Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2020 23:20

Το σερβίς της Volley League θα νικήσει πάλι τον κορωνοϊό

Με την ευχή πως το 53ο Εθνικό Πρωτάθλημα Volley League ανδρών θα είναι το πιο ανταγωνιστικό των τελευταίων η ΕΣΑΠ πραγματοποίησε την κλήρωση του αγωνιστικού προγράμματος της σεζόν 2020-21.

Η εκδήλωση έγινε με όλα τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα στο ξενοδοχείο Coral και ο οικοδεσπότης πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος υποδέχτηκε μέσω Zoom τους παράγοντες, τους προπονητές και τους αθλητές των 9 ομάδων οι οποίοι μίλησαν για το νέο πρωτάθλημα που θα ξεκινήσει στις 24 Οκτωβρίου.

Στην κλήρωση μπήκε κλειδάριθμος στις τέσσερις πρώτες ομάδες της σεζόν 2019-20 ώστε τα πιο δυνατά θεωρητικά παιχνίδια να γίνουν στις τελευταίες αγωνιστικές.

Αυγενάκης: «Βάζουμε τάξη στον αθλητισμό»

Η εκδήλωση της κλήρωσης ήταν ουσιαστικά μία ζωντανή εκπομπή της ΕΡΤ Sports ΗD διάρκειας 77 λεπτών όπου παρουσιάστηκαν οι ομάδες, ενώ μέσω του Zoom έκανε σημαντικές αποκαλύψεις ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης ο οποίος είπε: «Χαιρετίζω την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου στην Volley League και εύχομαι να γίνει ένα δυνατό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Το βόλεϊ είναι μέσα στα τρία πιο δυναμικά ομαδικά αθλήματα. Μόλις γύρισα από περιοδεία στην βόρεια Ελλάδα και στη Θράκη και κατέγραψα τις ανάγκες των ανθρώπων του αθλητισμού, των σωματείων και όλων των αθλημάτων. Βρισκόμαστε σε περίοδο μεγάλων μεταρρυθμίσεων που θα αλλάξουν ριζικά τον χάρτη του ελληνικού αθλητισμού. Προσπαθούμε να συντηρήσουμε τις αθλητικές εγκαταστάσεις που είχαν αφεθεί στην τύχη τους, βοηθάμε τα σωματεία να ενταχθούν στο μητρώο, συνεργαζόμαστε με όλες τις ομοσπονδίες και βάζουμε τάξη σε χρόνια προβλήματα όπως το καθεστώς και ο ρόλος των προπονητών. Φέρνουμε τους αθλητές στο προσκήνιο και βοηθάμε τεχνοκρατικά τους παράγοντες των σωματείων. Ξέρω πως θα με ρωτήσετε για τον αριθμό των ατόμων που έχουν δικαίωμα εισόδου σε κάθε αγώνα. Κάνουμε πολύ μεγάλη προετοιμασία με τον ΕΟΔΥ και την πολυτική προστασία και προσπαθούμε να εφαρμόσουμε ένα πιλοτικό πρόγραμμα που θα ισχύσει αρχικά στην Super League στο ποδόσφαιρο και μετά και στα υπόλοιπα αθλήματα».

Ταρνατόρος: «Το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα»

Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος αναφέρθηκε στις χορηγίες, στο VAR, στα προβλήματα αλλά και στα θετικά του νέου πρωταθλήματος:

«H Volley League κατόρθωσε το ακατόρθωτο τη σεζόν 2019-20 και ολοκληρώσαμε το πρωτάθλημα μας εν μέσω πανδημίας. Ήταν μία τεράστια προσπάθεια και ένα ρίσκο που μας βγήκε. Και δε μας βγήκε μόνο σε επίπεδο αγωνιστικό αλλά και οικονομικό. Πήραμε ένα παράσημο που μας δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε και να προετοιμαστούμε και για τη νέα σεζόν. Ευχαριστούμε την ΕΡΤ για τη τεράστια υποστήριξη, την προβολή μέσα από τη δημόσια τηλεόραση και τη χορηγία. Ευχαριστούμε την εταιρεία Βίκος την Blue Star Ferries, την ΑΝΕΚ Lines, την Eldico την Cartrige World και την Genius Sports. Σας ανακοινώνω επίσης τη συνεργασία με τον Ομιλο Βιοϊατρική που θα αναλάβει την ιατρική υποστήριξη όλων των ομάδων καθώς και τα τεστ για τον COVID-19. Είμαστε έτοιμοι να διεξάγουμε τους αγώνες με ασφάλεια και σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα και πάντα σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και την ηγεσία του Υπουργείου Αθλητισμού. Ευχαριστούμε τον υφυπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για την πολύτιμη βοήθεια ενώ σε λίγη ώρα θα έχω συνεργασία με τον ΓΓΑ για ζητήματα των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Είμαι σίγουρος πως το νέο πρωτάθλημα θα είναι ακόμα πιο ανταγωνιστικό από το περσινό και θα έχουμε εννιά δυνατές ομάδες. Καταλήξαμε σε γεναίες συμφωνίες με τον ΠΑΣΑΠ και τους αθλητές για χρέη του παρελθόντως, ενώ είμαι σίγουρος πως και ο Ηρακλής θα είναι έτοιμος στην εκκίνηση του πρωταθλήματος. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω την ΕΟΠΕ και προσωπικά τον Γιώργο Καραμπέτσο για την άψογη συνεργασία που έχουμε. Ενωμένο όλο το άθλημα προχωράει σε άλλη μία σεζόν εν μέσω της πανδημίας και είμαστε σίγουροι πως το βόλεϊ θα είναι πρωταθλητής».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔ Βασίλης Αντωνούλης είπε: «Η ελληνική διαιτησία είναι παρούσα και το Σώμα των διαιτητών με την ποιότητα που διαθέτει προσφέρει υψηλές υπηρεσίες και αποτελεί εγγύηση για την διαφανή και δίκαιη διεξαγωγή των αγώνων και του πρωταθλήματος».

Ο κεντρικός του Παναθηναϊκού και πρόεδρος του ΠΑΣΑΠ Παναγιώτης Πελεκούδας είπε: «Εύχομαι υγεία σε όλο τον κόσμο του βόλεϊ. Θέλουμε να προσφέρουμε όμορφο θέαμα στον κόσμο που θα μας βλέπει από την τηλεόραση και όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες να τους φέρουμε στο γήπεδο. Ως Παναθηναϊκός ευχόμαστε να κατακτήσουμε άλλο ένα πρωτάθλημα και αυτός είναι ο στόχος. Να παλέψουμε για να κατακτήσουμε άλλο ένα πρωτάθλημα».

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Δημήτρης Καζάζης είπε: «Εύχομαι καλή σεζόν σε όλους με υγεία. Φέτος θα γίνει ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και θα ήθελα να κοιτάξουμε όλοι το θέμα με τους φιλάθλους. Στα γήπεδα μπορεί να έρθουν κάποιοι άνθρωποι για να τους παρακολουθήσουν, γιατί αθλητισμός χωρίς κόσμο δεν υπάρχει. Υπάρχουν πολλές καλές ομάδες και πιστεύω θα δούμε όμορφους και ανταγωνιστικούς αγώνες. Φυσικά και μου έλειψε η Volley League. Το βόλεϊ είναι όλη μου ζωή και πάνω απ'όλα ότι κάνω, είναι για την αγάπη που έχω για το άθλημα. Ο χρόνος και οι συνθήκες ήταν ευνοϊκές και χαίρομαι πολύ που επέστρεψα στον Ολυμπιακό και που βρίσκομαι εδώ».

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Κώστας Δεληκώστας δήλωσε: «Εύχομαι υγεία σε όλο το κόσμο και εύχομαι να μην υπάρχει κανένα κρούσμα κορονοϊού στο πρωτάθλημά μας. Στον ΠΑΟΚ φέτος υπάρχουν παίκτες που γνωρίζουν το πως δουλεύουμε και έχουμε συνεργαστεί στο παρελθόν. Αισθανόμαστε δυνατοί αλλά θα πρέπει να το δείξουμε στο γήπεδο. Υπάρχουν τέσσερις πολύ δυνατές ομάδες φέτος και θα είναι το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα των τελευταίων χρόνων. Υπάρχουν και άλλες ομάδες όμως που έχουν αξιόλογα ρόστερ όπως η Κηφισιά, ο Μίλωνας. θα ήθελα να τονίσω πως όλοι έχουμε τον ρόλο μας, οι προπονητές να βελτιώσουν τους παίκτες τους, οι παράγοντες να βελτιώσουν τα σωματεία αλλά μην ξεχνάμε πως οι πρωταγωνιστές είναι οι παίκτες και πρέπει να τους μάθουμε πως να ενεργούν εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Ο ΠΑΣΑΠ έχει πολύ καλό πρόεδρο και κάνει πολύ καλή δουλειά. Ο ΠΑΟΚ κάνει πρωταθλητισμό και θέλουμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και το κύπελλο».

Ο προπονητής του Φοίνικα ΟΝΕΧ Γιάννης Ορφανός είπε: «Θα γίνει ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Εμείς έχουμε τρία συνεχόμενα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ. Τα πολύ μεγάλα παιχνίδια θα γίνουν προς το τέλος που οι ομάδες θα είναι 100% έτοιμες. Εκεί που θα τελείωσει ο Β΄γύρος θα υπάρχει και κορύφωση. Ο στόχος μας είναι να κάνουμε ένα βήμα πιο ψηλά από την περσινή χρονιά».

Ο πρόεδρος του ΤΑΑ ΑΟΠ Κηφισιάς Γιώργος Παπαδόπουλος δήλωσε: «Ευχόμαστε και εμείς υγεία σε όλες τις ομάδες και να τελειώσει το πρωτάθλημα με όμορφο τρόπο. Η Κηφισιά είναι μία σταθερή αξία στο πρωτάθλημα και φέτος προσπαθούμε με λίγα χρήματα να κάνουμε καλές επιλογές και να βρεθούμε στις πρώτες θέσεις όπως κάθε χρόνο. Θα είναι δύσκολο πρωτάθλημα αλλά θα το παλέψουμε. Αν μας το επιτρέψουν οι καταστάσεις θα είναι ωραίο πρωτάθλημα. Ραντεβού στο γήπεδο».

Ο προπονητής του ΟΦΗ Άκης Φλαούνας είπε: «Για ολες τις ομάδες είναι δύσκολη χρονιά εν μέσω πανδημίας. Προσπαθήσαμε να φτιάξουμε ανταγωνιστική ομάδα. Ο κύριος στόχος είναι η σωτηρία της ομάδας. Αυτό που θα θέλαμε να φτιάξουμε είναι το οργανωτικό κομμάτι και σε αυτό δίνουμε βάση. Καθυστέρησαμε λίγο να ξεκινήσουμε αλλά δεν έχει σημασία. Θα προσπαθήσουμε να δείξουμε καλύτερο πρόσωπο από την περσινή πορεία».

O προπονητής του Μίλωνα Σάκης Ψάρρας δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα στον Μίλωνα, τον σύλλογο που μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω επαγγελματικό βόλεϊ, μαζί με φοβερούς συμπαίκτες της δεκαετίας του ΄90. Ήταν πάντα στη καρδιά μου ο Μίλωνας και ήθελα κάποτε να αναλάβω να την προπονήσω. Ο Μίλωνας έχει καλές εγκαταστάσεις, πολλές ανέσεις και μπορεί κάποιος να δουλέψει σε επαγγελματικά πλαίσια. Μην ξεχνάτε δεν έχει τμήμα ποδοσφαίρου. Θα θέλαμε φέτος να γίνει παράδειγμα οργάνωσης, αγωνιστικού πλάνου, να καταφέρει να τελειώσει μία σεζόν χωρίς να κάνει αλλαγές και να είναι συνεπής σε όλα τα επίπεδα και να βγάλει νέους παίκτες στο προσκήνιο. Η κλήρωση θα ήταν όπως και να έχει δύσκολη για εμάς ως νεοφώτιστη ομάδα και τις πρώτες αγωνιστικές θα παίξουμε απέναντι στους 4 περσινούς φιναλίστ. Δεν κοιτάμε όμως αυτό, προσπαθούμε να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα και να δείξουμε κάτι καινούργιο στο ανδρικό βόλεϊ. Μακάρι στο τέλος να τα έχουμε καταφέρει».

Ο προπονητής του Φιλίππου Βέροιας είπε: «Αρχικά θα ήθελα να ευχηθώ υγεία σε όλους τους εμπλεκόμενους, αθλητές, προπονητές, συμβούλους και όλα τα μέλη που απαρτίζουν όλες τις ομάδες! Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι από πέρυσι σε αυτήν την ομάδα, καταφέραμε ανεβήκαμε και θα αγωνιστούμε στην κορυφαία κατηγορία. Εφέτος είμαι διπλά χαρούμενος γιατί θα είμαι στην ίδια ομάδα με τους δυο γιούς μου… Όσο είμαστε μέσα στο γήπεδο, είναι αθλητές, όταν είμαστε έξω από το γήπεδο είναι τα παιδιά μου. Μέσα στο γήπεδο δεν τους ξεχωρίζω καθόλου…».

Κατηγορία ΒΟΛΕΪ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares