Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021 23:59

Φοίνικας: Αυτή η ομάδα έχει το κλικ παραπάνω, φωνάζει για το πρωτάθλημα

Ο Φώτης Καρακούσης γράφει στο gazzetta.gr για τις δύο αγωνιστικές μετά την επανέναρξη της Volley League Ανδρών, στις οποίες ο Φοίνικας έχει ξεχωρίσει, με τους «πειρατές» να φωνάζουν με όλη τους την δύναμη πως πάνε για πρωτάθλημα.

Η αλήθεια είναι πως μετά από 2.5 μήνες που δεν είχαμε δει βόλεϊ στην χώρα μας, είτε από λάθη της ΕΣΑΠ, είτε από παράλειψη της Πολιτείας, περιμέναμε πως και πως την περίφημη επανέναρξη. Μια επανέναρξη που στις δύο πρώτες αγωνιστικές είναι πολλή καλύτερη του αναμενόμενου. Και λέμε πολλή καλύτερη γιατί παρά την μεγάλη διακοπή και χωρίς να έχει δοθεί ούτε ένας φιλικός αγώνας, οι ομάδες έχουν καταφέρει να μας προσφέρουν όμορφο θέαμα.

Αυτή που το έχει κάνει ένα κλικ παραπάνω, είναι χωρίς αμφιβολία ο Φοίνικας Σύρου. Από το καλοκαίρι τονίζαμε πως οι νησιώτες με τις εξαιρετικές τους κινήσεις έδειξαν πως δεν θα τους φτάσει φέτος το να βρεθούν απλά στην τετράδα. Θέλουν να διεκδικήσουν τίτλους και να τους κατακτήσουν.

Την θέλησή τους αυτή έδειξαν και στα δύο ντέρμπι που έδωσαν. Αρχικά σε αυτό με τον Ολυμπιακό στην Ερμούπολη και εν συνεχεία σε αυτό με τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη. Δύο νίκες με 3-2 και κυρίως με πειστική εμφάνιση. Ο Φοίνικας του Ιγκόρ Γιούρισιτς δείχνει να είναι αυτή την στιγμή πιο ομάδα από όλες, χωρίς κάποιο κενό.

Διαθέτει έναν αξιοπρεπέστατο λίμπερο (Γκαρά), δύο καλούς κεντρικούς (Μπράουν και Παπαγγελόπουλος), έναν διαγώνιο όχι κίλερ, αλλά εξαιρετικά χρήσιμο (Ράιτς), έναν πασαδόρο που στο πρώτο ματς ήταν κακός, αλλά στο δεύτερο έδειξε το γιατί έχει παίξει σε Εθνική Βραζιλίας (Ράντκε) και ένα δίδυμο ακραίων που μπορούν να κάνουν την διαφορά απέναντι σε κάθε αντίπαλο (Πρωτοψάλτης, Στερν).

Κυρίως διαθέτει ένα πολύ δεμένο σύνολο, παρότι αυτοί οι παίκτες παίζουν μαζί πρώτη χρονιά και είναι εξαιρετικά δύσκολο αυτό το δέσιμο, από την στιγμή που υπήρξε και η διακοπή 2.5 μηνών λόγω καραντίνας. Αυτό το δέσιμο τους έχει κάνει να κερδίσουν τα δύο ντέρμπι παρότι ο αντίπαλος διαγώνιος έκανε όργια. Με Ολυμπιακό ο Έγκλεσκαλνς είχε 31 πόντους με πάνω από 50% αποτελεσματικότητα στην επίθεση και με ΠΑΟΚ ο Βαν ντε Ντρις είχε 43, με ποσοστό επίσης πάνω από 50%, αλλά και στις δύο περιπτώσεις οι Συριανοί νίκησαν.

Και το έκαναν γιατί όπως αναφέραμε και πριν, αυτή την στιγμή δείχνουν να μην έχουν κάποιο κενό ή για την ακρίβεια δεν αφήνουν τους αντιπάλους τους να βρουν το κενό που κάθε ομάδα έχει, ακόμα και οι Τσιβιτανόβα και να το χτυπήσουν. Ο Φοίνικας με τις νίκες και κυρίως τις εμφανίσεις στα δύο ντέρμπι όχι απλά φωνάζουν σε όλους πως πάνε για πρωτάθλημα, αλλά έχουν βάλει μπελάδες και στους άλλους τρεις. Γιατί πλέον Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, αν κάνουν αλλαγές μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουν στο μυαλό τους να κάνουν τέτοιες για να μπορούν να χτυπήσουν τους Συριανούς. Και αυτό είναι μεγάλη επιτυχία για την ομάδα του Γιούρισιτς.

Φυσικά και ακόμα είμαστε στην αρχή, φυσικά και ακόμα δεν έχει κριθεί τίποτα, αλλά από την άλλη η μεγάλη δυναμική του φετινού Φοίνικα είναι ορατή και ξεκάθαρη. Μια δυναμική που ομορφαίνει συνολικά το πρωτάθλημα, καθώς δεν υπάρχει πιο ωραίο από το να βλέπεις πως για τον τίτλο θα προσπαθήσουν να παλέψουν 4 ομάδες. Εμείς πάλι θα περιμένουμε να δούμε αυτές τις μάχες και να απολαύσουμε βόλεϊ όπως έχουμε κάνει στις δύο πρώτες αγωνιστικές και ο καλύτερος ας κερδίσει...

ΥΓ: Στην υπόθεση Ντεσποτόφσκι φάνηκε ξεκάθαρα πως η ΕΣΑΠ όπως έγινε και με το υγιεινό πρωτόκολλο με συνέπεια το άθλημα να μείνει καθηλωμένο για 2.5 μήνες, δεν προβλέπει τα προβλήματα και αυτά τα πληρώνει. Θα μπορούσε απλά να το είχε προσθέσει στο πρωτόκολλο και να μην γινόταν όλος ο αυτός ο χαμός που και χωρίς τον παραμικρό λόγο έγινε και κακό στο άθλημα έκανε.

ΥΓ1: Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε αν θα υπάρξουν μεταγραφικές κινήσεις και ποιες από τις υπόλοιπες τρεις ομάδες (Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ). Κινήσεις που μπορεί να αλλάξουν τις ισορροπίες, μπορεί και όχι, αλλά αν γίνουν θα κάνουν ακόμα πιο ενδιαφέρον αυτό το πρωτάθλημα.

ΥΓ2: Το ενδιαφέρον με τον Φοίνικα είναι να δούμε αν η ομάδα θα αντέξει την πίεση του πρωταθλητισμού. Το σίγουρο είναι πως έχει παίκτες που έχουν διεκδικήσει τίτλους και ξέρουν πως να το κάνουν.

ΥΓ3: Η αντικατάσταση του Μπατατζίμ με τον Εβάντρο μόνο σε καλό μπορεί να βγει στον ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς όπως φάνηκε και στα δύο ματς τα περιμένουν επιθετικά όλα από τον Βαν ντε Ντρις και ο Βέλγος αν συνεχίσει να παίρνει 70 και πάνω επιθέσεις σε κάθε ματς, θα κλατάρει. Τουλάχιστον με τον Βραζιλιάνο ακραίο θα έχει δίπλα του κάποιον να τον στηρίζει επιθετικά. Ο Εβάντρο βέβαια στην υποδοχή δεν είναι και ο καλύτερος, αλλά αυτό θα προσπαθήσει να το λύσει ο Κοκκινάκης που θα έχει σαφώς περισσότερη δουλειά και ο Κουμεντάκης.

Πηγή: gazzetta.gr

Κατηγορία ΒΟΛΕΪ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares