Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2021 11:44

Οι δηλώσεις από το Φοίνικας - Κηφισιά [vid]

Την πεποίθηση πως η δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις θα βγει σιγά σιγά στο παιχνίδι του Φοίνικα Σύρου ONEX, εξέφρασε ο Αντρέας Φράγκος, μετά τη νίκη 3-2 απέναντι στην Κηφισιά, για την 7η αγωνιστική της Volleyleague, ενώ αυτό που κρατάει από την αναμέτρηση είναι ότι η ομάδα έμεινε “με το κεφάλι μέσα στο παιχνίδι”.

Πιο συγκεκριμένα ο αρχηγός της ομάδας σχολίασε για το πώς κινήθηκε το παιχνίδι: Το πρώτο πράγμα που κρατάμε είναι ότι κάναμε ένα πρώτο σετ πάρα πολύ καλό στο μπλοκ και στην άμυνα. Ήμασταν πάρα πολύ καλά στημένοι τακτικά και τεχνικά. Έχουμε δουλέψει και δουλεύουμε αρκετά στην προπόνηση. Γενικώς δεν θέλω να πω αν θα κρατήσω κάτι από το παιχνίδι. Αυτό που κρατάω είναι ότι οι προπονήσεις μας έχουν ανέβει πάρα πολύ σαν επίπεδο, ήδη ανέβαιναν από καιρό πριν, και μένει ουσιαστικά αυτό το οποίο βγάζουμε στην προπόνηση, την ένταση και το αποτέλεσμα που βγάζουμε στην προπόνηση, να βγει σιγά σιγά και στο παιχνίδι. Υπήρξαν σίγουρα σκαμπανεβάσματα μέσα στο παιχνίδι. Αυτό που κρατάμε είναι σίγουρα ότι ουσιαστικά παραμείναμε «με το κεφάλι μέσα στο παιχνίδι», ακόμα και αν υπήρχαν δύσκολες στιγμές, καταφέραμε να διαχειριστούμε δύσκολες μπάλες και δύσκολες καταστάσεις, και στην υποδοχή αλλά και στην επίθεση, και καταφέραμε να κερδίσουμε.    

Αναφορικά με τα δύσκολα παιχνίδια που ακολουθούν με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό και τα στοιχεία που χρειάζεται να κρατήσουν, ανέφερε: Το στοιχείο που σίγουρα βοηθάει μια ομάδα τη δεδομένη στιγμή είναι το μπλοκ και η άμυνα. Οι φάσεις του break point είναι πιο σημαντικές τη δεδομένη στιγμή. Γενικώς στις φάσεις του sideout είμαστε αρκετά καλοί. Πέρα από κάποια μικρά κομμάτια μέσα στο παιχνίδι, γενικώς έχουμε ένα δυνατό sideout, όπως και όλες οι ομάδες. Εκεί που χαρακτηρίζεται ουσιαστικά η διαφορά των ομάδων είναι στο μπλοκ και στην άμυνα, δηλαδή τι παιχνίδι μπορούν να κάνουν στο break point, οπότε εκεί πρέπει να δώσουμε σημασία, δίνουμε σημασία, και αναμένουμε ουσιαστικά το αποτέλεσμα αυτού, το οποίο είναι εξαιρετικό στην προπόνηση, να βγει και στο παιχνίδι. Είναι θέμα χρόνου. 

Μιλενκόσκι: Χρειάζεται χρόνος προσαρμογής από το ένα προπονητικό σύστημα στο άλλο

Ο προπονητής του Φοίνικα Σύρου ONEX, Γιόσκο Μιλενκόσκι είπε με τη σειρά του: Ήταν δύσκολα απόψε γιατί παίζαμε εναντίον μίας πολύ καλής ομάδας, έχουν φτάσει στη Σύρο εδώ και τέσσερις μέρες, έχουν προσαρμοστεί, έκαναν αρκετές προπονήσεις στο γήπεδο, στο παιχνίδι τους πίεσαν πάρα πολύ σε κάθε επίθεση, κάθε πόντο. Για εμάς ήταν διαφορετικά, ακόμα παίζουμε υπό πίεση, σε δύσκολες στιγμές δεν βρίσκουμε λύσεις, κάνουμε πολλά λάθη, ειδικά στο πρώτο σετ. Το 4ο σετ ήταν πολύ εύκολο να χαθεί, αν θυμάμαι στο 7-2 κάναμε κάποιες αλλαγές και πάλι καλά σώσαμε αυτό το σετ. Στο 5ο τα πράγματα ήταν πιο εύκολα, αφού βρήκαμε ρυθμό και παίξαμε καλά.

Εγώ έχω έρθει στη Σύρο εδώ και μία βδομάδα, έχουμε κάνει 5-6 προπονήσεις, ίσως λίγο πιο σκληρές για τα δεδομένα πριν από κάποιο παιχνίδι, διότι ήθελα να δω το επίπεδο και την απόδοση των παικτών, εάν είναι έτοιμοι σωματικά, για αυτό είμαστε και λίγο κουρασμένοι, είχαμε και ένα πολύ έντονο παιχνίδι την Τετάρτη κόντρα στη βελγική ομάδα για το CEV Cup, αλλά έτσι είναι το βόλεϊ. Έχουμε δύσκολα παιχνίδια μπροστά μας, με τον ΠΑΟΚ, με τον Ολυμπιακό, με τον Παναθηναϊκό και λίγο χρόνο για να προπονηθούμε. Θα κάνουμε όμως ό,τι μπορούμε.

Σχολιάζοντας πιο συγκεκριμένα αυτά τα παιχνίδια και το τι θα πρέπει να προσέξει η ομάδα, ο Γιόσκο Μιλενκόσκι υπογράμμισε: Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να απολαύσουμε το παιχνίδι. Να παίζουμε πιο ελεύθερα χωρίς αυτή την πίεση. Χρειάζεται επίσης προσαρμογή στο δικό μου προπονητικό σύστημα σε σχέση με το πώς προπονούνταν μέχρι τώρα, όπως και στο πώς προετοιμάζονται για τα παιχνίδια. Ίσως ζητάω διαφορετικά πράγματα και ο χρόνος είναι πολύ λίγος. Βήμα βήμα όμως προσπαθούμε να αλλάξουμε κάτι. Για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ελπίζω να παίξουμε καλύτερα, γενικότερα να παίζουμε καλύτερα μέρα τη μέρα, παιχνίδι το παιχνίδι, γιατί πραγματικά πιστεύω ότι αυτή η ομάδα έχει προοπτική. Έχουμε πολύ καλούς παίκτες, με εμπειρία πολύ δυνατών πρωταθλήματων, οπότε πιστεύω ότι συν τω χρόνω θα τα πάμε καλύτερα.

Ορφανός: Τα αποτελέσματα θα έρθουνε όσο συνεχίζουμε να παίζουμε καλά

Ο προπονητής της Κηφισιάς, Γιάννης Ορφανός, σχολιάζοντας το παιχνίδι και το αν ο τραυματισμός του Λινάρδου στοίχισε στην ομάδα, ανέφερε: Καταρχάς να δώσω συγχαρητήρια στον Φοίνικα Σύρου για τη νίκη. Να δώσω συγχαρητήρια και στους παίχτες τους δικούς μας για την τρομερή προσπάθεια που έγινε σε αυτό το παιχνίδι. Δυστυχώς ήμασταν άτυχοι με τον Δημοσθένη τον Λινάρδο και αυτό συμβαίνει μέσα σε έναν μήνα για δεύτερη φορά, ο ίδιος αθλητής.

Αναφορικά με τον πόντο που πήρε η ομάδα της Κηφισιάς και τη συνέχεια στο πρωτάθλημα, σχολίασε: Μένω στο ότι παίζουμε καλά, αυτό μας ενδιαφέρει. Τα αποτελέσματα θα έρθουνε, όσο συνεχίζουμε να παίζουμε καλά. Αυτός είναι ο στόχος μας και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε.

Κατηγορία ΒΟΛΕΪ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares