×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 528

Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2016 01:09

Κίνηση ανθρωπιάς από τα κορίτσια του Πανναξιακού

Οι αθλήτριες της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του Πανναξιακού ΑΟΝ σε μία κίνηση-υπόδειγμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης έγιναν εθελόντριες δότριες μυελού των οστών Οι αθλήτριες της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του Πανναξιακού ΑΟΝ σε μία κίνηση-υπόδειγμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης έγιναν εθελόντριες δότριες μυελού των οστών

Την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας στις 8 Μαρτίου επέλεξαν οι αθλήτριες της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του Πανναξιακού να στείλουν μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης κάνοντας μία εξαίρετη κίνηση.

Σε συνεργασία με τηνΛέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν)και της ανθρώπινης πρωτοβουλίας Ενημέρωσης, Ευαισθητοποίησης και Εγγραφής Νέων Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών BY MY HERO – Γίνε ο ήρωας μου ΟΛΕΣ οι αθλήτριες της γυναικείας ομάδας βόλεϊ, αφού πρώτα ενημερώθηκαν σχετικά με τις διαδικασίες λήψης, στατιστικές μελέτες και για τις ανάγκες της ανθρωπότητας σχετικά με την δωρέα μυελού των οστών, υπέγραψαν την αίτηση και έδωσαν δείγματα ώστε να εξεταστούν και να καταχωρηθούν στην εθνική και παγκόσμια δεξαμενή εθελοντών δοτών.

Volley 20 696x464

Μέσα σε πραγματικό κλίμα συγκίνισης οι αθλήτριες-δότριες αισθάνθηκαν την χαρά του να προσφέρεις ζωή σε συνανθρώπους σου και ευελπιστούν η κίνηση τους αυτή να ευαισθητοποιήσει ακόμα περισσότερους και να αυξηθεί ο αριθμός Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών ώστε η Ελλάδα σαν χώρα να αποκτήσει αυτάρκεια και να μπορεί να σώσει Έλληνες ασθενείς που νοσούν από νεοπλασματικές ασθένειες και η μόνη ελπίδα σωτηρίας είναι η μεταμόσχευση μυελού των οστών.

Volley 16 696x464

Η Ελλάδα είναι η τελευταία χώρα σε αριθμό εγγεγραμμένων εθελοντών Δοτών Μυελού μεταξύ όλων των χωρών της Ευρώπης. Η συντριπτική πλειοψηφία των μοσχευμάτων προέρχεται από το εξωτερικό όμως οι ΟΜΟΕΘΝΕΙΣ εθελοντές δότες έχουν περισσότερες πιθανότητες να «ταιριάζουν» λόγω κληρονομικότητας με τους Έλληνες ασθενείς. Εάν αποκτήσουμε 200.000 Έλληνες Εθελοντές Δότες δηλαδή το σχεδόν 2% του πληθυσμού τότε η πιθανότητα εύρεσης Δότη για κάθε Έλληνα ασθενή θα αυξηθεί σε 80%.

Volley 18 696x464

Ο εθελοντής δότης μυελού των οστών δίνει δείγμα σάλιου με μια ΜΠΑΤΟΝΕΤΑ ώστε να καθοριστεί η ιστοσυμβατότητα του. Στην συνέχεια καταχωρείται στη εθνική και παγκόσμια δεξαμενή εθελοντών δοτών. Εάν ένας δότης κριθεί κατάλληλος για κάποιον ασθενή που χρειάζεται μεταμόσχευση μυελού των οστών και εξακολουθεί να θέλει να γίνει Δότης, τότε καλείται να προσφέρει αιμοποιητικά κύτταρα αφού πρώτα ενημερωθεί αναλυτικά. Η διαδικασία δωρεάς μυελού είναι στο 97% των περιπτώσεων παρόμοια με εκείνη της ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ.

Volley 10 696x464

Αν είστε μεταξύ 18-50 χρονών μπορείτε να γίνετε εθελοντής δότης μυελού των οστών με την εξής απλή διαδικασία:
1. Συμπληρώνετε την ειδική αίτηση.
2. Δίνετε δείγμα σάλιου με ΜΙΑ ΜΠΑΤΟΝΕΤΑ για να ελεγχθεί πιθανή συμβατότητα.

Αυτό αρκεί! Καταχωρείστε σήμερα ως υποψήφιος εθελοντής δότης και μπορεί κάποια μέρα να γίνετε ο μοναδικός ήρωας ζωής για ένα παιδί που αντιμετωπίζει σοβαρό αιματολογικό νόσημα και η μόνη του ελπίδα είναι η μεταμόσχευση μυελού των οστών. Αν βρεθείτε συμβατός/τή τότε θα ειδοποιηθείτε για την δωρεά μυελού των οστών.

Κατηγορία ΒΟΛΕΪ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares