Κυριακή, 17 Μαΐου 2020 20:33

Βάσω Πετρίδου: Γίνονται προσπάθειες ώστε να διεξαχθεί και φέτος στην Ίο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beach Volley

Στην αλλαγή σχεδίων λόγω COVID-19 και στην αναβολή του Παγκόσμιου Τουρνουά Beach Volley στην Ίο αναφέρθηκε η Βάσω Πετρίδου, αφήνοντας, ωστόσο, παράθυρο αισιοδοξίας για το Πανελλήνιο τουρνουά.

Τα τελευταία χρόνια η Ίος έχει μπει για τα καλά στον αθλητικό χάρτη. Όχι μόνο τον ελληνικό, αλλά και τον Παγκόσμιο! Πέρσι με τεράστια επιτυχία έφερε και πάλι στη χώρα μας και μετά από πολλά χρόνια Παγκόσμιο Τουρνουά Beach Volley. Φέτος, ύστερα από τις εξαιρετικές συστάσεις ο φάκελος για ακόμη ένα «IOS OPEN ONE* STAR» πέρασε με άριστα το τεστ αξιολόγησης και η διοργάνωση για το Παγκόσμιο εγκρίθηκε χωρίς δεύτερη σκέψη από την Ομοσπονδία και μάλιστα ήταν και από τις πρώτες που ανακοινώθηκε στο καλοκαιρινό της καλεντάρι.

Η πανδημία «γύρισε τον κόσμο τούμπα» και έγινε η αιτία της αναβολής της διοργάνωσης! Όσοι όμως πάλεψαν για το μεγάλο «άνοιγμα» του πανέμορφου νησιού των Κυκλάδων προς τον αθλητισμό δεν το βάζουν κάτω. Είναι άλλωστε μαθημένοι στα δύσκολα, αφού για να τα πετύχουν όλα αυτά ο δρόμος μόνο με ροδοπέταλα δεν ήταν στρωμένος. Η Βάσω Πετρίδου, η εμπνεύστρια της προσπάθειας που γίνεται σε αθλητικό επίπεδο στην Ίο τα τελευταία χρόνια, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94.6 και στην εκπομπή του Γιάννη Σταυρόπουλου, αναφέρθηκε στα σχέδια που άλλαξαν λόγω της πανδημίας αλλά και στα διδάγματά της για την επόμενη μέρα. Μίλησε για την ανάγκη επιστροφής στην καθημερινότητά μας και το απέδειξε με μία πολύ αισιόδοξη είδηση, την γνωστοποίηση των προσπαθειών που γίνονται για να διεξαχθεί ακόμη μια χρόνια στην Ίο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beach Volley. Τέλος, η πρόεδρος του Luxurios Island Experience, αναφέρθηκε στην εικόνα που έχει από το κομμάτι του τουρισμού κρατώντας την ανάγκη του κόσμου να ζήσει και το φετινό καλοκαίρι.

 

Αναλυτικά τα όσα είπε η Βάσω Πετρίδου στον ΣΠΟΡ FM 94.6 και στην εκπομπή του Γιάννη Σταυρόπουλου:

Για την αναβολή του Παγκόσμιου Τουρνουά και την αλλαγή πλάνων λόγω της πανδημίας: «Άλλαξαν τα σχέδια για όλους και σε όλους τους τομείς και δυστυχώς κάτι που περιμέναμε όλοι με μεγάλη χαρά θα πρέπει να αναβληθεί μέχρι να είμαστε και πάλι ασφαλείς και να επιστρέψει η καθημερινότητα και στα ομαδικά αθλήματα.

Υπάρχει απογοήτευση γιατί το καλοκαίρι η Ελλάδα αποτελεί έναν φυσικό προορισμό για το beach volley. Δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο από το να μείνουμε ασφαλείς και να ονειρευόμαστε να βγούμε από την υγειονομική κρίση ώστε να ξαναπάρουμε πίσω την καθημερινότητά μας. Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε το Παγκόσμιο Τουρνουά Beach Volley την επόμενη χρονιά.
Έχω μια ελπίδα ότι αν το επιτρέψει η κατάσταση ίσως διεξαχθεί πιο αργά μέσα στο καλοκαίρι το Πανελλήνιο Τουρνουά Beach Volley. H Ίος είναι ένας πολύ φυσικός προορισμός με τις παραλίες που διαθέτει και ειδικά τον Μυλοπότα για το Beach Volley. Θα ήταν μεγάλη χαρά να επιστρέψουμε στις παραλίες και να ξαναδούμε όλα τα παιδιά να αγωνίζονται σε ένα υπέροχο καλοκαιρινό άθλημα».

Για τον αθλοτουρισμό που «χτίζει» η Ίος τα τελευταία χρόνια: «O αθλητισμός συμβαδίζει με τα νιάτα, η Ίος έχει νιάτα. Είναι η πηγή της ζωής κάθε καλοκαίρι. Κάθε τρία-τέσσερα χρόνια κάνουμε ακαδημίες ποδοσφαίρου με την βοήθεια του Γιάννη Κωτσή για τα παιδιά της Ίου. Εδώ και δέκα χρόνια υπάρχει camp και πάλι για τα παιδιά της Ίου, ώστε να έχει το νησί την πηγή δύναμης και έκφρασης που είναι ο αθλητισμός. Φυσικά με τον Βαγγέλη Πολυμερόπουλο έχω μπορέσει να βάλω την Ίο στον Παγκόσμιο χάρτη και να καταφέρουμε κάτι το οποίο είμαι πολύ περήφανη που συνέβη πέρσι».

Για τον αν είναι εύκολο να διεξαχθεί το Πανελλήνιο Τουρνουά Beach Volley: «Οι αθλητές βρίσκονται σε ένα δύσκολο στάδιο αφού έχουν μείνει παροπλισμένοι για ένα μεγάλο διάστημα. Αυτό που συνειδητοποίησα μέσα στην καραντίνα είναι ότι ο αθλητισμός είναι μεγάλο μέρος της ζωής μας. Ξαφνικά ήρθε ένα STOP σε όλο τον πλανήτη, σε όλη την καθημερινότητά μας. Είναι δύσκολο για τους αθλητές να επανέλθουν αλλά θα είναι ένα βήμα για να επιστρέψουμε σιγά-σιγά στην καθημερινότητα. Θα ήθελα να πιστέψω πως όλο αυτό είναι ένας εφιάλτης, ο οποίος με σωστή διαχείριση από όλους μας θα ανήκει στο παρελθόν. Ο αθλητισμός μας δείχνει πως να μαθαίνουμε. Ακόμη και στις ήττες. Μέσα από όλο αυτό βγαίνουμε πιο δυνατοί. Με το καλό ελπίζω να γυρίσουμε στην πραγματικότητά μας».

Για τον τουρισμό στα ελληνικά νησιά το φετινό καλοκαίρι: «Φοβάμαι να μιλήσω γιατί δεν είμαι αισιόδοξη για το πώς θα εξελιχθεί το καλοκαίρι γιατί ακόμη δεν έχουμε στοιχεία. Έχει δεχθεί πλήγμα και είναι οικονομικό αλλά το πιο σημαντικό για εμένα είναι το ψυχολογικό. Κανένας από τους εμπλεκόμενους στο θέμα του τουρισμού δεν ξέρει ποιες είναι οι γραμμές στις οποίες θα πρέπει να κινηθεί. Υπάρχουν ακυρώσεις αλλά εμείς ως όμιλος επιστρέφουμε όλα τα χρήματα πίσω σε όποιον είχε κάνει κράτηση. Ακόμη και οι Έλληνες, που αγκαλιάζουμε τα νησιά και τα χωριά μας, δεν ξέρουμε αν θα μπορούμε να βρούμε πλοίο να πάμε. Το γεγονός ότι ανοίγει η Αθήνα πρώτη θα βοηθήσει τα νησιά θα βοηθήσει τα νησιά ώστε να βρούμε τα πατήματά μας σε ότι έχει να κάνει με την ασφάλειά μας. Πολλά πράγματα είναι όμορφα στα λόγια αλλά στην εφαρμογή τους κανένας δεν ξέρει. Οι επιστήμονες είχαν μια θεωρία στην αρχή και στην συνέχεια την αναιρούσαν. Πόσω μάλλον όταν έχεις να κάνεις με έναν μεγάλο αριθμό ανθρώπων από πολλά μέρη του κόσμου. Για να μη μιλάμε μόνο για τα αρνητικά, ο κόσμος έχει ανάγκη αυτές τις διακοπές. Έχει ανάγκη να ξεφύγει».

Είναι η θέληση η δύναμη για να συμβούν πράγματα και αθλητικές διοργανώσεις; «Μιλώντας με τον Βαγγέλη Πολυμερόπουλο τις προηγούμενες ημέρες λέγαμε ότι μπορεί να γίνει. Εμείς είμαστε παρόντες, οι χορηγοί έχουν διάθεση να στηρίξουν, το νησί παραμένει υπέροχο. Αν μπορούμε θα γίνει! Αν υπάρχει η θέληση, μπορεί να γίνει και η πράξη! Πρέπει να είσαι και ρεαλιστής. Δεν σημαίνει πως αν δεν καταφέρεις κάτι φέτος ήρθε το τέλος του κόσμου, θα το κάνεις ακόμη καλύτερα του χρόνου. Αυτή είναι και η φιλοσοφία των αθλητών μία ατυχία ή μία αποτυχία δεν είναι ένα τέλος είναι ένα ξεκίνημα για να γίνεις ακόμη καλύτερος».

Πηγή: ΣΠΟΡ ΦΜ

Κατηγορία ΒΟΛΕΪ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares