Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019 23:31

ΑΟ Θήρας: Ο σχεδιασμός και το χτίσιμο για τη νέα αγωνιστική σεζόν

Μεθοδική και με πλάνο παρουσιάζεται και φέτος η διοίκηση του ΑΟ Θήρας, που έχει ήδη ξεκινήσει να χτίζει την ομάδα που θα εκπροσωπήσει για ακόμη μία χρονιά τη Σαντορίνη σε Ελλάδα και Ευρώπη. Το ρεπορτάζ τρέχει με γοργούς ρυθμούς, με πολλά να γράφονται, αλλά λίγα τελικά να ισχύουν... Ο Αντώνης Κοραής, που ζει την ομάδα από κοντά όσο κανένας δημοσιογράφος τα τεκταινόμενα στον ΑΟ Θήρας με ένα καταπληκτικό ρεπορτάζ ακτινογραφεί και παρουσιάζει αυτούσια και έγκυρα στο κοινό τα όσα ακριβώς ισχύουν στην παρούσα φάση και αφορούν το σωματείο από το νησί του ηφαιστείου.

Του Αντώνη Κοραή

Έχουμε φτάσει στα μέσα του Ιουνίου και οι ομάδες της Volleyleague Γυναικών κάνουν τον σχεδιασμό τους για την κατάρτιση των ρόστερ τους ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Η άνοδος του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ στη μεγάλη κατηγορία είναι ικανή να αλλάξει κάποιες ισορροπίες και αρκετοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι θα παρακολουθήσουμε ίσως το πιο ενδιαφέρον πρωτάθλημα των τελευταίων ετών.

Για τον Α.Ο. Θήρας η περσινή ήταν μια “γεμάτη” χρονιά με πολλές ιδιαιτερότητες. Στο πρωτάθλημα τερμάτισε και πάλι εντός τετράδας, ενώ στο κύπελλο έφτασε για πρώτη φορά στον τελικό, όπου και αντιμετώπισε τον πολυνίκη του θεσμού Ολυμπιακό. Κάτι παραπάνω από θετική ήταν και η ευρωπαϊκή του παρουσία, καθώς αγωνίστηκε μέχρι και την προημιτελική φάση του Challenge Cup, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό από την μετέπειτα φιναλίστ της διοργάνωσης Aydin.

Με τον Σέρβο στο τιμόνι

64687860_2317673908275585_3379489751227695104_n_b320d.jpg

Η πρώτη ανακοίνωση για φέτος ήρθε λίγο πριν τα τέλη του Απρίλη και αφορούσε τον προπονητή. Η διοίκηση ανανέωσε την εμπιστοσύνη της προς τον Μπράνκο Γκάιτς, δίνοντας του τα “κλειδιά” της ομάδας για ακόμα μια χρονιά. Ο Σέρβος τεχνικός θα έχει και φέτος βοηθό το Γιώργο Σομπόνη, που βρίσκεται στο σύλλογο από την πρώτη παρουσία του στη μεγάλη κατηγορία.

Ο σχεδιασμός του ρόστερ έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό με τα ονόματα που γράφονται και ακούγονται όπως είναι λογικό να είναι πολλά…Tι όμως πραγματικά ισχύει;

Το κεφάλαιο Μερτέκη

64824507_2317726114937031_1919426141622370304_n_d57ca.jpg


Σημαντική παράμετρος που επηρεάζει το φετινό “παζλ” είναι η παραμονή της Λίτσας Μερτέκη. Η βορειοελλαδίτισα ακραία τη σεζόν που ολοκληρώθηκε πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις και όπως ήταν αναμενόμενο έχει δεχθεί αρκετές κρούσεις από ομάδες της Ελλάδας και του εξωτερικού. Ο Α.Ο. Θήρας έκανε την υπέρβαση, έχει καταθέσει στην πλευρά της αθλήτριας μια εξαιρετική πρόταση ανανέωσης και τα πάντα θα κριθούν τις επόμενες ημέρες, με τους ανθρώπους του συλλόγου να δείχνουν αισιόδοξοι για την ευτυχή κατάληξη των συζητήσεων.

Η άλλη βασική ακραία θα προέρχεται από τη διεθνή αγορά, με τις πληροφορίες να μιλούν για όνομα που εκτός από την ποιότητα που διαθέτει, θα κάνει και μεγάλο…γκελ στον κόσμο.

Η Αναστασία Παναγιωτίδου θα συνεχίσει για 3η σεζόν στο σύλλογο, με το τεχνικό τιμ να θέλει να εντάξει στο ρόστερ άλλη μια ακραία με υποδοχή, στη θέση της Αλεξίας Καλανταρίδου που μετακόμισε στον Ολυμπιακό.

Ξένη αθλήτρια θα αποκτηθεί και για την θέση της διαγωνίου, όπου υπάρχει βέβαια και η ταλαντούχα Άλκιστης Καραφουλίδου που ήρθε πέρυσι από τους Μακεδόνες με διετές συμβόλαιο.

Ξένη…μαέστρος

Η πασαδόρος αποτελεί τον “εγκέφαλο” της ομάδας, με τον Α.Ο. Θήρας να ταλαιπωρείται αρκετά τη περασμένη σεζόν στη συγκεκριμένη θέση και την Παναγιώτα Ξανθοπούλου να παίρνει αρκετό χρόνο συμμετοχής και να κερδίζει τις εντυπώσεις. Ο Γκάιτς έχει αποφασίσει να πορευτεί και φέτος με ξένη πάσα, ενώ ερωτηματικό αποτελεί η Ξανθοπούλου που διανύει τον τρίτο και τελευταίο χρόνο του συμβολαίου της, αλλά παρόλα αυτά κυκλοφορούν διάφορα σενάρια γύρω από το όνομα της.

Στο κέντρο του φιλέ

65100766_2317735488269427_5918274568052539392_n_62f43.jpg

Η Σταυρούλα Κούση που τα τελευταία χρόνια φορούσε τη φανέλα του Αίαντα Ευόσμου είναι αυτή που άνοιξε των “χορό” των μεταγραφών, καθώς έγινε η πρώτη αθλήτρια που ανακοινώθηκε επίσημα από την ομάδα.

Η Ειρήνη Χατζηευστρατιάδου που πραγματοποίησε μια εκπληκτική χρονιά με τον Πανναξιακό, είναι άλλη μια από τις αθλήτριες που κατά πάσα πιθανότητα θα κάνει το ενδοκυκλαδικό δρομολόγιο και από το λιμάνι της Νάξου θα ταξιδέψει σε αυτό της Σαντορίνης.

Μαζί με την υπερπολύτιμη Μελίνα Εμμανουηλίδου, που όπως όλα δείχνουν θα παραμείνει για τρίτη χρονιά κάτοικος του νησιού, θα αποτελέσουν την τριπλέτα των κεντρικών του Α.Ο. Θήρας.

Σταθερή αξία η Αρτακιανού

64691502_2317680471608262_6043793252111351808_o_61040.jpg


Στη νευραλγική θέση του λίμπερο θα παραμείνει και φέτος η Μαριαλένα Αρτακιανού. Η διεθνής Θεσσαλονικιά αποτελεί σταθερή αξία και θα στηρίξει τα “μετόπισθεν” του συλλόγου για άλλη μια χρονιά. Η Αρτακιανού θα αγωνίζεται με θέα την καλντέρα για 6η συνεχόμενη σεζόν και είναι η μοναδική αθλήτρια που αποτελεί αναπόσπαστο μέλος του Α.Ο. Θήρας από την πρώτη παρουσία του στα “σαλόνια¨ της τότε Α1.

Η ομάδα τη σεζόν 19-20 θα αγωνιστεί και πάλι σε τρεις διοργανώσεις, καθώς εκτός από το πρωτάθλημα και το κύπελλο θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο μαζί με τον Ολυμπιακό και τον Πορφύρα.

Όπως όλα δείχνουν και παρότι η χρονιά είναι ιδιαίτερα δύσκολη, οι άνθρωποι του συλλόγου είναι διατεθειμένοι να κάνουν ότι χρειαστεί ώστε η ομάδα της Σαντορίνης να δημιουργήσει και φέτος ένα ανταγωνιστικό σύνολο που θα πρωταγωνιστήσει.

Υπομονή λίγες μέρες λοιπόν ώστε όλα να ξεκαθαρίσουν με τις επίσημες ανακοινώσεις!

Αντώνης Κοραής

Κατηγορία ΒΟΛΕΪ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares