Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2019 14:43

Πρώτα το νέο Τ.Α.Α. και μετά εξελίξεις στον Φοίνικα

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας η ετήσια Γενική συνέλευση του Φοίνικα Σύρου.  Η συνέλευση  διεξήχθη στην συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, παρουσία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, ελαχίστων φίλων της ομάδας αλλά και του προέδρου του επιμελητηρίου κ. Γιάννη Ρούσσου.

Ο πρόεδρος του ΤΑΑ ο οποίος άνοιξε και τον… διάλογο αναφέρθηκε στην δύσκολη κυρίως οικονομική χρονιά που έκλεισε, αλλά και που η διοίκηση κατάφερε να τα βγάλει εις πέρας. Στάθηκε στο γεγονός ότι το οικονομικό άνοιγμα που υπήρχε από τα προηγούμενα έτη μειώθηκε και πως ο Φοίνικας βρίσκεται και μία σταθερή ανοδική πορεία. Ταυτόχρονα έκανε κάλεσμα σε όλους όσους αγαπούν και θέλουν να βοηθήσουν το «Πειρατικό» να δηλώσουν υποψηφιότητα για την διοίκηση του ΤΑΑ.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Ισίδωρος Ροσσολάτος ο οποίος αρχικά αναφέρθηκε στην αποχώρησή του από το ΤΑΑ και δικαιολόγησε την απόφασή του αυτή στο καθαρά επαγγελματικό κομμάτι, αφού όπως τόνισε πλέον δεν υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος για την ομάδα. «Δυστυχώς θα πρέπει να αποχωρήσω από τη διοίκηση του ΤΑΑ καθώς κυρίως επαγγελματικοί λόγοι με αναγκάζουν να παραιτηθώ» είπε ο κ. Ροσσολάτος.

Στη συνέχεια τόνισε πως θα πρέπει να γίνουν κινήσεις ώστε το περιουσιακό στοιχείο που έχει η Σύρος είναι επιβεβλημένο να διατηρηθεί. Υπάρχουν δυνατότητες για κάτι σημείωσε ο αντιπρόεδρος του ΤΑΑ, όμως για να μπορέσει ο Φοίνικας να συνεχίσει να κάνει βήματα μπροστά χρειάζονται άνθρωποι με μεράκι και να έχουν να αφιερώσουν χρόνο στην ομάδα. Και κλείνοντας ο κ. Ροσσολάτος σημείωσε πως «οι φίλοι της ομάδας είναι η καρδιά του Φοίνικα». «Θα πρέπει όσοι ενδιαφέρονται να μπουν στη διοίκηση του ΤΑΑ να το δηλώσουν είτε σε μένα, είτε στον πρόεδρος κ. Αρβανίτη».

Με θετικό πρόσημο έκλεισε η χρονιά

 Στη συνέχεια της συνεδρίασης ο κ. Ροσσολάτος αναφέρθηκε στον Οικονομικό απολογισμό. Ένας απολογισμός ο οποίος σύμφωνα με τα στοιχεία έκλεισε θετικά τη χρονιά 2018-19. Κάτι που σημαίνει πως μειώθηκε το άνοιγμα το προηγούμενων ετών και η νέα διοίκηση αν συνεχίσει την ίδια… οικονομική πολιτική το «Πειρατικό» σε ένα βάθος χρόνου δύο ή τρία χρόνια θα είναι απολύτως καθαρό. Ταυτόχρονα έγινε και μία πρώτη κουβέντα για το συνολικό μπάτζετ της χρονιάς 2019-20. Ένας προϋπολογισμός που φτάνει στις 460 χιλιάδες περίπου.

Τριμελές η πενταμελές το νέο ΤΑΑ

  Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας, το νέο συμβούλιο του ΤΑΑ ίσως να απαρτίζεται κι από τρία άτομα. Κάτι το οποίο το επιτρέπεται και μπορεί να γίνει. Αυτό βέβαια θα εξαρτηθεί από τα άτομα τα οποία μέσα στις επόμενες ημέρες θα δηλώσουν ενδιαφέρον. Θα πρέπει να σημειώσουμε στο σημείο αυτό πως όσοι θέλουν να δηλώσουν ενδιαφέρον μπορούν να επικοινωνήσουν τόσο με τον κ. Ροσσολάτος όσο και με τον πρόεδρο του ΤΑΑ Δημήτρη Αρβανίτη.

Από εκεί και πέρα δεν ξεκαθαρίστηκε αν από το υπάρχον συμβούλιο του ΤΑΑ, υπάρχουν  μέλη που  θέλουν να συνεχίσουν να προσφέρουν στον Φοίνικα. Ο κ. Αρβανίτης τόνισε πως θα είναι δίπλα στο νέο συμβούλιο σε ότι κι αν χρειαστεί, αλλά ακόμη και με προϋποθέσεις μπορεί να είναι και πάλι στο συμβούλιο.

IMG_20190610_192819_0a1e6.jpg

Κρίσιμο μεσοδιάστημα

Θα πρέπει να γίνει εξαρχής κατανοητό πως οι μέρες που ακολουθούν είναι πάρα πολύ κρίσιμες για το μέλλον του Φοίνικα και τη συμμετοχή του στην Volley League.  Μπορεί κάθε χρόνο να επαναλαμβανόμαστε, όμως κάθε τέτοια εποχή η ομάδα του νησιού ξεκινά πάντα από το… μηδέν. Φέτος τα πράγματα σε οικονομικό επίπεδο μπορεί να είσαι σε καλύτερη βάση, αφού δεν υπάρχει το μεγάλο άνοιγμα των προηγούμενων ετών – άνοιγμα υπάρχει όμως είναι διαχειρίσιμο -. Θα πρέπει μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε θα πρέπει να υπάρξουν άτομα τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα και τον χρόνο να σταθούν στο πλευρό της ομάδας. Ο Φοίνικας είναι η Σύρος και θα πρέπει να γίνουν όλες οι απαραίτητες κινήσεις για να εξασφαλιστεί τόσο η βιωσιμότητα του όσο και το μέλλον του. Θα πρέπει αρχικά να βρεθούν τα άτομα τα οποία θα τρέξουν τον Φοίνικα την χρονιά 2019-20. Οι κινήσεις θα πρέπει να είναι άμεσες αφού πλέον ο χρόνος τρέχει και μάλιστα πηγαίνει… γρήγορα. Ο Φοίνικας και η νέα διοίκηση αν υπάρξει θα πρέπει να τρέξει το κομμάτι της αδειοδότησης κι αυτό γιατί θα πρέπει μέχρι το τέλος του μήνα τα πάντα να είναι έτοιμα.

Η απερχόμενη διοίκηση του ΤΑΑ έδωσε ένα εύλογο χρονικό διάστημα μέχρι της ερχόμενη Δευτέρα σε όλους όσους ενδιαφέρονται να εμπλακούν διοικητικά με την ομάδα. Ταυτόχρονα όμως θα τρέχει τα ζητήματα τα οποία πρέπει να… τρέξουν αυτό το διάστημα.

Υπάρχει πικρία και ήταν… εμφανής

Η διοίκηση του ΤΑΑ δεν μπόρεσε να κρύψει την πικρία του αφού μετά από όλες τις προσπάθειες που έχουν γίνει τόσο από τους ίδιους όσο και από όλους όσους έχουν περάσει από την ομάδα, δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιος που να ενδιαφέρετε να αναλάβει τις τύχες της ομάδας. Όπως αναφέρουμε παραπάνω το διάστημα ή η βδομάδα που θα ακολουθήσει καλύτερα θα είναι κρίσιμη αφού θα πρέπει να βρεθούν τα άτομα που θα τρέξει την ομάδα. Μάλιστα τονίστε πως «είναι κρίμα μία ομάδα σαν τον Φοίνικα να μην μπορεί να βρει άτομα που θα απαρτίσουν την διοίκηση του ΤΑΑ». Θα πρέπει άμεσα να βρεθούν τα άτομα που θα απαρτίσουν το νέο ΤΑΑ, ώστε να υπάρξει και ο απαιτούμενος χρόνος για την εύρωστη λειτουργία της ομάδας.

Ο Φοίνικας όπως πολύ σωστά τονίστηκε κατά τη διάρκεια της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης έχει τις δυνατότητες να πάει ακόμη καλύτερα. Είναι ήδη μέσα στις καλύτερες ομάδες του Ελληνικού πρωταθλήματος και για όσους ξεχνούν ήταν και το μοναδικό σωματείο που έφερε αντίσταση στον πρωταθλητή Ελλάδος. Έφτασε στον τελικό του league cup αλλά και στο final four του κυπέλλου Ελλάδος.

Τέλος, μια ακόμη πολύ σωστή παρατήρηση και την οποία θα πρέπει να την κρατήσουν όλοι οι Συριανοί είναι η εξής: «Με τον Φοίνικα περνάς ευχάριστα την ώρα τους κάθε Σαββατοκύριακο. Δεν πρέπει μα χαθεί το πρότζεκτ και ο Φοίνικας θα πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει». Τα πράγματα όντως είναι κρίσιμα όσο κι αν αυτό έχει… ακουστεί πάρα πολλές φορές, καθώς αν δεν υπάρξει διοίκηση τότε ο Φοίνικας θα πάψει να υπάρχει. Ο χειμώνας όντως με τον Φοίνικα περνά πιο ευχάριστα αφού η ομάδα αυτή κάνει υπερήφανο τον κάθε πολίτη αυτού του νησιού, αφού ακούγεται τόσο εντός όσο κι εκτός Συνόρων. Είναι η ζωντανή διαφήμιση του νησιού και ιδιαίτερα ο Δήμος θα πρέπει να στηρίξει αυτήν την ομάδα με όλες του τις δυνάμεις.  

Πήγη: Κοινή Γνώμη

Κατηγορία ΒΟΛΕΪ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares