Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2011 15:48

Πληρώνει τους διαιτητές η Ε.Ο.ΠΕ «με Α2 και τοπικά τι γίνετε;»

eope_logo

Η εκτελεστική επιτροπή της Ε.Ο.ΠΕ, έκανε γνωστό με ανακοίνωση της ότι προτίθεται να εξοφλήσει τους διαιτητές μέχρι τις 15/11 με σκοπό να ξεκινήσουν άμεσα τα πρωταθλήματα σε Α 1 Γυναικών και Τοπικές Επιτροπές.

Με την ανακοίνωση έγινε γνωστό ότι από εδώ και στο εξής, οι γηπεδούχος ομάδα θα αναλαμβάνει την εξόφληση των διαιτητών, εκτός από τα πρωταθλήματα υποδομών, όπου η ομοσπονδία αναλαμβάνει σε ποσοστό100% την πληρωμή των τους.

Για την Α 2 στην ανακοίνωση της Ε.Ε αναφέρεται ότι θα υπάρξουν αποφάσεις τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Βέβαια τα αναγραφόμενα στην ανακοίνωση δεν  δίνουν καμία θετική εξέλιξη για τα τοπικά πρωταθλήματα των Κυκλάδων, αφού σε κανένα σημείο δεν αναφέρεται τι θα γίνει με τα χρήματα του 2010-2011, που οφείλονται στην τοπική επιτροπή Κυκλάδων και υπάρχει δέσμευση ότι θα της δοθούν μέχρι το τέλος του Οκτώβριου.

Οι ομάδες των Κυκλάδων καλούνται πλέον εκτός των εξόδων μετακίνησης να καλύψουν και τα έξοδα της διαιτησίας από την «τσέπη» τους , πράγμα που κάνει ακόμα δυσκολότερη την έναρξη των πρωταθλημάτων.

Η Τοπική Επιτροπή Κυκλάδων περιμένει να γίνει τουλάχιστον μία εξαίρεση και να λάβει  τουλάχιστον τα χρήματα για την σεζόν 2010-2011, χωρίς τα οποία όπως έχει διαμηνύσει στην Ομοσπονδία αδυνατεί να ξεκινήσει τα πρωταθλήματα Κυκλάδων, τα οποία έχουν την ιδιαιτερότητα των μετακινήσεων μέσο θαλάσσης που είναι πολύ επώδυνη για τα ταμεία των ομάδων .

Διαβάστε την ανακοίνωση της Ε.Ε της Ε.Ο.ΠΕ

Ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΟΠΕ:

«Μετά την ενημέρωση από την πολιτεία για σημαντική περικοπή του εγκεκριμένου προϋπολογισμού όλων των Ομοσπονδιών, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΟΠΕ είχε αποφασίσει την αναστολή της έναρξης των πρωταθλημάτων, προκειμένου να επανεξεταστούν οι όροι της διεξαγωγής τους.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε σειρά επαφών με όλους τους φορείς του αθλήματος, προκειμένου να καταστεί γνωστό το μέγεθος του προβλήματος και να αναζητηθούν τρόποι επανέναρξης της αγωνιστικής δραστηριότητας, σε μία λογική καταμερισμού του επιπρόσθετου κόστους που προκύπτει, λόγω των συνθηκών, μεταξύ της Ομοσπονδίας, των σωματείων και των διαιτητών. Στη λογική αυτή εντάσσεται και η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας στην τελευταία συνεδρίασή του οι αμοιβές των διαιτητών στα πρωταθλήματα Ανδρών και Γυναικών (Εθνικά και Τοπικά) να καταβάλλονται από το γηπεδούχο σωματείο, εφόσον καταστεί δυνατή η μείωσή τους, ενώ αντίστοιχα για τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα θα καταβάλλονται από την Ομοσπονδία.

Η Εκτελεστική Επιτροπή αξιολογώντας, κατ’ εξουσιοδότηση του Δ.Σ., τις συνθήκες όπως έχουν διαμορφωθεί σήμερα και τις προτάσεις όλων των φορέων και αφού ολοκλήρωσε έναν κύκλο επαφών με την ΟΔΒΕ για τις νέες μειωμένες αμοιβές των διαιτητών στο πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών, στα τοπικά πρωταθλήματα Ανδρών-Γυναικών και στα αναπτυξιακά (για τις υπόλοιπες Εθνικές Κατηγορίες οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν τις επόμενες ημέρες), αποφάσισε σήμερα να άρει την αναστολή της έναρξης των πρωταθλημάτων.

Έτσι η Α1 Εθνική Κατηγορία Γυναικών θα ξεκινήσει το Σάββατο 22/10/2011 και πριν τη διακοπή για τις υποχρεώσεις της Εθνικής Ομάδας Γυναικών θα διεξαχθεί η δεύτερη αγωνιστική στις 29/10/2011, ενώ για τα τοπικά πρωταθλήματα θα αποφασίσουν οι αντίστοιχες Ενώσεις και Τοπικές Επιτροπές.

Η Ομοσπονδία θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου μέχρι 15/11/2011 να εξοφληθούν οι διαιτητές για την αγωνιστική περίοδο 2010-2011, επιφυλασσόμενη για την περαιτέρω στάση της εάν αυτό δεν καταστεί δυνατόν.

Η Εκτελεστική Επιτροπή ευχαριστεί όλους τους φορείς του αθλήματος για την κατανόηση που έχουν επιδείξει μέχρι σήμερα και καλεί όλο τον κόσμο του βόλεϊ και κυρίως τις Ενώσεις, τα σωματεία και τους διαιτητές να βοηθήσουν ώστε να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα χωρίς άλλα προβλήματα, παρά την κρίση που βιώνουμε. Παράλληλα καλεί την πολιτεία να ανταποκριθεί στις ανειλημμένες υποχρεώσείς της προς του αθλητικούς φορείς και να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία για την οριστική διαμόρφωση του νέου τοπίου στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, έστω και υπό την πίεση της υποχρεωτικής και βίαιης αλλαγής των συνθηκών».

Κατηγορία ΒΟΛΕΪ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares