Σάββατο, 08 Απριλίου 2017 23:53

Ο Πανναξιακός γράφει ιστορία!

Ιστορία έγραψε σήμερα ο Πανναξιακός, με την ομάδα της Νάξου να προκρίνεται για πρώτη φορά σε τελικό πρωταθλήματος. Τα κορίτσια του Γιώργου Ρούσση παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 0-2, κατάφεραν να κερδίσουν τον Παναθηναϊκό με 3-2 (12-25, 22-25, 25-17, 25-12, 15-13) και μετά και τη νίκη στο Μετς, να πάρουν την πρόκριση για τον τελικό. Εκεί θα βρουν τον νικητή του Ολυμπιακός-ΑΟ Θήρας με τις... ερυθρόλευκες να προηγούνται με 1-0 και να είναι το απόλυτο φαβορί για να φτάσουν ως το τέλος.

Οι νησιωτοπούλες δεν παρέδωσαν τα... όπλα όταν είδαν τα κορίτσια του Δημήτρη Καζάζη να προηγούνται, τα έδωσαν όλα και στο τέλος πανηγύρισαν μια σπουδαία πρόκριση και μετά το Κύπελλο το οποίο και έχασαν, θα διεκδικήσουν και το πρωτάθλημα, δείχνοντας ξεκάθαρα την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στην ομάδα.

Στον αντίποδα οι... πράσινες «αυτοκτόνησαν» καθώς βρέθηκαν μπροστά με 2-0 και έδειξαν ικανές να στείλουν την σειρά σε τρίτο ματς στο Μετς. Εκεί όμως που όλα έδειχναν ιδανικά για τις φιλοξενούμενες ήρθε η κατάρρευση και η ήττα, μια ήττα που κάνει εντελώς αποτυχημένη την χρονιά. Μια χρονιά που ξεκίνησε με όνειρα ακόμα και για τίτλο και που στο τέλος όχι απλά δεν κατακτήθηκε, αλλά δεν διεκδικήθηκε καν. Για τον σημερινό αγώνα ο Παναθηναϊκός έχει παράπονα για τις δύο τελευταίες φάσεις, αλλά από την μετάδοση που υπήρξε δεν δόθηκε ριπλέι για να δούμε αν όντως έγινε φιλές σε επίθεση των φιλοξενουμένων και αν υπήρξε μπλοκ άουτ και πάλι σε επίθεση των... πράσινων. Το γνωστό πρόβλημα με τα βίντεο ριπλέι, χωρίς εννοείται αυτό να μειώνει στο ελάχιστο την τεράστια πρόκριση του Πανναξιακού, από την στιγμή μάλιστα που όντως δεν έχουμε άποψη για τις δύο φάσεις.

Στα του αγώνα οι φιλοξενούμενες παίζοντας με την πλάτη στον τοίχο μετά την ήττα μέσα στο Μετς στον πρώτη ημιτελικό, μπήκαν πολύ δυνατά και κατάφεραν να πάρουν με χαρακτηριστική άνεση το πρώτο σετ, ενώ έστω και πιο δύσκολα έκαναν το 0-2 δείχνοντας έτοιμες για να... σπάσουν με την σειρά τους την έδρα και να στείλουν την πρόκριση στο τρίτο ματς.

Εκεί όμως που όλα έδειχναν πως θα γίνει και το 0-3, ήρθε η αντίδραση του Πανναξιακού. Με τον κόσμο να δίνει ώθηση, τα κορίτσια του Γιώργου Ρούση ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους, εκμεταλλεύτηκαν την ολιγωρία των αντιπάλων τους και αρχικά μείωσαν σχετικά άνετα σε 2-1. Στην συνέχεια μάλιστα έκαναν περίπατο στο τέταρτο σετ, απέναντι σε έναν κάκιστο Παναθηναϊκό φέρνοντας το ματς στα ίσια και στέλνοντάς το στο τάι μπρέικ.

Σε ένα τάι μπρέικ που είχαμε ντέρμπι και μάλιστα μεγάλο. Οι δύο ομάδες πάλευαν πόντο-πόντο με τον Παναθηναϊκό να παίρνει ένα προβάδισμα τριών πόντων (6-9) και να δείχνει έτοιμος για τη νίκη. Οι γηπεδούχες ωστόσο αντέδρασαν και όχι μόνο ισοφάρισαν, αλλά προηγήθηκαν με 10-9. Έτσι (πόντο-πόντο και πάλι), φτάσαμε στο 13-13 όπου είχαμε τις δύο φάσεις για τις οποίες διαμαρτυρήθηκαν τα κορίτσια του Καζάζη. Αρχικά στο 14-13 η Ζακχαίου έκανε μπλοκ στη Φιλντ, ο δεύτερος διαιτητής έδωσε φιλέ, με την πρώτη να το παίρνει επάνω της και να δίνει τον πόντο στον Πανναξιακό. Στην συνέχεια η Ρίτσι που αγωνίστηκε ως διαγώνιος και ο Μερτέκη ακραία, κάρφωσε με τους διαιτητές να δίνουν τέσσερις μπαλιές, ενώ στο... τριφύλλι διαμαρτυρήθηκαν έντονα πως υπήρξε επαφή στο μπλοκ.

Το τέλος βρήκε τις νικήτριες να αποθεώνονται από τον κόσμο για την ιστορία που έγραψαν και τις ηττημένες να έχουν πέσει πάνω στους διαιτητές και να διαμαρτύρονται έντονα για τις τελευταίες τους αποφάσεις.  

Τα σετ: 12-25, 22-25, 25-17, 25-12, 15-13

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Καζάζης) Χρυσομάλλη, Πολ, Μερτέκη, Καββαδία, Ρίτσι, Φιλντ, Ρόγκα –λ / Καρπουζά, Παπαδοπούλου, Λαγουδάκη

Πανναξιακός (Ρούσης) Φρέσκο, Πότοκαρ, Δρακουλίδου, Οικονομίδου, Τοτσίδου, Ζακχαίου, Κακουράτου –λ, Σεφεριάδου, Ξαγοραράκη

Η γνώμη του πάγκου

Γιώργος Ρουσης: «Έγινε ένα συγκλονιστικό ματς ίσως το πιο συγκλονιστικό που έχουμε παίξει εμείς φέτος. Στα δυο πρώτα σετ, ο Παναθηναϊκός ήταν ελαφρώς καλύτερος, καθότι εμείς κάναμε πάρα πολλά λάθη. Ήταν θέμα δικό μας καθαρά ενώ είχαμε και κάποια θεματάκια με κάποιες αθλήτριες που ήταν άρρωστες αλλά αγωνίστηκαν κανονικά όπως κάνουν όλη τη σεζόν. Σημασία έχει για την ομάδα και για τη Νάο ότι ο Πανναξιακός προκρίθηκε για πρώτη φορά στα τελικά του πρωταθλήματος. Ευχαριστούμε και τον κόσμο σήμερα για την ώθηση που έδωσε στα κορίτσια».

Δημήτρης Καζάζης: «Θέλω να συγχαρώ τις αθλήτριές μου που σε ένα τόσο κρίσιμο ματς πιστεύω ότι ανταποκρίθηκαν κατάλληλα αλλά δεν περίμενα ποτέ ότι θα μπορούσαν διαιτητικά λάθη να κρίνουν ένα τέτοιο παιχνίδι. Δεν είναι δικό μας θέμα, δεν σέβονται τον Παναθηναϊκό όταν σε ένα τέτοιο κρίσιμο ματς γίνονται λάθη που κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα. Υπάρχει σαφής έλλειψη σεβασμού και το έχουμε δει όλη τη χρονιά αλλά κάτι τέτοιο σε αυτό το σημείο δεν το φανταζόμασταν».

Πηγή: gazzetta.gr

Κατηγορία ΒΟΛΕΪ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares