Σάββατο, 09 Μαΐου 2020 23:30

Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός, δεύτερος και ''Ευρωπαίος'' ο ΑΟ Θήρας

Μετά την προχθεσινή οριστική διακοπή των διοργανώσεων του βόλεϊ αρμοδιότητας Ε.Ο.ΠΕ, και την σχετική τοποθέτηση των ομάδων της Volleyleague γυναικών, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Καραμπέτσος δήλωσε σε μεγάλο αθλητικό πόρταλ ότι τον φετινό τίτλο του πρωταθλητή, όπως είχε αποφασισθεί στην τηλεδιάσκεψη κατά πλειοψηφία, και επικυρώθηκε από το Δ.Σ. της Ε.Ο.ΠΕ, κατακτά ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός.

Του Αντώνη Κοραή

Με βάση την βαθμολογική κατάταξη κατά την στιγμή της (οριστικής, όπως αποδείχθηκε) διακοπής του πρωταθλήματος, ο Α.Ο. Θήρας κατακτά την δεύτερη θέση, και το πολύτιμο εισιτήριο για τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Επιπλέον τονίζεται ότι τα ιδια ισχύουν σε ότι αφορά τις θέσεις ανόδου και υποβιβασμού και για τις υπόλοιπες κατηγορίες, μέχρι και την Β'

Ήταν μία Σολομώντειος λύση, δεδομένης της αδυναμίας ολοκλήρωσης του πρωταθλήματος σε συνθήκες πανδημίας.
Ερωτηματικά ωστόσο, προκαλούν οι αποφάσεις που φαίνεται να έχουν παρθεί αναφορίκά με τις ομάδες που υποβιβάζονται & προβιβάζονται. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα, πλην της Ηλιούπολης η οποία την στιγμή της διακοπής είχε υποβιβαστεί και μαθηματικά. Αν όμως από την χαμηλότερη κατηγορία ανέβουν 2, ή 3 ομάδες, τότε ο αριθμός των ομάδων στην Volleyleague θα αυξηθεί στις 13 ή 14, με ότι δυσάρεστο αυτό συνεπάγεται αναφορικά με την αγωνιστική επιβάρυνση των ομάδων, όσο και το κόστος συμμετοχής τους στην Λίγκα, και μάλιστα σε μία περίοδο που τα οικονομικά τους δεδομένα κάθε άλλο παρά ανθηρά είναι.
Σε επικοινωνία μας με διοικητικά στελέχη του Α.Ο. Θήρας, έγινε σαφές ότι ο σύλλογος είναι κάθετα αντίθετος με την αύξηση του αριθμού των ομάδων της Λίγκας, και θα αντιδράσει έντονα αν επιχειρηθεί κάτι τέτοιο.

Επισήμως η Ε.Ο.ΠΕ γνωστοποίησε την πρόθεσή της να ξεκινήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα η ομαλοποίηση των συνθηκών στο Ελληνικό βόλεϊ, και προς τούτο, με επιστολή της προς τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά, ζήτησε την έγκριση των αρμόδιων φορέων (Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, Υγειονομική Επιτροπή της ΓΓΑ) για τη χρήση ανοικτών αθλητικών χώρων χωρίς φιλέ, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στην αθλητική οικογένεια του βόλεϊ (αθλητές/αθλήτριες , προπονητές, σωματεία) για την επανέναρξη της εκγύμνασης τους σε ανοικτούς χώρους (για όσο δεν γίνεται να χρησιμοποιηθούν τα κλειστά γυμναστήρια) με στόχο την βελτίωση της φυσικής κατάστασης και ατομικής τεχνικής, εφαρμόζοντας βέβαια τα πρωτόκολλα υγιεινής.

Με αυτή την πρόταση πιστεύεται ότι θα δοθεί η ευκαιρία να ξεκινήσει ξανά η δραστηριότητα των Σωματείων του Βόλεϊ και των αθλητών/αθλητριών τους, ειδικότερα στις αναπτυξιακές ηλικίες, ενώ παράλληλα με την ενέργεια αυτή θα σταλεί το μήνυμα επανεκκίνησης του αθλήματος έτσι ώστε εάν και εφόσον η νέα αθλητική χρονιά ξεκινήσει ομαλά, να είναι όλοι πιο έτοιμοι.

"Αυτός ο τρόπος προπονητικής απασχόλησης και εκγύμνασης πιστεύεται επίσης ότι θα βοηθήσει ιδιαίτερα στον τομέα της κοινωνικότητας αλλά και της ψυχολογίας όλων των εμπλεκομένων φορέων του αθλήματός μας", καταλήγει η ανακοίνωση της Ε.Ο.ΠΕ.

Κατηγορία ΒΟΛΕΪ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares