Παρασκευή, 24 Απριλίου 2020 23:59

Διακοπή των πρωταθλημάτων προτείνει ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Γιώργος Καραμπέτσος

Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Γιώργος Καραμπέτσος, θα προτείνει στο έκτακτο ΔΣ τη διακοπή των πρωταθλημάτων βόλεϊ.

Η δυνατότητα που έδωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης στις ομοσπονδίες να αλλάξουν τις προκηρύξεις τους και να διακόψουν οριστικά τα πρωταθλήματα λύνει τα χέρια του προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, Γιώργου Καραμπέτσου, που έχει έτοιμες τις προτάσεις του.

Η διάταξη αυτή προβλέπει την κατ' εξαίρεση τροποποίηση, με άμεση ισχύ, των κανονισμών διάρθρωσης, οργάνωσης και διεξαγωγής όλων των πρωταθλημάτων, ομαδικών και ατομικών αθλημάτων, σε επαγγελματικό ή ερασιτεχνικό επίπεδο, καθώς και των σχετικών προκηρύξεων.

Οι τροποποιήσεις που θα αποφασιστούν από τα αρμόδια όργανα κάθε ομοσπονδίας ή διοργανώτριας αρχής δεν απαιτείται να επικυρωθούν από γενική συνέλευση. Σημειώνεται ότι η διάταξη αυτή ισχύει αποκλειστικά για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ λοιπόν θα προτείνει στο έκτακτο διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας:

1. Οριστική διακοπή όλων των πρωταθλημάτων.

2. Προβιβασμό των ομάδων με την ισχύουσα προκήρυξη (χωρίς πλέι οφ) όσον αφορά τον αριθμό τους ή και μεγαλύτερο αν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

3. Υποβιβασμό των ομάδων που δεν έχουν μαθηματικά ελπίδες παραμονής (χωρίς πλέι άουτ) και παραμονή αυτών που έχουν ελπίδες.

Από εκεί και πέρα θα δοθεί η δυνατότητα σε όλες τις ομάδες να αποφασίσουν αν θέλουν να παίξουν σε χαμηλότερες κατηγορίες και να απαντήσουν σε εύλογο χρονικό διάστημα, τουλάχιστον δύο μήνες πριν από την έναρξη των νέων πρωταθλημάτων, που αν όλα πάνε καλά θα ξεκινήσουν προς το τέλος Νοεμβρίου. Τα οποιαδήποτε κενά μπορούν να καλυφθούν με ομάδες από κατώτερες κατηγορίες…

Με αυτά τα δεδομένα μπορεί να αλλάξει άρδην ο χάρτης του ελληνικού βόλεϊ και ομάδες που δεν έχουν οικονομικές δυνατότητες να παίξουν σε δύο ή και τρεις κατώτερες κατηγορίες και αντίστροφα να προβιβαστούν ομάδες σε δύο ή και τρεις ανώτερες κατηγορίες.

Δύο μεταγραφικές περίοδοι

Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Γιώργος Καραμπέτσος, είπε στην τηλεδιάσκεψη του Λευτέρη Αυγενάκη με τους προέδρους των ομοσπονδιών και θα προτείνει και στο ΔΣ της ομοσπονδίας δίμηνη μεταγραφική περίοδο από τις αρχές Αυγούστου μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου ώστε να βοηθηθούν οι ομάδες. Να υπάρξει ταυτόχρονα μία ακόμη εμβόλιμη τον χειμώνα, ενώ όποιος σύλλογος αποσυρθεί από πρωτάθλημα που έχει ξεκινήσει να υποβιβάζεται στην τελευταία κατηγορία της Ένωσης που ανήκει.

Πηγή: fosonline.gr

 

Κατηγορία ΒΟΛΕΪ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares