Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2016 16:52

Επανήλθε το σύστημα 1-8

Άλλαξε ο τρόπος διεξαγωγής της τελικής φάσης του πρωταθλήματος της Volley League Άλλαξε ο τρόπος διεξαγωγής της τελικής φάσης του πρωταθλήματος της Volley League

Η επιστροφή στο σύστημα των play-off 1-8 αποφάσισε στην τελευταία της συνεδρίαση η ΕΣΑΠ που πραγματοποιήθηκε στην Πορταριά.

Η απόφαση αυτή επαναφέρει το παλιό σύστημα που στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος δεν παίζουν μόνο οι τέσσερις ομάδες για τον τίτλο, αλλά από την πρώτη έως την όγδοη. Με τον τρόπο αυτόν, ανεβάζει ακόμη περισσότερο την ανταγωνιστικότητά του το πρωτάθλημα, καθώς με τον τρόπο αυτό, κανένα σωματείο ή τα περισσότερα δεν θα τα παρατούν και όλοι πλέον θα προσπαθούν θα μπουν  μέσα στην οκτάδα.  Ο τρόπος διεξαγωγής της δεύτερης φάσης, ο πρώτος που θα τερματίσει στην κανονική διάρκεια των αγώνων θα βρει απέναντί του τον 8 στην κατάταξη, ο 2ος τον 7ο, ο 3ος τον 6ο, ο 4ος τον πέμπτο. Η πρόκριση θα κρίνεται στις δύο νίκες και η ημιτελική και τελική σειρά στις τρεις. Στα play out θα πάρουν μέρος οι ομάδες από την 9η θέση έως και την 11η, ενώ το σωματείο που θα τερματίσει στη 12η θέση θα υποβιβάζεται απ' ευθείας εάν η βαθμολογική διαφορά με την 11η ομάδα είναι 4 βαθμοί ή περισσότεροι. Ακόμη στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε να διερευνηθεί ο τόπος διεξαγωγής του super cup, με υποψήφια νησιά τη Σαντορίνη η τη Ρόδο. Επίσης, αποφασίστηκε να ζητηθεί παράταση - προσαρμογής για την μετατροπή των ΤΑΑ σε Ανώνυμες Εταιρίες.

Οι σημαντικές αποφάσεις που έλαβε το Δ.Σ. της ΕΣΑΠ στην 124η συνεδρίαση του στην Πορταριά:

1. Αποφασίστηκαν αλλαγές στο σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος. Οι πιο σημαντικές είναι η επαναφορά των πλέι οφ για το 1-8, 2-7, 3-6 και 4-5. Τα τελευταία χρόνια στα πλέι οφ έμπαιναν μόνο οι ομάδες που τερμάτιζαν στις τέσσερις πρώτες θέσεις της κανονικής περιόδου. Η Α΄ φάση των play (1-8) θα κριθεί στις 2 νίκες και η ημιτελικά και τελική σειρά στις 3 νίκες.

Στα πλέι αουτ θα μετέχει και η 9η ομάδα, ενώ η 12η ομάδα θα υποβιβάζεται απ' ευθείας εάν η βαθμολογική διαφορά με την 11η ομάδα είναι 4 βαθμοί ή περισσότεροι.

2. Αποφασίστηκε  να διερευνηθεί σύστημα  χρηματικής  πριμοδότησης των ομάδων ανάλογα με τους βαθμούς που κερδίζουν σε κάθε αγώνα.

3. Αποφασίστηκε το ετήσιο αγωνιστικό καλεντάρι.

4. Αποφασίστηκε να διερευνηθεί η διεξαγωγή του Super Cup στην Σαντορίνη ή στην Ρόδο με πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής το διάστημα 7-9 Οκτωβρίου.

5. Αποφασίστηκαν οι προκριματικοί όμιλοι του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» 2016-17 καθώς και ο χρόνος διεξαγωγής τους. Η τελική φάση θα γίνει στην Κύπρο.

6. Αποφασίστηκαν θέματα της προκήρυξης αγωνιστικά και διοικητικά.

7. Εξελέγη η Επιτροπή πρωταθλήματος. Είναι τριμελής αποτελούμενη από τους Αντώνη Τελόπουλο, Δημήτρη Κάσσαρη, Κώστα Παπασταθόπουλο. Αναπληρωματικά μέλη οι Παντελής Δραχτίδης, Έρη Ζώρη.

8. Συζητήθηκαν οι εκκρεμότητες των ομάδων με οφειλές προς τους αθλητές ενόψει της συνεδριάσεως της Επιτροπής Αδειοδότησης.

9. Έγινε εκτεταμένη ανάλυση των θετικών και αρνητικών δεδομένων για την μετατροπή των ΤΑΑ σε ΑΑΕ και αποφασίστηκε να ζητηθεί παράταση από την πολιτική ηγεσία τουλάχιστον ενός έτους με σκοπό να υπάρξει ομαλή προσαρμογή των ομάδων στα νέα δεδομένα.

10. Έγινε ενημέρωση για την πορεία των διαδικασιών ιδρύσεως των νέων ΤΑΑ.

11. Ενημερώθηκε το Δ.Σ για τις νομικές εκκρεμότητες της ΕΣΑΠ.

12. Συζητήθηκε η δυνατότητα διοργάνωσης αγώνα All Star με την προϋπόθεση ότι θα βρεθεί Δήμος που θα αναλάβει τα έξοδα διοργάνωσης ή αποκλειστικός χορηγός.

Πηγη: Κοινή Γνώμη

Κατηγορία ΒΟΛΕΪ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares