξο που μπορούν και θέλουν να βοηθήσουν ας αποφασίσει η διοίκηση ότι οφείλει σοβαρά να επενδύσει σ’ αυτό το τομέα. Και μόνο κερδισμένη θα βγει τόσο εντός όσο κι εκτός του αγωνιστικού χώρου. Η τωρινή γενιά των νεανίδων έδειξε ότι αξίζει προσοχής. Οι Κορασίδες που έρχονται από πίσω φωνάζουν ότι μπορούν να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Το καλοκαίρι των αποφάσεων είναι κοντά πλέον. Είναι μία καλή ευκαιρία να στηθεί από την αρχή το οικοδόμημα που λέγεται βόλεϊ πάνω σε γερές βάσεις ώστε να υπάρχει συνέχεια ακόμη και στην πρώτη ομάδα χωρίς να χάνονται δεκάδες χιλιάδες ευρώ…. Αρκεί να υπάρξει σχεδιασμός και αποφασιστικότητα αφήνοντας στην άκρη ότι έως τώρα λειτούργησε ανασταλτικά….

Ας μην χαθεί άλλη γενιά… Είναι κρίμα… 

Πηγή: naxospress.gr

Κατηγορία ΒΟΛΕΪ
Νικόδημος Λιανός

Ο "Τύπος" στην ηλεκτρονική του διάσταση. Η ολοκληρωμένη ηλεκτρονική εφημερίδα Νάξου, Μικρών Κυκλάδων και Κυκλάδων.

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares