Τρίτη, 03 Δεκεμβρίου 2019 23:20

Ο Φοίνικας Σύρου τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Ο Φοίνικας Σύρου και αθλητές του Παναθηναϊκού που βρίσκονται στο νησί με την ευκαιρία του επαναληπτικού ημιτελικού Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς τίμησαν με την παρουσία τους την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου) που θεσπίστηκε και τηρείται παγκόσμια από το 1992.

Εορτάζεται σε όλον τον πλανήτη προωθώντας την κατανόηση σε θέματα αναπηρίας και την κινητοποίηση υπέρ των δικαιωμάτων αξιοπρέπειας και ευημερίας των ατόμων με αναπηρία.

Σήμερα το πρωί λοιπόν μετά από πρωτοβουλία του ΚΕΦΙΑΠ έγινε συνάντηση στο επιβατικό σταθμό στο λιμάνι της Ερμούπολης, περπάτημα μέχρι τον πεζόδρομο «Θυμάτων Σπερχειού και Πρωτοπαπαδάκη» όπου έγιναν ενημερώσεις και δράσεις για ΑΜΕΑ.

Από τη σημερινή (03/12) Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία δεν θα μπορούσε να λείψει ο Φοίνικας Σύρου, που είναι γνωστό πως στηρίζει τέτοιες κοινωνικές δράσεις.

Αθλητές της ομάδας μας όπως και του Παναθηναϊκού που αύριο θα αντιμετωπίσει ο Φοίνικας στον δεύτερο ημιτελικό του Λιγκ Καπ, έδωσαν το παρών. Μάλιστα κάποιοι από τους αθλητές έκαναν βιωματική εκπαίδευση με σύστημα γραφής τυφλών (Braille), ενώ παράλληλα οι παίκτες φωτογραφήθηκαν και με τους έχοντες αναπηρία, συνοδούς εκπροσώπους του Δήμου και τον κόσμο που με μεγάλη χαρά αγκάλιασε αυτή την προσπάθεια.

Το παρών έδωσε η Αντιδήμαρχος πολιτισμού και τουρισμού κ. Αλίκη Λεονταρίτη και η εντεταλμένη σύμβουλος κοινωνικής μέριμνας του Δήμου Σύρου Ερμούπολης και μέλος του ΤΑΑ Φοίνικα κ. Αγγελική Πρίντεζη.

Στην εκδήλωση παρών ήταν και ο κ. Κωνσταντίνος Γιαταγάς Ζωγράφος και Λουκριτία Δούναβη (συγγραφέας).

Κατηγορία ΒΟΛΕΪ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares