Παρασκευή, 06 Σεπτεμβρίου 2019 14:55

Φύτεψαν πατάτες τα κορίτσια του Πανναξιακού ΑΟΝ [vid]

Μία διαφορετική εμπειρία από αυτή της καθημερινής ρουτίνας με την προετοιμασία τους έζησαν οι αθλήτριες της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του Πανναξιακού ΑΟΝ, τα οποία στο πλαίσιο του 10ου Φεστιβάλ Πατάτας, φύτεψαν πατάτες Νάξου για... καλό σκοπό.

Η Πατάτα Νάξου είναι η πρωταγωνίστρια του 10ου Φεστιβάλ Πατάτας που διοργανώνει η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Αρσενίου και τον Aegean Voice υπό την αιγίδα της UNESCO το τριήμερο 6-7-8 Σεπτεμβρίου!

Στο μεγαλύτερο αγροτικό φεστιβάλ των Κυκλάδων, καλλιτέχνες, παρουσιαστές, ηθοποιοί, γνωστοί δημοσιογράφοι και food bloggers θα βρεθούν στη βασίλισσα των Κυκλάδων, Νάξο, προσκεκλημένοι της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου και θα απολαύσουν την πλούσια γεύση της Πατάτας Νάξου σε πεντανόστιμες συνταγές, ενώ θα... φυτέψουν οι ίδιοι Πατάτα για καλό σκοπό! Η σοδειά του συγκεκριμένου χωραφιού, μαζί με εκλεκτή Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. και ντόπια αμνοερίφια θα προσφερθούν από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου στο Πρότυπο Νηπιοτροφείο Καλλιθέας, που προσφέρει μια στοργική αγκαλιά στα παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στο ενδοοικογενειακό τους περιβάλλον και τα οποία στερούνται την απαραίτητη φροντίδα και προστασία.

Η κεντρική εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου στις 21:00, στην Αγία Άννα (θέση Κάπαρες). Οι προσκεκλημένοι της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου αλλά και οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του νησιού θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν υπέροχα... πατατομαγειρέματα από παραδοσιακές ταβέρνες του νησιού, αλλά και να πιουν και να χορέψουν με παραδοσιακή νησιώτικη μουσική που θα κρατήσει το κέφι αμείωτο μέχρι το πρωί! Επίσης, στη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνουν και βραβεύσεις-έκπληξη!

Την εκδήλωση θα παρουσιάσουν οι αγαπημένοι δημοσιογράφοι, Χρήστος Νέζος και Μπάγια Αντωνοπούλου.

Λίγα λόγια για την Πατάτα Νάξου

Η ξακουστή Πατάτα Νάξου, με τη μεγάλη θρεπτική αξία και την πλούσια γεύση, παράγεται κυρίως στα πεδινά παραθαλάσσια χωράφια με παραδοσιακό τρόπο λίπανσης εδώ και δεκαετίες και έχει παίξει σπουδαίο ρόλο στην ιστορία και στην ανάπτυξη όχι μόνο της Νάξου αλλά και της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου. Περισσότερες από 200 οικογένειες ασχολούνται με την καλλιέργεια της Πατάτας της Νάξου, ενώ κάθε χρόνο 8.000 τόνοι παράγονται στο νησί.

Στο Συσκευαστήριο Πατάτας της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου καταφθάνουν οι πατάτες των παραγωγών-μελών της, οι οποίες, μετά τον απαραίτητο έλεγχο (ώστε να απομακρυνθούν οι ακατάλληλοι κόνδυλοι), τυποποιούνται και αποθηκεύονται στις ψυκτικές της εγκαταστάσεις. Στη συνέχεια, συσκευάζονται σε δίχτυ 3 κιλών ή σακί 25 κιλών και διακινούνται στις μεγάλες αλυσίδες Super Markets. Σημειώνεται, ότι κάθε συσκευασία συνοδεύεται από την απαραίτητη σήμανση, τηρώντας έτσι πλήρως τη διαδικασία ιχνηλασιμότητας.

Επίσης, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, εκτός από την Πατάτα Νάξου Π.Γ.Ε., παράγει και Πιστοποιημένο Πατατόσπορο, τον οποίο και διακινεί σε όλη την Ελλάδα για φύτευση τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2285025340, 6978397023 (Γιώργος Σέργης).

Κατηγορία ΒΟΛΕΪ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares