Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2021 21:04

Ήττα του Φοίνικα από τον ΠΑΟΚ

Την ήττα με 3-0 γνώρισε ο Φοίνικας Σύρου ONEX στη Θεσσαλονίκη από τον ΠΑΟΚ, για την 8η αγωνιστική της Volleyleague.

Η ομάδα της Σύρου έμεινε μακριά από τον καλό της εαυτό, καθώς αντιμετώπισε δυσκολίες στην αμυντική της λειτουργία, στοιχείο που καθόρισε και το παιχνίδι, ενώ από την πλευρά του ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε πιο επιθετικός από τη θέση του σερβίς αλλά και κοντά στο φιλέ, παίρνοντας το τρίποντο.

Το ανακάτεμα της τράπουλας από την πλευρά του Γιόσκο Μιλενκόσκι δεν στάθηκε αρκετό για να ανακόψει τον ρυθμό του ΠΑΟΚ και να επιτρέψει στον Φοίνικα να δημιουργήσει το παιχνίδι που θα ήθελε, καθώς στο τρίτο μόνο σετ παρουσιάστηκε ανταγωνιστικός απέναντι στους αντιπάλους του. Ενδεικτικά είναι τα νούμερα σε μπλοκ (10 του ΠΑΟΚ έναντι 3 του Φοίνικα) και άσσους (6 έναντι 1).

Με το αποτέλεσμα αυτό ο Φοίνικας μένει στους 13 βαθμούς, ενώ ο Δικέφαλος του Βορρά πάτησε κορυφή με 19 βαθμούς (Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο).

Δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό στην υποδοχή

Μικρό προβάδισμα εξασφάλισε με το ξεκίνημα ο γηπεδούχος ΠΑΟΚ, πιέζοντας από το σερβίς, κάτι που δυσκόλεψε αρκετά την ομάδα μας. Κάτι τέτοιο δεν επέτρεψε στον Φοίνικα να βρει ρυθμό στην υποδοχή και κατ’ επέκταση στον Ιερεζουέλο να δημιουργήσει παιχνίδι, κυρίως με τους κεντρικούς, Κόστα, Παπαγγελόπουλο και στη συνέχεια Παπαλεξίου. Οι γηπεδούχοι με τον Ούντρις να πρωτοστατεί επιθετικά, διεύρυναν όσο προχωρούσε το σετ το προβάδισμά τους (8-5, 12-9, 18-13) φτάνοντας στην κατάκτησή του με 25-20.

Οι αλλαγές δεν μπόρεσαν να ανατρέψουν την εικόνα

Τα προβλήματα στην αμυντική λειτουργία του Φοίνικα συνεχίστηκαν στο δεύτερο σετ, γεγονός που έβαλε και πάλι τον ΠΑΟΚ σε θέση οδηγού, με ευρύ προβάδισμα, το οποίο ξεκίνησε από ένα αρχικό σερί 3-0. Η επιθετική δυστοκία για την ομάδα μας, αποτέλεσμα εν μέρει και του ότι ο Ιερεζουέλο δεν έπαιρνε εύκολες πάσες, δεν επέτρεψε στον Φοίνικα να διεκδικήσει την ισοφάριση, παρά τις αλλαγές που επιχείρισε ο Μιλενκόσκι βάζοντας μέσα τους Παπαδόπουλο, Καπετανίδη και Μήλη, με τον ΠΑΟΚ να γράφει το 2-0 με 25-15.

Αντέδρασε και βελτιώθηκε 

Το τρίτο σετ ήταν αυτό στο οποίο ο Φοίνικας ανέβασε απόδοση και παρουσιάστηκε ανταγωνιστικός, μπαίνοντας μάλιστα σε θέση οδηγού (3-5, 9-10), χάρη στον φορμαρισμένο Κώστα Καπετανίδη αλλά και τη βελτίωση στην υποδοχή. Η βελτίωση και στο κομμάτι του μπλοκ άμυνα έφερε το παιχνίδι στα ίσια (12-12) και παρότι ο ΠΑΟΚ απέκτησε προβάδισμα με τις επιθέσεις των Μπράουν και Κουμεντάκη (22-20), ο Φοίνικας έφτασε στην ισοφάριση με 23-23. Δύο επιθέσεις όμως των γηπεδούχων, έγραψαν το 23-25.

Περισσότερα σε λίγο…

Κατηγορία ΒΟΛΕΪ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares